Jonge drugskoerier toont medelijden met drugsgebruikers: “Drugs zat zelfs tussen zijn tenen”

“Het was met pijn in het hart. Ik had eigenlijk medelijden met die drugsgebruikers.” Een 21-jarige jongeman uit Tourcoing liet zich door zijn eerlijke verklaring op de rechtbank in Kortrijk opmerken. Hij stond er immers terecht voor invoer en verkoop van heroïne en cocaïne als drugskoerier.

Op 24 juni 2024 kon Mohamed R. in de Citroën C3 van zijn zus opgepakt worden. Hij bleek cocaïne en heroïne en 450 euro cash aan boord te hebben. Ook de dagen voordien was het voertuig door de ANPR-camera’s in de regio opgemerkt.

R. bekende meteen dat hij al vier dagen aan de slag was als drugskoerier. Hij kreeg daarvoor 200 euro per dag. Bij zijn arrestatie bleek zelfs 1,5 gram cocaïne tussen zijn tenen te zitten. De openbare klager vroeg hem een deels voorwaardelijke celstraf van 12 maanden en 8.000 euro boete op te leggen.

Periode van zwakte

“Een schoonheidsfoutje in een periode van zwakte”, gaf R. toe. “Wellicht wou ik snel geld verdienen. Maar nu wil ik opnieuw mijn studies verpleegkunde hervatten en alles achter mij laten.

“Het deed me echt pijn aan het hart toen ik die drugsgebruikers zag waar ik aan moest leveren.”

“Vreemd, als koerier van drugs”, vond de rechter. Mohamed R. toonde zich bereid een werkstraf uit te voeren.

Vonnis op 14 oktober.

(LSi)

The post Jonge drugskoerier toont medelijden met drugsgebruikers: “Drugs zat zelfs tussen zijn tenen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Inbrekers verstoppen zich (en zakken weg) in modderpoel in Coolhembos maar kunnen geklist worden na inzet van politiedrone: celstraffen tot 15 maanden

De Mechelse strafrechter heeft twee Albanezen veroordeeld tot respectievelijk een jaar en vijftien maanden effectieve celstraf voor enkele inbraken in Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands). Toen ze op heterdaad werden betrapt, sloegen ze op de vlucht en hielden zich schuil in een modderpoel in het Coolhembos. Daar kon de politie hen arresteren.

Lees meer »

Meta en Apple vechten om wie kinderen online moet beschermen

De grootste techbedrijven van de wereld zijn verwikkeld in een bits gevecht over wie verantwoordelijk is voor de online veiligheid van kinderen. Terwijl Amerikaanse staten massaal nieuwe wetten invoeren die leeftijdsverificatie verplicht stellen, proberen Meta, Apple en Google elkaar de verantwoordelijkheid toe te schuiven.

Lees meer »

Gedaan met geneesmiddelen onder 1 euro: Vandenbroucke wil 900 miljoen besparen in gezondheidszorg, en dat zal ook jij voelen

Als het van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) afhangt, is het gedaan met geneesmiddelen die de patiënt minder dan één euro kosten. Hij wil onder meer het minimumtarief voor medicijnen optrekken om de exploderende kosten in de gezondheidszorg onder controle te krijgen. In 2026 moet er zo 907 miljoen euro worden bespaard. Dit is hoe ook jij dat zult

Lees meer »

“Sommige verkopers volgen de erecode totaal niet…”: 51.000 verkochte occasies hebben verborgen gebreken. Waar moet je op letten bij aankoop?

De Belg koopt steeds vaker een tweedehandswagen. Dit jaar zijn er al meer dan 370.000 verhandeld. Maar tegelijkertijd vinden er ook massale terugroepacties plaats, voor alles: van onbetrouwbare motoren tot levensgevaarlijke airbags. De cijfers liegen niet: er schort wat aan één op de acht occasies. HLN-mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn vertelt hoe je een miskoop voorkomt. “Dat kan nu perfect vóór de

Lees meer »

Nederlandse youtubers veroorzaken opschudding: ‘vergeten’ mortuarium in Luik blijkt niet verlaten, stad dient klacht in

Een spectaculair YouTube-filmpje van twee Nederlandse urban explorers veroorzaakt commotie in Luik. De avonturiers drongen in doktersjas een mortuarium binnen waarvan ze dachten dat het verlaten was. Ze tillen de spanning op tot het uiterste als ze in een koelkast een lijkzak ontdekken. Maar volgens een onderzoek van VTM NIEUWS blijkt dat het mortuarium helemaal niet verlaten is. De stad

Lees meer »

Jongeren upcyclen T-shirts bij vrouwenbeweging Lucy’s

Wat kan je doen met een oud T-shirt? Veel, zo blijkt. Upcycling is het hippe broertje van recycling, waarbij je in plaats van producten of materialen te hergebruiken, je ze een betere bestemming geeft. Bij de upcycling workshop van Lucy’s Antwerpen in de Paleisstraat knippen, naaien en schilderen vrouwen totdat ze iets hebben dat ze weer kunnen gebruiken.

Lees meer »