Jonge fietser sterft bij aanrijding in Wervik

Op de drukke expresweg N58 in Wervik werd dinsdagmorgen een jonge fietser tijdens het dwarsen van de rijbaan gegrepen door een elektrische personenwagen Tesla en kwam hierbij om het leven. Het slachtoffer zou een 18-jarige jongen uit Kruiseke zijn.

Het drama gebeurde omstreeks 6.45 uur. De fietser reed in de Oude Beselarestraat en kwam uit de richting Kruiseke. Hij wilde de N58 dwarsen. Een personenwagen Tesla komende uit de richting van de rotonde in de Geluwesesteenweg kon een aanrijding niet vermijden.

Mogelijks hoorde de fietser de elektrische auto niet afkomen of speelde de op dat moment laaghangende zon een reden van het dodelijk verkeersongeval. Mogelijks ook het hoge onkruid op het kruispunt wat de zichtbaarheid van het aankomend verkeer bemoeilijkt.

Het is op de N58 – in de volksmond Pecq-Armentières – het zoveelste dodelijk ongeval. Niet voor niks wordt het de RIP-expres genoemd. Het verkeer werd afgesloten in de beide richtingen. Vanuit de rotonde Geluwesesteenweg werd het verkeer omgeleid via de Klijtbosstraat.

Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse en zette voor de vaststellingen onder meer een drone in. Ook burgemeester Youro Casier (Vooruit) kwam ter plaatse. (EDB/TP)

The post Jonge fietser sterft bij aanrijding in Wervik is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Europees Hof voor de Rechten van de Mens oordeelt dat Rusland mensenrechten schond met het neerhalen van vlucht MH17

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens oordeelt dat Rusland verantwoordelijk is voor het neerhalen van vlucht MH17 en stelt dat daarmee mensenrechten zijn geschonden. Onder meer het recht op leven, vastgelegd in het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, is volgens het Hof geschonden. De uitspraak bevestigt dat Rusland een centrale rol speelde bij het

Lees meer »

Frankrijk gaat voortaan jaarlijks Alfred Dreyfus herdenken op 12 juli

In Frankrijk zal voortaan op 12 juli Alfred Dreyfus worden herdacht, de Franse legerkapitein van joodse origine die in de 19e eeuw onterecht voor spionage werd veroordeeld. Dat heeft president Emmanuel Macron bekendgemaakt. Dreyfus werd pas in 1906 gerehabiliteerd na een nieuw proces. Dat kwam er mede door het pamflet "J’accuse" van de Franse schrijver Emile Zola.

Lees meer »