Slagerij Lieven blaast 30 kaarsjes uit: “We waren toen 22 jaar, en dachten niet helder na”

Een gevestigde waarde in de Felix d’Hoopstraat in Tielt blaast straks dertig kaarsjes uit. Om dat in de verf te zetten, nodigen slager Lieven Dobbelaere (52) en zijn echtgenote Griet Verscheure (52) op 14, 15 en 16 november de klanten uit voor een feestweekend. We blikken samen met het slagerskoppel even terug op drie decennia Slagerij Lieven.

Oorspronkelijk zijn Lieven en Griet eigenlijk afkomstig van Aalter, al besloten ze in 1995 de sprong te wagen naar Tielt. En daar hebben ze geen moment spijt van gehad. “Iets meer dan dertig jaar geleden werkte ik als beenhouwer bij een slagerij in Aalter, tot de zaakvoerder besloot op zoek te gaan naar een locatie voor een tweede zaak”, vertelt Lieven. “Dat deed me nadenken over een eigen zaak. Ik was toen wellicht nog geen jaar samen met Griet, maar samen besloten we deze slagerij in Tielt (toen nog Slagerij Vandewijngaerde, red.) over te nemen. Een sprong in het duister, maar we waren 22 jaar en dachten niet helder na. Spijt hebben we er nooit van gehad. Integendeel. Het was als jong koppel wat zoeken, maar we vonden uiteindelijk goed onze draai in Tielt.”

Twee keer verbouwd

De winkel is in de voorbije drie decennia flink veranderd. Eerst huurden ze, maar in 1998 kocht het koppel het pand en werd er een eerste keer verbouwd. De woonplaats die vroeger naast de winkel was gelegen, werd een atelier. Het privégedeelte bleef op de bovenverdieping. In 2007 volgde een tweede, nog grotere verbouwingsgolf. “Toen kregen we de kans het pand naast de deur te kopen, waardoor de zaak zowat verdubbelde in oppervlakte. Ook de privé is toen aangepakt, want sinds de geboorte van onze zoon in 2003 werd het hier boven wat te krap.”

“In 2017 kregen we de kans het pand naast ons te kopen, waardoor de zaak verdubbelde in oppervlakte”

Na de verbouwingen van 2007 kreeg de slagerij de huidige vorm. In dat jaar startte Lieven ook met bereide gerechten. “De stiel is op dat vlak wel veranderd”, zegt Lieven. “Zowel gezinnen, studenten als oudere mensen hebben lang niet altijd nog tijd om zelf te koken. Mijn vader (Freddy Dobbelaere, red.) runde destijds een slagerij in Gent. Ons huis was in Aalter, dus het is niet zo dat ik in de slagerij opgegroeid ben, maar ik ben wel in zijn voetsporen getreden. Kort nadat we open zijn gegaan in Tielt is hij hier komen helpen. Dat heeft hij bijna dertig jaar gedaan, maar hij is inmiddels 82 jaar en doet het nu wat rustiger aan. In zijn tijd was de stiel wel wat anders. Vlees blijft ook vandaag uiteraard de basis, maar bereide gerechten zijn een must. En daar zijn we ook wel sterk in, mede dankzij onze medewerkers.”

 Gouden medewerkers

“Die medewerkers zijn al jaren dezelfde vertrouwde gezichten”, pikt Griet in.

“Onze medewerkers zijn al jaren dezelfde vertrouwde gezichten”

“En daar prijzen we ons erg gelukkig mee. Nathalie is acht jaar geleden gestart en ons Heidi werkt inmiddels al 27 jaar bij ons. Eveline is recent teruggekeerd naar de zorg, maar ook zij had 22 jaar dienst op de teller. Sommige collega’s hebben het tegenwoordig moeilijk om medewerkers te vinden, maar op dat vlak zijn wij zeker tevreden. Goede medewerkers zijn goud waard en dat beseffen we ook wel.”

Driedaags feestweekend

Maar ook trouwe klanten zijn goud waard. En daarom pakken Lieven en Griet uit met een driedaags feestweekend in de slagerij in de Felix d’Hoopstraat 30. Klanten kunnen doorlopend rekenen op proevertjes en een goodiebag bij elke aankoop, terwijl er ook verschillende promotieacties lopen. Op zondag 16 november wordt een tent buiten op straat gezet en kunnen klanten zelfs rekenen op een gratis kopje koffie of een glaasje cava. (SV)

The post Slagerij Lieven blaast 30 kaarsjes uit: “We waren toen 22 jaar, en dachten niet helder na” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rechter verplicht Brussel om verstedelijking van natuurgebieden op te schorten

