Sint-Leocollege Brugge heeft grootse bouwplannen: “In 2030 nieuwe school op de huidige site”

De Vlaamse regering heeft binnen het scholenbouwprogramma ‘Scholen van Vlaanderen’ 24 schoolbesturen geselecteerd die binnenkort binnen de DBFM-formule (Design, Build, Finance, Maintain, red.) mogen starten met de voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe school. Het Sint-Leocollege aan de Potterierei is één van de vijf West-Vlaamse scholen.

“Eigenlijk zijn we al lang bezig met de denkoefening om het gebruik en de bestemming van de gebouwen op onze schoolsite te optimaliseren”, opent directeur bovenbouw Bruno Overbergh. “Doordat we sinds vorig schooljaar behoren tot scholengroep SKOBO is één en ander in een stroomversnelling geraakt. Na consultatie van de UNESCO-experten commissie weten we dat enkel de kapel met annexgebouw en de gevel van het koetshuis langs de Potterierei niet gesloopt mogen worden.”

We opteren voor multi-inzetbaarheid van de nieuwe site voor zowel de school als de buurt” – Miek Kemel – Algemeen directeur SKOBO

“Het schoolbestuur gelooft in de rol van een school in de binnenstad”, vult Miek Kemel, algemeen directeur SKOBO aan. “Om deze reden zal het nieuwe schoolgebouw ook op de huidige site verrijzen. Uiteraard zullen de sloop- en bouwwerken een serieus impact hebben op het stadszicht, maar het wordt sowieso een verbetering voor de buurt. Nu begint het denkwerk zowel wat de bouw van de nieuwe school betreft als de herinrichting van de site. Wellicht zal er veel open ruimte vrijkomen, wat mogelijkheden biedt voor de aanleg van een park of groene ruimte. We opteren hoe dan ook voor multi-inzetbaarheid van de nieuwe site voor zowel de school als de buurt.”

De huidige leerlingen van Sint-Leo moeten nog even geduld oefenen vooraleer ze in gloednieuwe klassen les kunnen volgen. “We gaan met alle betrokkenen nadenken over de bouw van de nieuwe school”, stelt directeur eerstegraadsschool Pascal Craeye. “Uiteraard komen er open leerruimten en flexibele leslokalen, maar we blijven hoe dan ook focussen op kwaliteitsvol onderwijs.”

Start werken

“Er komt inderdaad nog heel wat bij kijken voor op deze site de eerste muur zal afgebroken worden, maar als alles volgens plan verloopt is het niet denkbeeldig dat hier in 2030 een volledig nieuwe school staat”, besluit algemeen directeur Miek Kemel.

(PD)

The post Sint-Leocollege Brugge heeft grootse bouwplannen: “In 2030 nieuwe school op de huidige site” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Groep mannen gooit ruiten van bus in en bedreigt buschauffeur, personeel van De Lijn legt werk neer 

Een groep mannen heeft dinsdagmiddag tot tweemaal toe een chauffeur en bus van De Lijn aangevallen. Nadat de chauffeur kort toeterde omdat een voorligger niet onmiddellijk vertrok aan het groene licht, stapten enkele mannen uit. Ze gooiden ruiten van de bus in en uitten bedreigingen. Dat gebeurde nadien aan een halte opnieuw. Woensdag legden buschauffeurs in de Vlaamse Rand het

Lees meer »

Luchthaven Oostende wint internationale duurzaamheidsprijs: “Mooie erkenning voor onze brede duurzaamheidsstrategie”

Ostend-Bruges Airport heeft de TIACA Corporate Sustainability Award 2025 gewonnen. Deze internationale prijs bekroont innovatieve initiatieven op het vlak van duurzaamheid in de luchtvrachtsector. De luchthaven won met haar innovatieve biodiversiteitsproject biOSTdiversity, dat op unieke wijze natuurbehoud combineert met luchtvaartveiligheid. “Deze award onderstreept niet alleen het succes van biOSTdiversity, maar ook onze bredere, langdurige inzet voor duurzaamheid,” zegt CEO Nathan

Lees meer »

Bestuur van geviseerde moskee in Borgerhout vraagt extra beveiliging: “Of die kogel nu van plastic of van koper is, de boodschap is heel duidelijk”

Nadat vrijdag een dreigbrief met plastic kogel werd gevonden in de moskee Al Kafaalah aan de Turnhoutsebaan in Borgerhout, vragen het bestuur van de moskee en Muslim Right Watch Belgium om extra beveiliging. In een reactie zegt de politie dat ze “alert zal zijn” in die omgeving. Ook de vrijwilligers van de moskee zelf letten extra op.

Lees meer »

13 juli is hoogdag voor oldtimerliefhebbers

De oldtimerrit ‘De Kortekeer’ wordt al voor de zevende keer verzorgd en georganiseerd door Philippe Claeys. Een hoogdag voor liefhebbers van oldtimers in West-Vlaanderen.
The post 13 juli is hoogdag voor oldtimerliefhebbers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jean-Marie (66) en Hilde (62) hangen na 47 jaar hun slagersschort aan de haak: “Nu blijft er in Kortemark nog maar één slagerij meer over”

Als we de warenhuizen niet meetellen, dan blijft er nog welgeteld één ambachtelijke slagerij over in Kortemark, aangezien slager Jean-Marie Verhaeghe (66) er na 47 jaar mee ophield. De slagerij in de Nieuwstraat blijft gesloten en Jean-Marie en zijn echtgenote Hilde zijn vastbesloten om van een welverdiend pensioen te genieten.
The post Jean-Marie (66) en Hilde (62) hangen na

Lees meer »

Tom Boonen overhandigt Remco Evenepoel fiets voor 1000ste overwinning van Quick-Step (en krijgt er zelf ook een)

Enkele weken geleden in de Dauphiné was het zover: Remco Evenepoel haalde in de tijdrit de 1000ste overwinning van Soudal Quick-Step binnen. Dat werd toen gevierd met onder andere een T-shirt en pet waarmee Evenepoel op het podium verscheen. Op de persconferentie voorafgaand aan de Tour de France kreeg de olympische kampioen echter een speciale fiets overhandigd door niemand minder

Lees meer »

Belg leeft klimaatbewuster dan gemiddelde Europeaan (maar verwacht eigenlijk dat de politiek de klimaatcrisis oplost) 

De Belg is duidelijk meer bereid om zelf positieve klimaatkeuzes te maken dan de gemiddelde Europeaan, zoals zonnepanelen installeren of energiezuinige huizen kopen. Dat blijkt uit een nieuwe Eurobarometer-peiling. Toch vindt de Belg dat het eerder aan de EU, de federale regering en de industrie is om de klimaatcrisis aan te pakken dan aan hij- of zijzelf.

Lees meer »

Recordaantal faillissementen in eerste halfjaar

In de eerste helft van dit jaar zijn 6.035 faillissementen uitgesproken. Voor het eerst zijn er zo meer dan 6.000 faillissementen geteld in het eerste semester, zo meldt bedrijfsinformatieleverancier GraydonCreditsafe dinsdag. Het vorige record dateert van 2013, toen er 5.941 faillissementen waren van januari tot en met juni.

Lees meer »