Het was dé zomer van Aperol Spritz. En niet alleen op trendy terrasjes: zelfs op dorpskermissen en Pukkelpop struikelde je over de bitterzoete aperitief. Nochtans is het drankje al meer dan 100 jaar oud. Wat is het recept achter het succes van de cocktail? En waarom is hij net nu populairder dan ooit? “Geen enkele andere drank is zó instagrammable en zo simpel en goedkoop om te maken. En toch kijkt niemand ervan op als je er 6 à 10 euro voor vraagt.”
Topfavoriet Witse Bertels regelt vlot spurt met elitegroepje in Menen-Kemmel-Menen: “Eigenlijk wilde ik eens solo winnen”
Witse Bertels stak er zondag bovenuit in Menen-Kemmel-Menen voor junioren. Nadat hij in deze UCI-koers vroeg de aanzet gaf tot de beslissende vlucht met zes, bleef hij ook moeiteloos het gebeuren controleren. “Ik wist dat ik de snelste benen had, maar de sprint was eigenlijk mijn plan B”, bekent de winnaar.