Groot feest bij Slagerij Verkindere in de Langestraat in Blankenberge, want de succesvolle familiezaak bestaat precies een halve eeuw. Dat wordt samen met de klanten gevierd op zaterdag 29 en zondag 30 november. “We kunnen nog steeds rekenen op mijn mama Marleen (70), die het prille begin meemaakte”, zegt Nathalie Verkindere (45), die samen met haar man Koen Verhelst (45) in 2003 de zaak overnam.
Luc Verkindere, die in 2021 overleed, opende zijn slagerij samen met zijn echtgenote Marleen Vanhaverbeke in 1975 in het pand met huisnummer 37 in de Langestraat in Blankenberge. “Daar hadden mijn ouders de toenmalige slagerij Denecker overgenomen. In 1978 hebben ze de winkel een eerste keer verbouwd”, blikt Nathalie terug.
“Ze wilden er ook uitbreiden, maar dat was toen niet mogelijk. Daarom verhuisden ze in 1996 naar nummer 43, waar we nu nog altijd gevestigd zijn. Er waren hier oorspronkelijk twee kleine restaurantjes. Ze hebben die afgebroken en een volledige nieuwbouw gezet. Deze locatie is veel groter”, aldus Nathalie.
Consumptiezaaltje
Koen en Nathalie, die elkaar leerden kennen in de slagerijschool Ter Groene Poorte in Brugge, namen in 2003 de zaak over. “In het begin was er hier ook nog een consumptiezaaltje waar een 24-tal mensen dagschotels konden eten. Dat was een enorm succes, maar het was niet meer te combineren met de winkel”, gaat Koen verder.
“We moesten keuzes maken en in 2017 hebben we beslist om de winkel helemaal te veranderen. Het verbruikszaaltje verdween en ons assortiment werd op alle gebieden enorm uitgebreid. Zo kwam er een vistoonbank, groenten en fruit, een gamma kazen en een bakkerijgedeelte bij. We hadden ook veel meer plaats voor onze dagschotels en bereide gerechten”, zegt Koen. “Dat blijkt een schot in de roos, want veel mensen vinden het heel praktisch dat ze maar naar één winkel moeten voor die verschillende aankopen.”
“Elke dag vanaf 11.30 uur bieden we drie verschillende dagschotels aan met vlees, vis of pasta”
“We proberen ons zoveel mogelijk vast te houden aan het ambachtelijke. Zo trekken we zelf onze fumet en fonds waarmee we al onze bereidingen maken. Ook de mayonaise is van eigen makelij. Ons polderworstje met een kruidenmengeling is bijzonder populair, net zoals onze wildpâtés en verse salades”, klinkt het.
“Elke dag vanaf 11.30 uur bieden we drie verschillende dagschotels aan met vlees, vis of pasta. De mensen kunnen zelf kiezen uit verschillende soorten groenten en aardappelen. Dat is een formule die we overhielden van het zaaltje.”
Personeel bedanken
Nathalie en Koen krijgen heel wat hulp van familie. “We kunnen nog steeds rekenen op mijn mama Marleen, die ondertussen 70 jaar is. Ook mijn zus Isabelle helpt al 30 jaar elke woensdag mee. We zijn daar heel blij om. Haar kinderen Thomas en Mathias en onze twee dochters Eline (18) en Julie (17) zijn vaste jobstudenten. Zo blijft het een echt warm familiebedrijf. We willen ook heel graag onze medewerkers bedanken, want zonder hen zou het ons nooit lukken om elke dag opnieuw onze klanten te verwennen. In het bijzonder onze winkelverantwoordelijke Nathalie, die in 2026 dertig jaar aan de slag is bij ons. Voor ons is ze net familie”, aldus Nathalie.
In al die jaren heeft de slagerij natuurlijk een vast cliënteel opgebouwd. “Dat zijn zowel inwoners als tweedeverblijvers en dagjestoeristen. Sommigen kwamen al tijdens hun kindertijd samen met hun ouders. Het doet deugd dat de mensen zo trouw zijn. Op zaterdag 29 en zondag 30 november zullen we de vijftigste verjaardag van onze zaak vieren, samen met onze klanten. Er zullen proevertjes zijn en we bieden ook een gratis drankje aan. Verder voorzien we kortingen van 50 procent op diverse artikelen”, besluit Koen. (FV)
The post Slagerij Verkindere bestaat 50 jaar: “Zonder onze medewerkers zou het ons nooit lukken om elke dag opnieuw onze klanten te verwennen” is provided by KW.be.
