De Vishoek is het nieuwste restaurant op bekende Visserskaai: “Ik miste het koken met verse Noordzeevis”

Op de hoek van de Visserskaai en de Nieuwstraat opende een traditioneel visrestaurant. “Ik miste het koken met verse Noordzeevis”, zegt chef Armen Nikoghosyan. De zaak is zeven dagen op zeven open. Bij Horeca Middenkust wordt de komst van een nieuw restaurant toegejuicht.

Armen Nikoghosyan (49) was twaalf jaar kok in De Amandine en liet zijn zaak over. “Om ijssalon Dolce Gellato te starten op de hoek van de Nieuwstraat. Om het rustiger aan te doen (lacht). Maar het is hard werken en de soms lange dagen concentreren zich voor een ijsjessalon in de zomer. In de winter was het te rustig. Tien maanden stilzitten en twee maanden werken met de kans op een tegenvallende zomer, dat is niets voor mij. En om 6 uur ’s avonds naar huis om daarna tv te kijken, dat is evenmin aan mij besteed.”

“Het kriebelde om weer het hele jaar bezig te zijn, te werken en de handen uit de mouwen te steken. En eerlijk, ik miste ook heel erg het koken. Daarom besloot ik na twee zomers in het ijssalon om van dit hoekpand een visrestaurant te maken. Ik heb de voorbije maanden eigenhandig de zaak gerenoveerd.”

Het resultaat is puik : er zijn 36 ruime plaatsen in een warme omgeving met zicht op de Visserskaai en de bekende Vistrap. “De naam was snel gevonden”, lacht Armen. “In de toekomst kan er eventueel nog een terras komen, maar dat zien we later wel.”

Bouillabaise

Op de kaart staan een daglunch (voorgerecht en hoofdgerecht) voor tussen de 25 en 30 euro, maar ook de klassiekers: mosselen, zalm, sliptongetjes, vleesgerechten en de Oostendse garnaalkroketten. “Elke twee weken is er een nieuw suggestiemenu en er staan ook Ierse ribeye en Chateaubriand op lavasteen op het menu. Toch is 90 procent van wat we serveren verse vis. Ik heb een passie voor vis en wil de smaak van de zee op het bord brengen.”

“Ik heb een passie voor vis en wil de smaak van de zee op het bord brengen”

Chef Armen pakt graag uit met zijn Oostendse vissoep : “Gemaakt met verse vis. Net zoals het vers bereid vispannetje met een bisque van kreeft.” En hij staat op zijn strepen : “Er is geen sprake van dat ik vooraf klaargemaakte vispannetjes zou serveren. Alles moet gewoon vers zijn. Onze vis komt uit de Oostendse vismijn, want we werken samen met de grootste visleverancier uit Oostende.”

Hij is overtuigd van de troeven van de Visserskaai : “Hier zijn zoveel visrestaurants samen. Mensen komen naar hier om verse vis te proeven. Daar moet je als restaurateur op inspelen. We zijn over de middag en ’s avonds open en in het weekend en op feestdagen zelfs doorlopend.”

Langste visrestaurant

De handelaarsbond pakte in de jaren ’80 graag uit met de slogan ‘het langste visrestaurant’ omdat op de Visserskaai voornamelijk visrestaurants waren. De heraanleg van de straat en de vele nieuwe gebouwen zorgden er voor dat er minder restaurants overbleven.

Bart Boelens (voorzitter horeca Middenkust) : “Toen ik 37 jaar geleden begon, was daar het ene restaurant naast het andere. Maar dat nam af en ook zaken als Le Grillon en de Old Fisher verdwenen de voorbije jaren. Het is uitzonderlijk dat er nog een nieuw restaurant bij komt. Ik juich dat toe, want een horeca-zaak opstarten is niet evident. Personeel vind je nu minder gemakkelijk dan vroeger. De gevaren schuilen in de hoge personeelskosten. Ik hoop dat dit slaagt.”

