Ja, ze hadden van de organisatie een mailtje gekregen met de vraag om wat leuke foto’s door te sturen. Maar dat ‘Cinco Hijas’ effectief zou worden opgenomen in Gault&Millau? Neen, dat hadden Steve Landuyt (50) – ‘Staftje’ voor de vrienden – en Sylvia Verbouw (46) nooit verwacht. Toch staat het adresje in Knokke-Heist te pronken in de culinaire gids in de HIP-categorie.
En of ze stralen, Sylvia en ‘Staftje’. Negen maanden geleden maakten ze hun droom waar met de opening van ‘Cinco Hijas’ in Knokke-Heist. Wat de mensen mogen verwachten? Gezelligheid in de eerste plaats. “Het moet allemaal niet te ‘stijf’ aanvoelen”, zegt het koppel. “We mikken vooral op een zaak waar iedereen zich welkom én thuis voelt. Of het nu met een groep vrienden, familie, als koppel of voor een me-time momentje is. Op het menu voorzien we zowel een mooie selectie vlees als vis, maar bijvoorbeeld ook verschillende fajitas, taco’s en een fantastisch lekkere spaghetti. Elk gerecht krijgt een wereldse twist en het is zeker de bedoeling dat mensen hun gerechtjes kunnen delen.”
Bij menig inwoner van de kustgemeente doet de locatie in de Kursaalstraat trouwens ongetwijfeld een belletje rinkelen. Voorheen was het decennialang beter bekend als ‘t Choufke. Een naam als een klok in Heist, maar sinds februari gaat het officieel verder als ‘Cinco Hijas’. Binnenkort mag daar ook een mooie vermelding bij aan het raam, want de zaak is opgenomen in de HIP-categorie van Gault&Millau. Die staat voor toegankelijke en trendy eetadressen waar beleving en concept centraal staan.
Verrassing
“Eerlijk? Het is voor ons een verrassing. Maar wel een heel leuke natuurlijk”, glimlacht Sylvia. “We merkten wel dat de mensen enthousiast zijn over ons concept en zelf zijn we ook héél tevreden over hoe alles loopt. Zo werken we nu regelmatig met lekkere suggesties die goed in de smaak vallen. Maar om nu al vermeld te worden in de gids? Neen, dat hadden we niet verwacht. Ook al hadden ze een tijdje geleden gevraagd om wat foto’s door te sturen, zelfs dan hadden we er niet op gehoopt. Maar kijk, het is zeker een mooie erkenning die extra motivatie geeft om op de ingeslagen weg voort te bouwen.” (MM)
The post Amper negen maanden na opening pronkt ‘Cinco Hijas’ al in Gault&Millau: “Neen, dit hadden we niet verwacht” is provided by KW.be.
