Logeren dicht bij huis was nog nooit zo leuk (en origineel)

De zomer is in het land! Voor een zonnige vakantie hoef je het dus zeker niet ver te zoeken. En ook als het wat meer mag zijn, vind je in eigen provincie genoeg leuke plekken. Maak kennis met vijf van de meest bijzondere logies in West-Vlaanderen.

In slaap vallen ging nog nooit zo vlotjes. En dat mag je letterlijk nemen. Van eind mei tot eind september kan je via Vlotkamp op een bijzondere manier kamperen op de waterplas van Domein Polderwind in Zuienkerke. Je vindt er acht vlotten, die elk vernoemd zijn naar vissen uit de plas. Eentje daarvan is verbonden met de oever, maar naar de overige moet je peddelen met een kano. Het vlot is voorzien voor een bed. Maar geen nood, er is ook een sanitair blok voorzien. Voor wie het liever op het droge zoekt… de makers runnen ook Boomkamp, dat bestaat uit boomhutten en -tenten in de Lakebossen van Ruddervoorde.

Info: www.vlotkamp.be. Vanaf 99 euro per nacht.

De kampplaats is de perfecte locatie om de streek te verkennen. © De Nachtegaal

Op de Rodeberg in Westouter (Heuvelland) word je teruggekatapulteerd naar het verleden, dankzij De Nachtegaal. Je kan er oldschool kamperen met je tent of caravan, of slapen in vintage caravans. In de winter staan ze opgesteld in de serre. Voor wie het iets luxueuzer wil, is er een appartement dat linkt naar de jaren 30. De Nachtegaal is ook een perfecte uitvalsbasis om de streek te verkennen. Je zit er op een zucht van onder meer kabelbaan de Cordoba, verschillende wijndomeinen en de speeltuin aan De Kosmos. Ook de Twee Bergenwandelroute is een aanrader.

Info: www.indenachtegaal.com. Vanaf 110 euro per nacht (voor een caravan).

Het huis van Jan en Lien baadt in luxe en leuke gimmicks. © Rosebud

Regisseurskoppel Jan Verheyen en Lien Willaert trekken er regelmatig op uit en verhuren daarom hun huis in Ruddervoorde (Oostkamp). Ze doopten het Rosebud, een knipoog naar – hoe kan het ook anders? – de bekende film Citizen Kane. Rosebud is niet zomaar een huis, maar een belevenis. Naast een handig ingerichte (buiten)keuken, krijg je een zwembad met jacuzzi en sauna, een zwemvijver, speelcaravan en uiteraard ook een minibioscoop. Het huis staat overigens vol knappe kunst en grappige gadgets. Kortom: van verveling is hier geen sprake!

Info: www.rosebudholidayhome.be. Vanaf 450 euro per nacht.

Zie het leven door een roze bril

Drie keer raden welke kleur overheerst in dit hotel? © Rosa Oostende

Een goed jaar geleden heropende Hotel Imperial in Oostende als Hotel Rosa, dat met 62 kamers op een breed publiek mikt. De naam geeft het al weg, de hoofdkleur in dit instagrammable hotel is roze. Al zetten de eigenaars die ook Upstairs en Andromeda runnen vooral in op duurzaamheid. Meer nog: de naam verwijst naar Rooms with an optimistic and Sustainable Attitude. Zo vind je er geen plastic verpakkingen en het douchewater wordt hergebruikt. Daarnaast kloppen de eigenaars ook bij lokale handelaars aan en zetten ze in op mentaal welzijn.

Info: www.rosahotel.be. Vanaf 63,5 euro per kamer.

De oude Lijn-bus is volledig uitgerust in alle comfort. © Buskot

De bedenkers van Tiny Kot in Langemark-Poelkapelle ontwikkelen creatieve tiny houses. De meeste spreken voor zichzelf. Zo is er Pomp Kot (in een oud pomphuisje), Kunst Kot, Plant Kot, Boeken Kot en Love Kot. Dit laatste is een burlesque ingericht appartement in een oude vlasfabriek. Al is de origineelste ongetwijfeld Bus Kot. Je slaapt er niet in een bushokje voor alle duidelijkheid, maar in een klassieke Lijn-bus. En niet op een bankje, maar in een volwaardig bed. Vanuit de bus heb je een mooi zicht op de vijver en de alpacaweide. Ook de keuken en douche werden in het voertuig ingebouwd.

Info: www.tinykot.be. Vanaf 150 euro per nacht.

The post Logeren dicht bij huis was nog nooit zo leuk (en origineel) is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Het superschattige minipaardje Owy had 1% kans op overleven… Dankzij boer Mark (55) huppelt het vrolijk rond: “Hij denkt dat hij een mens is”

“Soms gaan de kindjes bij hem liggen om te slapen.” Het bijzonder schattige minipaardje Owy blijft continu bijzonder dicht bij Mark Dewit (55) staan. Dankzij de goede zorgen van de boer uit Lier kroop het dier – dat 40 dagen te vroeg geboren werd – door het oog van de naald en is het nu een van de populairste beestjes

Lees meer »

27 jaar na ‘Lilali’ lanceert Kim Kay drie nieuwe singles vanuit haar bed: “Dit geeft opnieuw zin aan m’n leven”

Door allerlei gezondheidsproblemen is ze al meer dan acht jaar aan haar bed gekluisterd, maar toch brengt Kim Kay (47) vandaag drie nieuwe liedjes uit. Een onverwachte mijlpaal, 27 jaar na het grote succes van ‘Lilali’. In dit interview vertelt Kim hoe ze te werk is gegaan en uit welke onverwachte hoek ze steun kreeg. “Mijn leven is op een

Lees meer »

27 miljoen ton aan nanoplastic zweeft rond in bovenste lagen Noord-Atlantische oceaan

In de bovenste lagen van de Noord-Atlantische oceaan zweeft zo’n 27 miljoen ton aan nanoplastic rond. Dat zeggen onderzoekers van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) in een studie in het wetenschappelijk tijdschrift Nature. De onderzoekers gaan nu ook andere oceanen onderzoeken. Wat de gevolgen zijn van de nanoplastics op het ecosysteem kunnen de onderzoekers nog niet

Lees meer »

Na declassering van Van Poppel en vier gele kaarten: maakt professor van UGent einde aan subjectieve beslissingen van jury na een sprint?

De eerste massasprint in deze Tour en de jury moest en/of wou al ingrijpen. Danny van Poppel werd gedeclasseerd. De Nederlander, kreeg net als Edward Theuns, Davide Ballerini en Bryan Coquard ook een gele kaart. Terecht of niet? Het antwoord is gebaseerd op een subjectief oordeel van de jury. Professor Steven Verstockt van UGent heeft reeds enige tijd een voorstel

Lees meer »