Het schoolrestaurant De Brug van de Torhoutse Scholengroep Sint-Rembert heeft de prestigieuze Innovation in Catering Award van Gault & Millaut gewonnen. Maandag werd de prijs op de mooie site van Maison de la Poste in Brussel uitgereikt.
“Deze award is de kroon op het harde werk, de toewijding en de creativiteit die ons team dagelijks levert,” zegt coördinerend diensthoofd Bart Van Brugghe met gepaste trots. “De Brug serveert elke dag in een gezellig en eigentijds kader ongeveer 2.400 gezonde en lekkere maaltijden aan de leerlingen en personeelsleden van onze scholengroep.”
Ook al een Smiley-certificaat
Met de Innovation in Catering Award bekroont Gault & Millau de cateraar die uitblinkt in innovatie. Een kolfje naar de hand van het 24-koppige keukenteam van De Brug, dat onder de leiding van Bart Van Brugghe staat, die net nu 25 jaar in dienst is. In de hoogtechnologische, open keuken worden alle maaltijden ter plaatse vers bereid in warme lijn en onder eigen beheer. “Maar het gaat verder dan dat. We willen onze gasten niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk voeden”, aldus Bart. “Ze moeten kunnen eten in een aangename, rustgevende en zeker ook hygiënische omgeving. Getuige van dat laatste is ons Smiley-certificaat dat een streng doorgevoerd voedselveiligheidsbeleid garandeert.”
Innovatieve Zwamburger
De Brug kiest niet alleen voor verse ingrediënten, maar geeft ook de voorkeur aan lokale producten. “We hebben het geluk te kunnen werken met groenten uit eigen teelt”, zegt Bart. “Ons VLTI biedt die aan. In onze zoektocht naar innovatie gaan we voorts aan de slag met alternatieve eiwitbronnen. Neem bijvoorbeeld de Zwamburger, een burger die geproduceerd wordt met oesterzwammen, gekweekt op koffiegruis. Die innovatieve aanpak heeft Gault & Millaut voor ons doen kiezen.”
The post Schoolrestaurant De Brug in Torhout wint prestigieuze prijs Gault & Millau is provided by KW.be.