Eén bewoner houdt voetpad 7e Geniestraat tegen: “De behoefte is groot”

De gemeente Houthulst wil al meer dan tien jaar een voetpad aanleggen in de 7e Geniestraat, maar daarvoor moesten bewoners bereid zijn om hun gronden af te staan. Nu moet nog één buurtbewoner overtuigd worden.

Een voetpad aanleggen in de 7e Geniestraat heeft heel wat voeten in de aarde. Al meer dan tien jaar is er sprake van plannen in die richting maar de 7e Geniestraat was een van de eerste verkavelingen van Houthulst. Toen was het niet de gewoonte om altijd een voetpad te voorzien, laat staan gescheiden riolering.

Rioleringsdossier

In de toekomst is er dan ook een groot rioleringsdossier voorzien voor de 7e Geniestraat. “Het dossier voor het vervangen van de rioleringen en het uitbreiden van het gescheiden stelsel is al een tijdje aan de gang”, vertelde schepen Erik Verbeure (CD&V) op de gemeenteraad van donderdag 23 augustus. “Het bestuur heeft de ambitie om in deze straat ook een voetpad aan te leggen. Er zijn heel wat bewoners die de weg naar de school langs deze weg nemen, of mensen die wandelingen wensen te doen in de omgeving van het woonzorgcentrum. De behoefte aan een voetpad is dus zeker groot.”

“Maar de geschiedenis heeft bepaald dat de percelen reiken tot aan de rijweg, dus er was geen voorland of rooilijn die openbaar was. Vandaar dat er een procedure opgestart werd om die mensen die aan de linkerkant wonen komende van het dorpscentrum een stuk grond zouden afstaan om de mogelijkheid te bieden voetpaden aan te leggen over het ganse traject.”

Nog één iemand

Niet alle straatbewoners stonden daarvoor te springen. “95% van de bewoners hebben al grond afgestaan. Er waren drie percelen die nog niet overgedragen waren. Van die drie zijn er nu twee gezinnen ingestapt in dit voorstel om hun grond af te staan. Rest dus nog één iemand die nog moet overtuigd worden om dat ook te doen”, aldus schepen Verbeure.

Prijs opdrijven?

Filip Vanhevel (N-VA) vroeg zich af of alle eigenaars dan wel even goed vergoed worden. “In de eerste fase zijn er x-aantal bewoners akkoord gegaan. Ze zijn daar ook voor vergoed geweest. Klopt de verhouding van die vergoeding met de mensen die hun grond nu afstaan? Of loont het uiteindelijk om wat langer je grond vast te houden en de prijs wat op te drijven?

“Er is een aantal jaren terug – een jaar of tien – een lijst opgemaakt van alle percelen met de omvang en daaraan gekoppeld de prijs op dat moment”, antwoordde schepen Verbeure. (TOGH)

The post Eén bewoner houdt voetpad 7e Geniestraat tegen: “De behoefte is groot” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Toelatingsexamen voor artsenopleidingen breekt records: 1 op de 3 geslaagden mag niet aan opleiding geneeskunde starten

Met ruim 9.000 inschrijvingen en 2.232 kandidaten die aan de artsenopleidingen mogen beginnen, breken de toelatingsexamens dit jaar alle records. De score om gunstig gerangschikt te zijn, lag wel een flink stuk hoger. Bij het examen geneeskunde kan daardoor 1 op de 3 geslaagden niet aan de opleiding beginnen. Bij tandartsen is dat zelfs bijna 60%.

Lees meer »

Van prins Emmanuel tot koning Willem-Alexander achter de draaitafel: ook deze royals zijn niet vies van elektronische muziek

We associëren royalty standaard met klassieke muziek, maar nu prins Emmanuel (19) dj is geworden, moeten we dat beeld misschien bijstellen. Er zijn nog leden van de koninklijke familie die wel een streepje elektronische muziek lusten. Van koning Filip op Tomorrowland tot zijn collega Willem-Alexander achter de draaitafel: ‘Story’ zet koninklijke dance-liefhebbers op een rijtje.

Lees meer »

Bilzense Popkoor Sens schittert op wereldpodium in Aarhus

Begin juli schreef Popkoor Sens een bijzonder hoofdstuk in hun geschiedenis tijdens hun deelname aan de open competitie in de categorie jazz-, pop- en showkoren in Aarhus, Denemarken. Onder de kundige leiding van dirigent Dirk-Jan Kerris reisden 39 dames af om zich te meten met 130 koren uit 35 landen.

Lees meer »