Vier Zeebrugse ondernemers slaan de handen in elkaar om een spetterend Oudejaar te vieren in de strandwijk. “Vier maal Zeebrugge” is een unieke samenwerking tussen Bistro ‘t Zandlopertje, Restaurant Lagaar, topchef Wim Vandamme en dj Captain Dirk.
Wie dacht dat de Zeebrugse strandwijk dood is in winter, kijkt voorbij het initiatief van vier lokale horecabazen. “Chloë en ik wilden met Oudejaar iets doen in ons Zandlopertje op de zeedijk”, legt Robin Geens uit. “Wij zijn nu ook buiten het zomerseizoen zes dagen op zeven open.”
Topchef Wim Vandamme keert op Oudejaar eenmalig terug naar zijn roots
Robin Geens
‘t Zandlopertje
“Op vrijdagavond organiseren we er wekelijks een afterwork, met dj Captain Dirk. Een brainstormsessie met twee andere Zeebruggenaren, met name topkok Wim Vandamme en Didier Van Steen van restaurant Lagaar leverde het initiatief ‘Vier Maal Zeebrugge’ op.”
Michelinster
Concreet houdt dit in dat topkok Wim Vandamme, die in 1991 een Michelinster had, toen hij zijn eigen restaurant Maison Vandamme runde. Hij was indertijd de jongste Belgische chef met een Michelinster, tegenwoordig is hij in binnen- en buitenland kok-aan-huis. Samen met Charka van Lagaar en de Nepalese chef Sudip zal Wim Vandamme op Oudejaarsavond koken in ‘t Zandlopertje. Chloë, Didier en Robin ‘bemannen’ de zaal.
“Wim bereidt een gastronomisch vijfgangenmenu voor 95 euro, met mousse van zeebaars en gekookte forel, gebakken wilde zoutwatergarnaal, cappuchino van jakobsvruchtjes, Mechelse Koekoek en een soepje van exotische vruchten. Feestvierders dei niet willen aansluiten aan dit banket zijn vanaf 23 uur welkom. Want dan zorgt Dirk De Bruycker, alias dj Captain Dirk, de voormalige eigenaar van The Old Steamer, voor muzikale ambiance”, aldus Robin Geens.
Reservaties 0493 42 32 44.
The post Zeebrugse ondernemers realiseren samen een Oudejaarsavondfeest in de strandwijk: “Topchef Wim Vandamme keert terug naar zijn roots” is provided by KW.be.
