“We moeten bereid zijn om verlies van onze kinderen te aanvaarden”: uitspraak Franse stafchef veroorzaakt ophef

In Frankrijk heeft een uitspraak van Fabien Mandon, stafchef van het leger, ophef veroorzaakt. In een toespraak voor burgemeesters zei hij dat de Fransen de mentale kracht missen om pijn te aanvaarden, ook de pijn om kinderen te verliezen. Met zijn uitspraak is hij zijn boekje niét te buiten gegaan, reageert de minister van Defensie. 

Meer krantenkoppen in België

Robbe Ghesquiere (28) is de nieuwe trainer van Eendracht Wervik B: trainerswissel en meteen eerste zege

Bij vierdeprovincialer Eendracht Wervik B kwam het na de tegenvallende resultaten tot een trainerswissel. Coach Ignace Desplentere gooide de handdoek. Na een vrij weekend nam speler Robbe Ghesquiere (28) over en met succes, want zaterdagavond thuis tegen Noordstar Heule B behaalde ‘Jong Wervik’ de allereerste zege: 2-0.
The post Robbe Ghesquiere (28) is de nieuwe trainer van Eendracht Wervik

Lees meer »

Brand verwoest paviljoen in Yongqing-tempelcomplex in China

In China is een paviljoen van het Yongqing-tempelcomplex in vlammen opgegaan. Op beelden die online werden gedeeld is te zien hoe het vuur het gebouw volledig overspoelt en dikke rookwolken de lucht in stuurt. Volgens Chinese staatsmedia ontstond de brand door een toerist die kaarsen en wierook gebruikte.

Lees meer »

Vrije Basisschool ’t Nestje in Lapscheure sluit einde schooljaar: “Een verlies voor de gemeenschap”

De Vrije Basisschool in Lapscheure sluit op 30 juni definitief de deuren. Dat besliste de scholengroep Karel De Goede. Ondanks verschillende promotiecampagnes bleef het aantal inschrijvingen onder een kritische grens. “Zowel voor de kinderen als voor de lokale gemeenschap is dit een verlies”, stelt burgemeester Joachim Coens.
The post Vrije Basisschool ’t Nestje in Lapscheure sluit einde schooljaar: “Een

Lees meer »

Recordprijs van 25,61 euro voor een kilo biefstuk in de supermarkt en tegen eindejaar wordt rundvlees nóg duurder

Wie stiekem het eindejaarsmenu al aan het samenstellen is en zijn gasten graag wil verwennen met een stevige chateaubriand of stoofvlees van Belgisch witblauw, houdt best rekening met een stevig prijskaartje. De prijs van rundvlees is sinds begin dit jaar explosief gestegen en zal rond de feestdagen nóg hoger liggen. Hoe komt dat? En wordt onze biefstuk ooit weer goedkoper?

Lees meer »