Al bijna tien jaar deelt Mieke Tailly haar beste recepten en favoriete tafeladresjes met haar meer dan 2.000 volgers op de Facebookpagina ‘Mie Eet’. De passie voor koken kreeg ze in Dikkebusvijver, waar ze werkte als jobstudent. Ze werkt nog steeds als flexi in St.-Christophe en Ariane, maar haar hoofdberoep is calltaker bij de politie Arro Ieper.
Hoe zou je jouw band met Ieper omschrijven?
“Ik ben hier 50 jaar geleden geboren, liep er eventjes school en kwam me hier settelen in 2000, nadat ik hier uitging en werkte. Ik woon nog steeds in het centrum. Ik ben er ook al 30 jaar werkzaam.”
Wat is je mooiste jeugdherinnering aan Ieper?
“Dat is zeker en vast Dikkebusvijver. Ik startte er als jobstudent in het gelijknamig restaurant. Daar beleefde ik de tijd van mijn leven. We hadden de beste werkploeg ooit, en samen verzetten we erna heel wat pintjes en fuifden we erop los in de streek. Maar steevast stonden we ‘s anderendaags weer paraat om de mensen te bedienen. Dikkebusvijver was toen nog de place to be in de regio. De beste palingen werden er geserveerd, talrijke boottochtjes en vele romantische etentjes vonden er plaats op en aan het water. En terecht, wat een mooie plek! Bij iedere lichtinval ziet dat vijvertje er fantastisch uit. En oh ja, ik leerde er Andy Verkruysse, mijn man, kennen. Eerst als collega en jaren later sloeg de vonk over.”
En je favoriete plek?
“Een favoriete plek heb ik niet. Maar het mooiste plekje vind ik alvast Ramparts Cemetry, de begraafplaats op de vestingen bij de Rijselpoort. Klein en fijn en rustig aan het water. Hier mogen ze me later wel uitstrooien.”
Welke lokale horecazaak raad je iedereen aan?
“We kunnen zeker niet klagen over de horecazaken in de streek. Van standaard en klassiek tot chique en gastronomisch, we hebben het allemaal. Zelf werk ik als flexi in twee zaken: St.-Christophe in de Poperingseweg en Ariane Hotel. Aangezien ik er werk, kan ik ze zeker aanbevelen. Bij St.-Christophe eet je echt wel de beste steak of côte à l’os in Ieper met verse sauzen, iets waar ik op sta. Bij Ariane is de rundsbrochette de eyecatcher en ook heerlijk om van te smullen.”
En om te shoppen?
“Helaas vind ik hier niet altijd wat ik wil, je vindt hier alsmaar meer kunstgalerijen, toeristenshops, barbiers… Iets waar je mij niet terugvindt. Het zou veel beter kunnen. Maar ik ben ook geen grote shopper, dus vaak bestel ik online.”
In het restaurant van Dikkebusvijver leerde ik mijn man Andy Verkruysse kennen
Wat is er het meest veranderd in Ieper sinds je jeugd?
“De talrijke appartementsgebouwen die de laatste twintig jaar zijn bijgekomen in het straatbeeld.”
Wat zou je graag anders zien?
“Slecht is het niet, maar als fietser zouden er toch wat veiligere fietstrajecten mogen zijn, trajecten waar de auto niet is toegelaten. Zeker met de toename van het aantal elektrische fietsen zou dat geen slechte zaak zijn.”
Als je één ding mocht realiseren voor Ieper, wat zou dat zijn?
“Als ik ooit eens tijd heb, zou ik wel eens een foodfestivalletje willen organiseren in de stad. Geen twintig foodtruckjes op een rij zoals je in elke andere stad vindt, maar een sfeervol evenement op een originele locatie waar het eten centraal staat en waar de inrichting in het oog springt. Ideaal zou zijn mocht je het kunnen koppelen aan een vervoersservice, zodat iedereen veilig thuis geraakt.”
Welke persoon of vereniging verdient volgens jou meer erkenning?
“Iets of iemand specifiek weet ik niet, maar ik denk dat iedereen wel wat meer erkenning mag krijgen. Als ik zie dat op sociale media zoveel commentaren en verwijten worden geschreven, denk ik vaak: een klein beetje empathie zou niet misstaan. Respect voor iedereen: dik, dun, groot, klein…”
Zou je hier willen oud worden?
“Jazeker, en liefst heel oud.”
Ruim 2.100 volgers op Facebook
Mieke Tailly werd geboren in Ieper op 15 december 1975. Ze is de dochter van Walter Tailly en Josiane Declercq. Mieke is getrouwd met Andy Verkruysse. Samen wonen ze aan het Zaalhof in Ieper. Het kleuter- en lager onderwijs volgde Mieke in Loker. Het middelbaar deed ze in het Lyceum in Ieper en het Sint-Franciscusinstituut in Poperinge, waar ze eindigde in de richting secretariaat-talen. Daarna studeerde ze nog twee jaar toerisme in Brugge. Mieke werkt al 24 jaar als calltaker bij de politie. Voordien werkte ze vier jaar bij de dienst toerisme in Ieper en één jaar bij CM. Mieke is de vrouw achter de Facebookpagina Mie Eet, waarin ze haar beste recepten en ervaringen in haar favoriete restaurants deelt. De pagina heeft ondertussen al meer dan 2.100 volgers.
The post Foodie Mieke Tailly (50) is thuis in Ieper: “Ooit zou ik een foodfestival willen organiseren” is provided by KW.be.
