Fijn horecanieuws in Koksijde: restaurant De Kokkel heeft zijn eerste vermelding in de Gault&Millau te pakken. Het restaurant van chef Iain Wittevrongel behaalde meteen een mooie een score van 14 op 20.
Chef Iain Wittevrongel staat achter het fornuis van De Kokkel en brengt een authentieke, natuurlijke keuken. De chef heeft al twintig jaar een reputatie voor gerechten waarin hij kwaliteitsproducten met minimale ingrepen maximale smaak geeft.
Michelinster
Dat deed hij eerst in de abdijhoeve van Ten Bogaerde, een restaurant waarmee hij zes jaar een Michelinster scoorde. Die ster gaf hij in 2018 terug om op diezelfde plek Mondieu te beginnen, een luxebrasserie waar je à la carte kunt eten. Mondieu bestaat nog altijd, maar de chef had blijkbaar ook zin in iets nieuws. In februari opende hij De Kokkel, amper een kilometer verderop richting zee, in een gerenoveerd vissershuisje.
“Een seizoensgebonden keuken vervat in een beperkte kaart”
Recensent Gault&Millau
De Kokkel kreeg meteen een 14 op 20 in de nieuwste Gault&Millau. “We zijn blij met deze vermelding”, reageert Iain. “Een vermelding in de gids is altijd goed en een mooie reclame.” Bij Gault&Millau zijn ze onder de indruk van zijn gerechten. “Alle gerechten zijn tot in de puntjes verzorgd en gemaakt met de beste ingrediënten”, klinkt het. “Hij brengt een seizoensgebonden keuken vervat in een beperkte kaart”, aldus de recensenten van de prestigieuze gids, die begin deze maand werd voorgesteld.
Wijnkaart
“Stoofpotje van zeetong en rivierpaling komt met krachtige jus van waterkers en met brunoise van knolselder. Met de lijn gevangen zeebaars is perfect gegaard en verrijkt met kokkels, stukjes artisjok en vissaus op smaak gebracht met tomaat en basilicum. Als nagerecht correcte dame blanche met vers gedraaid vanille-ijs en fijne millefeuille met aardbeien. Op de gevarieerde wijnkaart staan tal van pareltjes.”
The post De Kokkel is de Koksijdse nieuwkomer in Gault&Millau: “Alle gerechten zijn tot in de puntjes verzorgd” is provided by KW.be.
