De Kruidenmolen is ‘Brasserie van het Jaar’: “Hier hebben we altijd op gehoopt”  

De brasserie bestaat al 27 jaar en stond al talloze keren vermeld in Gault&Millau, maar nu pas komt de échte kers op de taart. De Kruidenmolen is officieel de ‘Brasserie van het Jaar’. “We weten als geen ander hoe hard het is om in de horecasector iets te bereiken”, zegt chef-kok Stijn Bauwens, die samen met echtgenote Veerle Quintens de zaak runt.

Peter Goossens schoof er al aan tafel en ook Filip Claeys van De Jonkman was verknocht aan de garnaalkroketten. Die befaamde kroketten zijn ondertussen een échte delicatesse geworden en zelfs Njam! kwam met een cameraploeg over de vloer om de bereiding van a tot z te volgen.

De brasserie bestaat al 27 jaar en staat al heel wat jaren in de culinaire gids, maar de bekroning van ‘Brasserie van het Jaar’ komt er nu voor het eerst. “We hebben hier altijd op gehoopt, ja”, reageert Stijn Bauwens. “We koken niet zomaar in functie van de gids, maar hadden wel altijd een mooie score.”

Vermoeden

Stijn en zijn vrouw Veerle begonnen al een vermoeden te krijgen. “Twee weken geleden kwamen ze hier plots filmen”, reageert de chef-kok. “We mochten alleen niet weten waarom. Toen hebben we besloten om maandag de deuren van de zaak toch te sluiten en wél eens af te zakken naar de prijsuitreiking. Dat laten we normaal aan ons voorbij gaan.”

“Ik serveer een keuken die ik zelf ook graag eet, met een soort eigen twist eraan”

En het buikgevoel van Stijn klopte: maandagmiddag werd De Kruidenmolen officieel bekroond tot ‘Brasserie van het Jaar’. “Dat is een mooie bekroning. We weten als geen ander hoe hard het is om in de horecasector iets te bereiken. We werken veel uren, maar zijn nu héél dankbaar en blij. Dit neemt niemand ons meer af.”

Seizoensgebonden keuken

Stijn werkt in de keuken vooral met verse en smaakvolle producten. “Bij ons zal je geen kaviaar terugvinden op de menukaart”, reageert Stijn. “We werken met producten die écht veel smaak hebben. Een goede boter, goede olijfolie en een goed stuk vlees… daar focussen we ons op.”

De chef-kok werkt ook strikt volgens het seizoen. “Dat is ook de reden dat je hier zeven maanden per jaar geen tomaat zal eten. Ik serveer een keuken die ik zelf ook graag eet, met een soort eigen twist eraan.”

De keuken in combinatie met de prachtige setting in de polders van Klemskerke, deelgemeente van De Haan, maken het plaatje compleet. 

The post De Kruidenmolen is ‘Brasserie van het Jaar’: “Hier hebben we altijd op gehoopt”   is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meta verhoogt investeringen in AI ondanks dalende kwartaalwinst

Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, heeft aangekondigd zijn investeringen in artificiële intelligentie (AI) fors op te drijven. CEO Mark Zuckerberg verklaarde tijdens de presentatie van de kwartaalresultaten dat het bedrijf dit jaar al 72 miljard dollar (ongeveer 62 miljard euro) in AI zal pompen, en dat dit bedrag volgend jaar “aanzienlijk hoger” zal liggen. Daarmee wil Meta

Lees meer »

Grote anti-drugsoperatie in Charleroi, 31 verdachten opgepakt

Tijdens een grootschalige politieoperatie in Charleroi, Montignies-sur-Sambre, Couillet, Marcinelle en Mettet zijn dinsdag 31 verdachten van hun vrijheid beroofd. Bijna 200 politieagenten voerden veertien huiszoekingen uit. Dat heeft het parket van Charleroi bekendgemaakt in een persbericht.

Lees meer »

Thibau Nys zet woorden om in daden op de Koppenberg: “Me nog nooit zo zelfzeker gevoeld als de voorbije anderhalve week”

Een overwinning op bestelling, zo leek het wel. Thibau Nys (22) stak zijn goeie gevoel de voorbije dagen niet onder stoelen of banken en maakte het ook waar op de Koppenberg. “Maar toch zat ook ik met een klein en bang hartje in de mobilhome.” Zo kijkt hij ook vooruit naar het EK in Middelkerke volgende week. “Winnen wordt verschrikkelijk

Lees meer »

Een zus heeft maar liefst zes kinderen, de andere is een non: dit zijn de Belgische familieleden van de nieuwe Luxemburgse groothertogin

De nieuwe Luxemburgse groothertog Guillaume (43) en groothertogin Stéphanie (41) hebben hun eerste buitenlandse werkreis sinds hun troonsbestijging afgerond. Ze kozen voor een vertrouwde bestemming: België. Een buurland waar ze zich thuis voelen. Guillaume is familie van koning Filip, en Stéphanie werd in ons land geboren. ‘Story’ ging op zoek naar hun Belgische connecties. En wie zijn de vier broers

Lees meer »

Van fossielen, mineralen tot meteorieten en kunst: Granada Gallery is nieuwe aanwinst voor de Oosteroever

Wie binnenwandelt of passeert langs Granada Gallery op de kop van de Hendrik Baelskaai in Oostende ziet meteen dat dit geen gewone kunstgalerij is. Door het raam zie je al enkele bijzondere fossielen. Andor Koot neemt ons mee langs de unieke collectie van de Ichthyosaurs tot het 70 miljoen jaar oude ‘kippenpootje’ van de T-rex.
The post Van fossielen,

Lees meer »