Een gevestigde waarde in de Felix d’Hoopstraat in Tielt blaast straks dertig kaarsjes uit. Om dat in de verf te zetten, nodigen slager Lieven Dobbelaere (52) en zijn echtgenote Griet Verscheure (52) op 14, 15 en 16 november de klanten uit voor een feestweekend. We blikken samen met het slagerskoppel even terug op drie decennia Slagerij Lieven.
Oorspronkelijk zijn Lieven en Griet eigenlijk afkomstig van Aalter, al besloten ze in 1995 de sprong te wagen naar Tielt. En daar hebben ze geen moment spijt van gehad. “Iets meer dan dertig jaar geleden werkte ik als beenhouwer bij een slagerij in Aalter, tot de zaakvoerder besloot op zoek te gaan naar een locatie voor een tweede zaak”, vertelt Lieven. “Dat deed me nadenken over een eigen zaak. Ik was toen wellicht nog geen jaar samen met Griet, maar samen besloten we deze slagerij in Tielt (toen nog Slagerij Vandewijngaerde, red.) over te nemen. Een sprong in het duister, maar we waren 22 jaar en dachten niet helder na. Spijt hebben we er nooit van gehad. Integendeel. Het was als jong koppel wat zoeken, maar we vonden uiteindelijk goed onze draai in Tielt.”
Twee keer verbouwd
De winkel is in de voorbije drie decennia flink veranderd. Eerst huurden ze, maar in 1998 kocht het koppel het pand en werd er een eerste keer verbouwd. De woonplaats die vroeger naast de winkel was gelegen, werd een atelier. Het privégedeelte bleef op de bovenverdieping. In 2007 volgde een tweede, nog grotere verbouwingsgolf. “Toen kregen we de kans het pand naast de deur te kopen, waardoor de zaak zowat verdubbelde in oppervlakte. Ook de privé is toen aangepakt, want sinds de geboorte van onze zoon in 2003 werd het hier boven wat te krap.”
“In 2017 kregen we de kans het pand naast ons te kopen, waardoor de zaak verdubbelde in oppervlakte”
Lieven Dobbelaere
Slagerij Lieven
Na de verbouwingen van 2007 kreeg de slagerij de huidige vorm. In dat jaar startte Lieven ook met bereide gerechten. “De stiel is op dat vlak wel veranderd”, zegt Lieven. “Zowel gezinnen, studenten als oudere mensen hebben lang niet altijd nog tijd om zelf te koken. Mijn vader (Freddy Dobbelaere, red.) runde destijds een slagerij in Gent. Ons huis was in Aalter, dus het is niet zo dat ik in de slagerij opgegroeid ben, maar ik ben wel in zijn voetsporen getreden. Kort nadat we open zijn gegaan in Tielt is hij hier komen helpen. Dat heeft hij bijna dertig jaar gedaan, maar hij is inmiddels 82 jaar en doet het nu wat rustiger aan. In zijn tijd was de stiel wel wat anders. Vlees blijft ook vandaag uiteraard de basis, maar bereide gerechten zijn een must. En daar zijn we ook wel sterk in, mede dankzij onze medewerkers.”
Gouden medewerkers
“Die medewerkers zijn al jaren dezelfde vertrouwde gezichten”, pikt Griet in.
“Onze medewerkers zijn al jaren dezelfde vertrouwde gezichten”
Griet Verscheure
Slagerij Lieven
“En daar prijzen we ons erg gelukkig mee. Nathalie is acht jaar geleden gestart en ons Heidi werkt inmiddels al 27 jaar bij ons. Eveline is recent teruggekeerd naar de zorg, maar ook zij had 22 jaar dienst op de teller. Sommige collega’s hebben het tegenwoordig moeilijk om medewerkers te vinden, maar op dat vlak zijn wij zeker tevreden. Goede medewerkers zijn goud waard en dat beseffen we ook wel.”
Driedaags feestweekend
Maar ook trouwe klanten zijn goud waard. En daarom pakken Lieven en Griet uit met een driedaags feestweekend in de slagerij in de Felix d’Hoopstraat 30. Klanten kunnen doorlopend rekenen op proevertjes en een goodiebag bij elke aankoop, terwijl er ook verschillende promotieacties lopen. Op zondag 16 november wordt een tent buiten op straat gezet en kunnen klanten zelfs rekenen op een gratis kopje koffie of een glaasje cava. (SV)
The post Slagerij Lieven blaast 30 kaarsjes uit: “We waren toen 22 jaar, en dachten niet helder na” is provided by KW.be.