Volgeboekt

Armen kent de sector : “Ik sta zelf in de keuken en er zijn drie personeelsleden. Restaurants hebben het niet steeds gemakkelijk om geschikt personeel te vinden. Dat is toch gelukt en de eerste shifts liepen vlot. Het contact met de collega’s op de Visserskaai is ook goed.”

Deze week opende De Vishoek en Armen is tevreden : “Ik kreeg 80 sms-berichten van vrienden, kennissen en klanten. De eerste dag was het over de middag en ‘s avonds al erg druk. Allemaal mensen die ik ken en vaste klanten van destijds die er wilden bij zijn. We bedienden 49 mensen.” (EFO)

Meer info en bij voorkeur reserveren op www.vishoek.be of 0467 00 00 01.

[email protected]

8400

The post De Vishoek is het nieuwste restaurant op bekende Visserskaai: “Ik miste het koken met verse Noordzeevis” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Mijn 2 beste vrienden hebben ruzie en ik zit er middenin. Wat nu?”: relatietherapeut Rika Ponnet beantwoordt de vraag van Florian

Florian bevindt zich in een lastige situatie met zijn 2 beste vrienden, Charlotte en Niels, die hij al sinds de middelbare school kent. Nu ze 30 zijn, kunnen Charlotte en Niels niet meer met elkaar overweg, al lijken ze ook niet zónder elkaar te kunnen. Hoewel Florian er voor niets tussen zit, vindt hij de situatie erg ongemakkelijk. "Wat nu?",

Lees meer »

Fran Vanhoutte sprint naar Belgisch record op 500 meter op WB Schaatsen

Op de tweede dag van de Wereldbekerwedstrijden schaatsen in het Amerikaanse Salt Lake City heeft Fran Vanhoutte haar Belgische record op de 500 meter verbeterd. Vanhoutte kwam zaterdag in de B-groep tot 38.32 seconden.
The post Fran Vanhoutte sprint naar Belgisch record op 500 meter op WB Schaatsen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europese bizons maken comeback in Belgische natuur: “Een ontbrekende schakel in het ecosysteem”

Vanaf 2027 maakt de Europese bizon, het grootste landzoogdier van Europa, zijn comeback in België. WWF en partners kondigen aan dat deze grote grazers worden ingezet in het Nationaal Park Bosland in het Limburgse Hechtel-Eksel. Daar wordt de komende maanden het terrein klaargemaakt voor de komst van de bizons en wilde paarden. Het doel is de natuur meer vrijheid geven

Lees meer »

Gemeentepersoneel schenkt 2.310 euro aan dierenasiel

Op de Dag van het Personeel zette het gemeentebestuur alle medewerkers in de bloemetjes. 445 personeelsleden kregen een geschenk, waarvan 77 hun geschenk lieten omzetten in een donatie aan het Dierenasiel De Leiestreek. Dit resulteerde in een mooi bedrag van 2.310 euro. Het dierenasiel vangt jaarlijks een 1.600-tal dieren op en naast het huidige dierenasiel …
The post Gemeentepersoneel

Lees meer »

Restaurants in New York zetten virtuele kassiers in om loonkosten te drukken: “De meeste klanten vinden het leuk”

Wie gefrituurde kip afhaalt bij een nieuwe fastfoodketen in New York, moet er afrekenen bij een kassierster die meer dan 10.000 kilometer verder achter haar computer zit. Maar die wel 18 procent fooi vraagt. De reden: in New York bedraagt het minimum uurloon in die sector omgerekend 13,76 euro, op de Filipijnen is dat 3,20 euro. Een forse besparing dus.

Lees meer »

Maaike Hemeleers reageert voor het eerst op haar ontslag uit VB-bestuur: “Ik blijf zetelen voor de Bredenaar die in onze waarden gelooft”

Ruim een week nadat Vlaams Belang Bredene haar aan de deur had gezet, heeft Maaike Hemeleers voor het eerst gereageerd op haar gedwongen vertrek uit het lokaal bestuur van de partij. “Ik blijf zetelen”, verzekert Hemeleers.
The post Maaike Hemeleers reageert voor het eerst op haar ontslag uit VB-bestuur: “Ik blijf zetelen voor de Bredenaar die in onze waarden

Lees meer »