Bij eetkroeg Boho kan je tot 23 uur bestellen: “We willen een alternatief bieden in Kortrijk”

Maandag 2 september opent eetkroeg Boho de deuren op de Houtmarkt, in het gewezen pand van Jasmijnhof. “We zetten de opening extra in de kijker met een Parents’ Day. Vanaf 8 uur staan de koffie en koffiekoeken klaar, en voor de durvers Sint-Bernardus”, zegt Bene Yserbyt. Boho is vanaf dan elke dag open met doorlopende keuken van 11 tot 23 uur.

Zaakvoerders Axel Vandoorne en Habib Zabihi, en hun zaalteam Bene Yserbyt en Laura Beernaert blazen de Houtmarkt nieuw leven in. “Axel en ik zijn bon vivants, maar in Kortrijk vind je bijvoorbeeld geen tagliatelle al ragu volgens het originele recept, wel genoeg spaghetti bolognese”, vertelt Bene. “Onze gerechten worden door iedereen gesmaakt, maar zijn net dat tikkeltje anders. Alles wordt van a tot z in huis gemaakt, dagvers. Daarom hebben we ook een beperkte kaart met een zevental gerechten.”

“Onze gerechten worden door iedereen gesmaakt, maar zijn net dat tikkeltje anders. Alles wordt van a tot z in huis gemaakt, dagvers”

Naast de tagliatelle al ragu kan je ook genieten van chili con carne en sin carne, een royaal vispannetje – met onder meer kabeljauw, tong, coquilles en verse mosselen -, caesarsalade met kip en ansjovisdressing, lasagne met mozzarella en scampi diabolique met linguine. “Als gimmick bieden we ook de echte ‘pizza van den Aldi’ aan, voor 5 euro, met of zonder zwarte olijf in het midden. Dat mogen ze vragen aan de chef.”

“Als gimmick bieden we ook de echte ‘pizza van den Aldi’ aan, voor 5 euro, met of zonder zwarte olijf in het midden”

Je kan effectief tot 23 uur iets bestellen in de keuken. “We willen een alternatief bieden in Kortrijk. Je kan hier uiteraard ook gewoon iets komen drinken”, legt Bene uit. Alle wijnen op de kaart zijn van de Bellegemse The Wine Chapter, de huiswijn is de lijn van Les Vilains. “We hebben de biertjes van stadsbrouwerij Ruimtegist in de aanbieding, net als alcoholvrije bieren van Force Majeure, en hebben als enige horecazaak in Kortrijk Sint-Bernardus op vat. Het volledige gamma van Sint-Bernardus kan je hier trouwens degusteren in ‘Bernadetjes’, glaasjes van 15 centiliter, aan 2,50 euro.”

“We hebben als enige horecazaak in Kortrijk Sint-Bernardus op vat.”

“We willen de place to be worden voor de buurt. Elke woensdagnamiddag kan je hier terecht voor koffie en taart, ook suiker- en glutenvrij voor de mensen van Woonzorgcentrum Sint-Vincentius. Samen met ’t Houtmarktje, Ad Fundum en frituur De Houtmarkt hopen we met ons vieren iets te organiseren. We denken bijvoorbeeld aan een rockplein tijdens Sinksen.”

The post Bij eetkroeg Boho kan je tot 23 uur bestellen: “We willen een alternatief bieden in Kortrijk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw voetbalveld Berg net op tijd klaar

Op de laatste dag voor het bouwverlof raakte in Berg het nieuwe kunstgrasveld bij VK Berg-Op net op tijd voor het nieuwe seizoen speelklaar. Het veld zal gedeeld worden met Sporting Kampenhout die met plaatsgebrek kampt.

Lees meer »

Bloedbad bij de Vlaamse productiehuizen: “Komende maanden zullen de eerste faillissementen volgen”

Bazen van productiehuizen die in tranen uitbarsten als opnieuw een programmavoorstel sneuvelt. Jaarbalansen die bloedrood kleuren. Afvloeiingen en afdankingen. Er raast een zware storm over de (meeste) Vlaamse productiehuizen: sommige zagen hun winst in 2024 met 150 procent dalen. De gouden tijden in tv-land hebben plaatsgemaakt voor onrust, onzekerheid en twijfel. De grote vraag: wie zal het overleven en kan

Lees meer »

Heroïsche petanquewedstrijden nabij restaurant Petrouska: “Maar het sociale primeert”

Bij de start van de zomer legden de zaakvoerders van restaurant Petrouska op het Stationsplein in Roeselare op hun terras een petanquebaan aan. Daar werden inmiddels al drie heroïsche duels uitgevochten tussen Team Petrouska en een andere ploeg. Donderdag nam Team Burgemeester de handschoen op. “Maar het sociale blijft het belangrijkste.”
The post Heroïsche petanquewedstrijden nabij restaurant Petrouska: “Maar

Lees meer »

Vrienden openen nog vier keer café Transvaal als pop-up: “Iedereen de kans geven om het café nog een laatste keer te bezoeken”

Twee bevriende koppels slaan de handen in elkaar om deze zomer onder de noemer ‘Transvaal 2.0’ vier keer een pop-up te openen in café Transvaal in Langemark. Op die manier willen ze niet alleen hun zaken El’Vitali en Verhelst Horecagroep in de kijker plaatsen, maar iedereen ook de kans bieden om nog een laatste keer iets te drinken in dit

Lees meer »

Mag Wetransfer jouw bestanden zomaar doorverkopen?

Wetransfer is zwaar onder vuur komen te liggen door een aanpassing in de gebruikersvoorwaarden waarin onder meer werd gesteld dat de populaire dienst jouw bestanden voortaan mocht doorverkopen. Hoewel de aanpassing inmiddels werd teruggedraaid, is nu onduidelijkheid troef.

Lees meer »

Dina Tersago plande haar levenseinde bij notaris: “Hoe mijn oma haar laatste jaren heeft doorgebracht, dat is pure horror”

“Als het ooit zover is, moeten ze mij niet aan een machine of sonde leggen”, zei Dina Tersago in de podcast ‘Peter Van de Veire & de zandloper’. Voor haar dus geen levensverlengende handelingen, en dat liet ze vastleggen in een negatieve wilsverklaring. Maar wat is dat precies? En hoe stel je zoiets op? Notaris Joni Soutaer: “Slechts één ding

Lees meer »