Liefhebbers van dagverse Noordzeevis wisten het topadresje al langer te zijn, nu hebben ook de culinaire recensenten de weg naar brasserie Old Fisher in Knokke-Heist gevonden. De bekende familiezaak is voor het eerst sinds heel lang weer opgenomen in de Gault&Millau-gids. Een absolute bekroning voor het harde werk van chef Dirk Defruyt (56) en zijn team. “Al verandert dit niks aan ons succesrecept”, aldus Dirk.
Brasserie Old Fisher is een naam als een klok in Knokke-Heist. Gelegen op de hoek van het Heldenplein is het een geliefkoosd adresje dat al sinds 1970 bestaat. “Het waren mijn ouders die destijds de zaak startten”, zegt Dirk Defruyt (56). Dat hij het roer zou overnemen van papa Arnold en mama Marie-Rose stond in de sterren geschreven. En zo geschiedde ook.
“We zijn veel meer dan enkel en alleen een visrestaurant, hier eet je ook een superlekker stukje vlees”
Dirk Defruyt
Chef-kok
De brasserie met plaats voor 70 couverts groeide door de jaren heen uit tot een absoluut geliefkoosd adresje. In 2014 onderging Old Fisher een totale renovatie om de zaak nóg gezelliger te maken. De specialiteit van het huis? Verse vis. “Al zijn we veel meer dan enkel en alleen een visrestaurant”, legt Dirk uit. “Natuurlijk maakt het een belangrijk onderdeel uit van de zaak, maar hier eet je ook een superlekker stukje vlees. Net zoals we wild aanbieden tijdens het seizoen.” De chef-kok runt de brasserie samen met echtgenote Lincy Cattoor, die de zaal voor haar rekening neemt.
Erkenning voor het werk
Opvallend: dat ze voor het eerst sinds lang opnieuw vermeld worden in de Gault&Millau-gids met 12/20, bleek voor het koppel maandagavond een grote verrassing. “We hebben het letterlijk tien minuten geleden gehoord van een collega die ons opbelde. Ik dacht eerlijk gezegd dat je daarover verwittigd werd, maar wellicht is er ergens iets verkeerd gelopen”, glimlacht Dirk toch al ruim een uur nadat alle bekendmakingen achter de rug waren. “Ach, natuurlijk is het een leuke opsteker en een erkenning voor het werk. Als horecazaak is het altijd tof om in een culinaire gids te staan. Alleen verandert dat voor ons eigenlijk niets. In het verleden stonden we er al eens kort in, om nadien weer te verdwijnen. Waarom? Daar hebben we nooit naar gevraagd. Voor ons is het belangrijkste dat de klanten tevreden zijn. Zij staan centraal.”
Geheim?
Blijft de vraag: wat is hét geheim van de goed draaiende familiezaak? “Passie voor de job om te beginnen. En minstens even belangrijk: verse producten. Daar wijken wij niet van af. Alles wat hier op tafel komt, is vers. Is het op? Dan is dat zo en moeten de mensen een alternatief kiezen op de kaart”, aldus Dirk, die duidelijk trots is op de zaak. (MM)
The post Familiezaak Old Fisher in Knokke-Heist eindelijk bekroond door Gault&Millau: “Verse producten en passie zijn al 55 jaar ons geheim” is provided by KW.be.