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest moet de verstedelijking van natuurgebieden opschorten. Dat heeft de Franstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel afgelopen woensdag beslist. Volgens de rechter moet Brussel “maatregelen nemen om de verstedelijking en de ondoordringbaarheid van onbebouwde sites en percelen van meer dan 0,5 hectare op haar grondgebied op te schorten”, en dat tot de goedkeuring van het nieuwe

Lees meer »

Opnieuw geen setwinst voor Caruur Volley Gent, dat moeilijke start kent: “Zonder hoofdaanvaller is het nu eenmaal bijzonder moeilijk om competitief te zijn”

Net zoals vorige week tegen Brabo Antwerpen, en tussendoor in de Beker van België tegen Tectum Achel, slaagde Caruur Volley Gent er woensdagavond ook tegen Decospan Menen niet in om een set te winnen. Drie nederlagen op rij zonder setwinst: het begin van de Lotto Volley League verloopt allesbehalve zoals gehoopt. Toch blijft coach Filip Van der Bracht nuchter en

Lees meer »

Een paar keer klikken en je weet hoe hygiënisch je favoriete horecazaak is: “Een schandpaal? We willen de goeie leerlingen net belonen”

Hoeveel “hygiënevorkjes” heeft het restaurant waar jij straks gaat eten? Dankzij een vernieuwde applicatie op de site van het FAVV kun je zien of je favoriete horecazaak al dan niet goed scoort op het vlak van voedselveiligheid en hygiëne. “Heel vaak gaat het over kleine foutjes die makkelijk rechtgezet kunnen worden.”

Lees meer »

Nieuwe generatie neemt het roer over bij Verstraete.team

Na meer dan drie decennia aan het hoofd van Verstraete.team geeft Francis Verstraete (58) de dagelijkse leiding door aan twee co-CEO’s. Bart Masschelein en Toon Declercq, twee ingenieurs met een sterke technische én strategische achtergrond, zullen vanaf nu de dagelijkse leiding overnemen en het bedrijf klaarstomen voor de toekomst.

Lees meer »

OPINIE – In tijden van oorlog en miserie is lekker eten een smakelijke afleiding

Iedereen die mij kent, weet dat ik een grote foodie ben. Nieuwe eetplekjes uittesten, kookboeken verzamelen als sport en zelf urenlang in de keuken vertoeven: daar leef ik voor. Achteraf gezien stond het ook in de sterren geschreven.Ik was twaalf toen het eerste seizoen van ‘Mijn Restaurant’ op televisie verscheen, en ik was meteen verkocht. …
The post OPINIE

Lees meer »

Caroline Maes voor het eerst in jaren langdurig single in ‘Familie’: “Bewust, veel kijkers zijn ook perfect gelukkig zonder partner”

Is er nog een sprankeltje hoop op een hereniging van Mieke en Niko in ‘Familie’? Nu ook Niko opnieuw single is, durven fans luidop dromen. Maar wat denkt actrice Caroline Maes (49) daar zelf over? Bij reporter Jarne Rediers reageert ze eerlijk én verrassend scherp. “Als het gebeurt, dan moet het voor áltijd zijn.” Dat is in soapland makkelijker gezegd

Lees meer »

Treft Coca-Cola in Gent schuld aan de dood van werknemer Pedro (44)? “Wie kruipt er nu onder zo’n machine?”

Een haperende machine inspecteren en indien mogelijk herstellen: dat bekocht Pedro De Bruyne (44), productiemanager bij Coca-Cola in het Oost-Vlaamse Gent, met zijn leven. De machine die dienst weigerde, kwam plots naar beneden terwijl hij er met een collega onder zat. Maar de vraag die de rechter vandaag moet beantwoorden, is wie verantwoordelijk is voor de dood van Pedro. De

Lees meer »

Vlaamse fertiliteitscentra stoppen samenwerking met Deense spermabank na donorschandaal: “Willen duidelijk signaal geven”

Vlaamse fertiliteitscentra gebruiken geen spermadonoren meer van de Europese Spermabank voor nieuwe patiënten. Dat blijkt uit een rondvraag van VRT NWS. De Deense spermabank kwam recent in opspraak, nadat bleek dat 1 donor bij maar liefst 39 vrouwen werd gebruikt in ons land. Da’s veel meer dan het wettelijke maximum van 6 vrouwen per donor. Ouders die al een kind

Lees meer »

Voormalig prins Andrew verliest nu ook laatste militaire eretitel

De Britse regering zal voormalig prins Andrew, broer van koning Charles III, zijn laatste militaire eretitel ontnemen. Dat zegt de Britse minister van Defensie John Healey. Donderdag kondigde Charles aan dat zijn jongere broer Andrew zijn prinselijke titel verliest en zijn residentie, Royal Lodge, in Windsor moet verlaten. Andrew is al enige tijd in opspraak door zijn banden met de

Lees meer »