Iconisch kreeftrestaurant Den Beer na meer dan 50 jaar failliet verklaard

Kreeftrestaurant Den Beer in de Antwerpse Seefhoek is na meer dan 50 jaar failliet verklaard. Van heinde en ver kwamen mensen naar de Handelsstraat om kreeft te eten in het restaurant.

 

Meer krantenkoppen in België

Treinbouwer Alstom in Brugge misloopt deal van 1,7 miljard euro met NMBS: “Honderden jobs zijn geofferd, ondanks alle waarschuwingen”

De raad van bestuur van spoorwegmaatschappij NMBS heeft de keuze voor de Spaanse treinbouwer CAF bevestigd als voorkeursbieder voor de levering van nieuwe treinstellen. Het gaat om een contract met een waarde van 1,7 miljard euro, goed voor 180 treinen en zeker 54.000 zitplaatsen. Het Franse Alstom, dat treinen bouwt in Brugge, loopt zo een megadeal mis.

Lees meer »

Skumic brengt openhartig muziekproject ‘Tegen Mij’ uit over seksueel geweld: “De eerste stap in mijn verwerkingsproces”

Het West-Vlaamse hiphop/rap duo Skumic heeft deze zomer een opmerkelijk project gelanceerd. Met hun nieuwe single ‘Tegen Mij’ doorbreken rapper Gauthier Deleersnijder (32), bekend onder zijn artiestennaam Skumic, en producer Maarten Desmet (41), alias Point.Blank, het taboe rond seksueel geweld. Het project is zowel muzikaal als een bewustwordingscampagne met organisaties tegen seksueel misbruik.

Lees meer »

Beroering door prijsstijging in ‘goedkoopste woonzorgcentrum’: “Waarom brood uit Antwerpen en medicijnen uit Kortrijk?”

Het rommelt in Heuvelheem in Tessenderlo, enkele jaren geleden nog het goedkoopste woonzorgcentrum van Vlaanderen. Familieleden van bewoners trekken aan de alarmbel, onder meer over een aangekondigde prijsstijging en zelfs over brood dat niet meer smaakt zoals vroeger. “In het verleden is er te veel Sinterklaas gespeeld”, reageert schepen Nancy Sanen.

Lees meer »

Yassine en Hicham werkten jarenlang in het zwart voor de overheid: “Heb zelf geen papieren, maar poetste wel in asielcentra” 

Geen geldige verblijfspapieren hebben en toch werken voor de overheid, Yassine en Hicham deden het allebei jarenlang. Via onderaannemers werkten ze voor overheidsbedrijven als Fedasil, Infrabel en De Lijn. "Ik poetste bijvoorbeeld toiletten in asielcentra", zegt Yassine. De overheidsbedrijven reageren dat ze hun onderaannemers op verschillende manieren controleren. Tegelijk vinden ze dat de onderaannemers zelf verantwoordelijk zijn voor hun personeel.

Lees meer »