De Kokkel is de Koksijdse nieuwkomer in Gault&Millau: “Alle gerechten zijn tot in de puntjes verzorgd”

Fijn horecanieuws in Koksijde: restaurant De Kokkel heeft zijn eerste vermelding in de Gault&Millau te pakken. Het restaurant van chef Iain Wittevrongel behaalde meteen een mooie een score van 14 op 20.

Chef Iain Wittevrongel staat achter het fornuis van De Kokkel en brengt een authentieke, natuurlijke keuken. De chef heeft al twintig jaar een reputatie voor gerechten waarin hij kwaliteitsproducten met minimale ingrepen maximale smaak geeft.

Michelinster

Dat deed hij eerst in de abdijhoeve van Ten Bogaerde, een restaurant waarmee hij zes jaar een Michelinster scoorde. Die ster gaf hij in 2018 terug om op diezelfde plek Mondieu te beginnen, een luxebrasserie waar je à la carte kunt eten. Mondieu bestaat nog altijd, maar de chef had blijkbaar ook zin in iets nieuws. In februari opende hij De Kokkel, amper een kilometer verderop richting zee, in een gerenoveerd vissershuisje.

“Een seizoensgebonden keuken vervat in een beperkte kaart”

De Kokkel kreeg meteen een 14 op 20 in de nieuwste Gault&Millau. “We zijn blij met deze vermelding”, reageert Iain. “Een vermelding in de gids is altijd goed en een mooie reclame.” Bij Gault&Millau zijn ze onder de indruk van zijn gerechten. “Alle gerechten zijn tot in de puntjes verzorgd en gemaakt met de beste ingrediënten”, klinkt het. “Hij brengt een seizoensgebonden keuken vervat in een beperkte kaart”, aldus de recensenten van de prestigieuze gids, die begin deze maand werd voorgesteld.

Wijnkaart

“Stoofpotje van zeetong en rivierpaling komt met krachtige jus van waterkers en met brunoise van knolselder. Met de lijn gevangen zeebaars is perfect gegaard en verrijkt met kokkels, stukjes artisjok en vissaus op smaak gebracht met tomaat en basilicum. Als nagerecht correcte dame blanche met vers gedraaid vanille-ijs en fijne millefeuille met aardbeien. Op de gevarieerde wijnkaart staan tal van pareltjes.”

The post De Kokkel is de Koksijdse nieuwkomer in Gault&Millau: “Alle gerechten zijn tot in de puntjes verzorgd” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

VIDEO. Veldritploeg lanceert vijfdelige reeks over Thibau ‘Rufus’ Nys, die vooruitblikt op Koppenbergcross: “Mijn niveau zal hoog zijn”

Zaterdag opent Thibau Nys zijn crossseizoen op de Koppenberg en in aanloop naar die opener lanceerde zijn team Baloise Glowi Lions een vijfdelige YouTube-reeks “Rufus Unchained’. De eerste aflevering staat intussen online en brengt een exclusieve kijk in de voorbereiding op zijn nieuwe veldritseizoen. “De Koppenbergcross ligt me echt, dat wil ik opnieuw laten zien”, klinkt het onder meer in

Lees meer »

Tekort aan donorbloed voor negatieve bloedgroepen

Ons land kampt momenteel met een tekort aan bloedvoorraden voor negatieve bloedgroepen. Het gaat om de bloedgroepen O-, A- en B-. Rode Kruis-Vlaanderen is daardoor genoodzaakt de leveringen aan ziekenhuizen te rantsoeneren. Dat laat de organisatie weten.

Lees meer »

Twee extra deelauto’s voor Kortemark

Tegen het einde van het jaar komen er twee deelauto’s bij in Kortemark. Naast de elektrische auto en de benzinewagen die je terugvindt op de parking naast het gemeentehuis, komt er ook een elektrische deelwagen op de parking van de kerk in Zarren. Een nieuwe benzinewagen zal je dan weer terugvinden op het Handzameplein in …
The post Twee

Lees meer »

Een queeste naar krimp

05:00 De strategische heroriëntering bij Quest for Growth kan niet overtuigen. De kapitaalvermindering die ermee gepaard gaat, maakt van de holding een nog kleinere lilliputter.

Lees meer »