Cultuursocioloog Walter Weyns: “Verbod Gaza-benefiet in Antwerpen is geen censuur, maar leidt wel tot spanningen tussen stad en cultuur”

Het verbod van de stad Antwerpen op een kunstenaarsbenefiet in het Middelheimpark ten voordele van Palestijnse kinderen in Gaza is geen censuur. Dat zegt Walter Weyns, cultuursocioloog aan de Universiteit Antwerpen. “Het evenement mag doorgaan op een andere locatie, maar het is wel duidelijk dat er spanningen met de cultuursector zijn." 

Meer krantenkoppen in België

Jasper Philipsen succesvol geopereerd aan sleutelbeen, Alpecin-Deceuninck en vriendin Melanie delen foto’s: “Weg naar herstel begint nu”

Jasper Philipsen (27) is in het ziekenhuis van Herentals succesvol geopereerd aan zijn gebroken sleutelbeen. De renner van Alpecin-Deceuninck smakte gisteren in de derde Touretappe zwaar tegen de grond bij de tussensprint en liep daarbij, naast een sleutelbeenbreuk, ook minstens één gebroken rib op. Zijn ploeg deelde nu een eerste foto van Philipsen in het ziekenhuis, vriendin Melanie van in

Lees meer »

OPINIE – Wissen was in 1998 niet mogelijk: met mijn wegwerptoestel had ik 27 foto’s om mijn helden vast te leggen

Iedereen heeft er wel eentje: die ene herinnering die jou terug in de tijd gooit, naar een haast pre-digitaal tijdperk. Het gerinkel van de ijskar in de verte. Een vergeten deuntje op de radio. Een vergeeld fotoalbum dat je bladzijde na bladzijde omslaat. Teletekst uitpluizen op zoek naar de uitslag van je favoriete wielrenner. Een Suske & Wiske-strip voor de

Lees meer »

Zal stopzetten inschakelingsuitkering jongeren sneller aan het werk zetten? “Je wordt met rug tegen muur gezet”

De regering-De Wever wil vanaf 1 januari de inschakelingsuitkering voor jonge schoolverlaters hervormen. Concreet zullen daardoor begin volgend jaar al zo’n 13.000 jongeren hun inschakelingsuitkering verliezen. Ook 10 jaar geleden werd de inschakelingsuitkering verstrengd met de bedoeling om werkloze schoolverlaters sneller aan het werk te krijgen. Is dat toen gelukt en hoe hebben die jongeren dat zelf ervaren?

Lees meer »

Speedpedelecs toegelaten op Vlaamse jaagpaden

Speedpedelecs zijn voortaan toegelaten op alle jaagpaden in beheer van de Vlaamse Waterweg. De nodige verkeerssignalisatie is intussen aangebracht. Dat verklaarde Vlaams minister van Mobiliteit Annick De Ridder (N-VA) in de commissie Mobiliteit van het Vlaams Parlement op vragen van Kris Poelaert (CD&V) en Andy Pieters (N-VA).

Lees meer »

Stilgevallen Eurostar-trein leidt bij Belgen tot urenlange frustratie: “Geen airco, toiletten werken niet en personeel geeft geen info”

Een Eurostar-trein die deze ochtend stilviel, heeft tot heel wat frustratie geleid. De passagiers, die van Brussel naar Londen reisden, moesten uren in te warme wagons doorbrengen. Toen ze eindelijk mochten afstappen, duurde het nog een hele tijd vooraleer een vervangtrein arriveerde. Via 4040 contacteerden enkele reizigers ons om de gang van zaken aan te kaarten.

Lees meer »

Landbouwsector is verdoken winnaar in Vlaams klimaatplan: boeren mogen meer uitstoten dan eerder afgesproken

Nu het stof van het nieuwe Vlaamse klimaatplan is gaan liggen, blijkt vooral de landbouwsector de verdoken winnaar. In vergelijking met het oude klimaatplan uit 2023 mogen de boeren 500.000 ton CO2 meer uitstoten tegen 2030. Hoe kan het dat de doelstelling voor de landbouw versoepeld wordt, terwijl Vlaanderen net alle zeilen moet bijzetten om de uitstoot terug te dringen?

Lees meer »

Melissa Depraetere verplicht energieleveranciers vast contract aan te bieden voor stroom en gas

Vlaams minister van Energie Melissa Depraetere (Vooruit) gaat energieleveranciers verplichten om een vast contract aan te bieden, zowel voor elektriciteit als voor gas. “Dat is de beste bescherming voor gezinnen tegen grote prijsschommelingen en torenhoge energiefacturen”, zegt Depraetere woensdag.
The post Melissa Depraetere verplicht energieleveranciers vast contract aan te bieden voor stroom en gas appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Een beursgang op mensenmaat”: energie- en mobiliteitsbedrijf EnergyVision eerste nieuwkomer op Brusselse beurs in anderhalf jaar

Met het symbolische luiden van de openingsbel is woensdagochtend het avontuur van het energiebedrijf EnergyVision op de beurs van Brussel begonnen. “Een beursgang op mensenmaat”, noemde CEO Maarten Michielssens uit Jabbeke de operatie. Het aandeel, dat tegen 9,50 euro per stuk was uitgegeven, noteerde al snel boven de 10 euro.
The post “Een beursgang op mensenmaat”: energie- en mobiliteitsbedrijf

Lees meer »