“Klanten appreciëren versegerechten”: Poer Kwa Pas werd al viermaal beste frituur van Spiere-Helkijn

Frituur Poer Kwa Pas bestaat vijf jaar, en werd al viermaal tot beste frituur van Spiere-Helkijn uitgeroepen. Uitbater Maël Dewaele biedt zijn talrijk opgebouwd klantenbestand verse, zelfbereide gerechten aan.

“Voor ik vijf jaar geleden de stap zette om zelfstandig als friturist aan de slag te gaan, deed ik al tien jaar ervaring op bij Fredje Friet”, vertelt de 34-jarige Maël Dewaele. “Ik volgde een cursus friturist aan Syntra-West en besliste om zelfstandig te worden. Die stap heb ik mij tot op heden nog niet beklaagd. In 2019, 2021, 2022 en 2023 werd Poer Kwa Pas tot beste frituur van Spiere-Helkijn gekozen.”

Vaste klanten

“Er veranderde heel wat door de coronapandemie. Klanten die vroeger twee keer per week kwamen doen dit nog één keer. Iemand die wekelijks kwam doet dit nu tweewekelijks. Alles is duurder geworden. Dat merk je ook als frituuruitbater. Spiere-Helkijn is niet groot en ik moet het hoofdzakelijk doen met lokale klanten. Soms krijgen we wel eens bezoekers uit Moen, Avelgem, Dottenijs en soms uit Frankrijk. Ja, van over de landsgrens vinden ze ook de weg naar mijn frituur. We kunnen rekenen op heel veel vaste klanten.”

“Ook van over de landsgrens vinden ze de weg naar mijn frituur”

“Onze specialiteit is onze Josper oven. Daar wordt onze filet mignon op gebakken, onze ribbetjes, scampibrochette en burgers. Wij verwennen onze klanten met Belgische specialiteiten, die in onze keuken vers voor u worden bereid. Ons stoofvlees (varkenswangetjes), vol-au-vent en balletjes in tomatensaus maken we allemaal zelf. Dat kunnen onze klanten wel appreciëren. Onze uitstekende keuken verwent hen met nog een groot aanbod aan heerlijke gerechten en drankjes. Dagelijks ben ik 10 uur in de weer om onze klanten te verwennen. Ook tijdens de middagpauze werk ik door. Alles is goed georganiseerd. Ik heb twee vaste werknemers in dienst. Het vertrouwen onderling is groot. We zijn een goed op elkaar ingespeeld team. Dat weten de klanten te waarderen.”

Tweetalig

“Een grote troef is dat ik perfect tweetalig ben. Ik ben Vlaming. Mijn vader is Franstalig, waardoor we thuis Frans praatten. Mijn moeder is Nederlandstalig en ik ging naar een Nederlandstalige school. Vroeger haalde ik als kind weleens alles door elkaar (lacht). Onze klanten zijn 60 procent Franstalig. En er is verschil. De Vlaming zal vroeger op de avond komen eten. De Walen eten liever iets later. Daar kan je van op aan. De Vlamingen eten hun eigen bakje frietjes met een stuk vlees, terwijl de Walen een grote bak frieten met vier of vijf delen en ze eten iets meer vlees. Ook in sauzen is er verschil. De Walen hebben het liever iets pikanter. Wij houden het meer bij mayonaise en ketchup.”

Toegankelijk

“Met onze gratis internettoegang gaat u als klant direct het internet op. Iets wat in deze tijden toch een meerwaarde betekent. Bij ons vinden de kids een afwisselende kinderhoek, waar zij zich kunnen vermaken terwijl de ouders in alle rust kunnen eten. Het is voor ons van groot belang dat wij alle mensen kunnen verwelkomen. Om die reden hebben wij ook een barrièrevrije toegang. Dieren zijn bij ons natuurlijk ook welkom.

Er kan bij ons heel gemakkelijk met VISA, MasterCard, betaalpas of contactloos betaald worden. Natuurlijk accepteren wij ook contante betaling. Weinig tijd? Maaltijden kunnen gemakkelijk afgehaald worden. Onze sluitingsdagen zijn op maandag en dinsdag. Van woensdag tot en met zondag zijn we open van 11.30 uur tot 14u.00 uur en van 18.00 uur tot 21.30 uur. Enkel op vrijdag zijn we tot 22.00 uur open.

Frituur Pour Kwa Pas: Robecijnplein 41, 8587 Spiere-Helkijn.

The post “Klanten appreciëren versegerechten”: Poer Kwa Pas werd al viermaal beste frituur van Spiere-Helkijn is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meester Steven (68) uit Brugge coacht jonge leraren in De Frères

Ook Steven Decaesstecker, beter gekend als meester Steven van De Frères, is op 1 september met veel goesting aan een nieuw schooljaar begonnen. Hij is al enkele jaren met pensioen, maar nog bijna dagelijks in de school aanwezig.
The post Meester Steven (68) uit Brugge coacht jonge leraren in De Frères appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Na nieuw mistasten neemt Club-coach Nicky Hayen keeper Nordin Jackers in bescherming: “Andere spelers hebben ook gemist”

Net als in Gent was Nordin Jackers ook in La Louvière het gespreksonderwerp. “Niets staat vast – iedereen moet blijven presteren”, klonk het bij Nicky Hayen. Al nam die Jackers ook in bescherming. “Andere spelers hebben ook gemist, waardoor we verliezen.” Al was de Club Brugge-coach ook heel scherp: “Dit moet een wake-upcall zijn.”

Lees meer »

Van Juliana tot Manon

In Moorslede troffen we volgend viergeslacht aan. Juliana Verbrugghe (94), Ingrid Burggraeve (70), Manon Callewaert (15) en Nele Winne (44). (foto JS)
The post Van Juliana tot Manon appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eén jaar motorhomeverhuur met Chateau to Go: “Vooral Scandinavië populair om met mobilhome te verkennen”

Time flies, zeker als je in een motorhome reist. Precies een jaar geleden begonnen Sara Dieltjens (44) en Tom Wynants (52) met de verhuur van motorhomes in Pulderbos. Op 4 oktober (18-23 uur) en 5 oktober (13-18 uur) zijn ze al aan hun tweede open mobilhomedagen toe. “Vooral Scandinavië blijkt enorm populair bij mobilhomereizigers”, merken de twee zelf op.

Lees meer »

Nicky Hayen verdedigt beurtrol onder doelmannen bij Club Brugge: “Inmenging van bestuur? Neen, maar we hebben het wel besproken”

La Louvière away? Na de interlandbreak wou iedereen vooral weten hoe Nicky Hayen de beurtrol tussen Simon Mignolet en Nordin Jackers ziet. Want die werd voor (minstens) een maand verlengd wegens succes. Ondertussen had die ook minder goed nieuws over Vermant. “Was er tien seconden eerder afgefloten op Gent, dan vonden jullie het perfect.”

Lees meer »

New York maakt van voedselafval ‘zwart goud’

In een stad waar watermeloenschillen, vettige pizzadozen en tuinafval vroeger linea recta naar de vuilnisbelt gingen, worden deze restproducten vandaag omgezet in iets verrassend waardevols: compost, ook wel “het zwarte goud” genoemd. Het Staten Island Compost Facility, beheerd door Denali Water Solutions, speelt hierin een centrale rol.

Lees meer »