Willem Hiele stijgt naar 16,5 procent in nieuwe Gault&Millau: “Ik ben daar best wel trots op, ja”

Willem Hiele stijgt in de nieuwe culinaire gids Gault&Millau met zijn gelijknamig restaurant in Oudenburg van 16 naar 16,5 op 20. Een half punt lijkt niet veel, maar op dit niveau is dat een groot verschil. “We hebben dit jaar vooral in onze pattiserie een serieuze evolutie doorgemaakt”, zegt Hiele. 

Meer krantenkoppen in België

“Sprakeloos bij dit absurde idee”: Wereldantidopingagentschap wil dat Amerika controversiële ‘Dopingspelen’ verhindert

De Enhanced Games of ‘Dopingspelen’ in mei 2026 in Las Vegas blijven voor veel beroering zorgen. Of gaat de organisatie toch niet door? Het Wereldantidopingagentschap (WADA) roept zijn Amerikaanse collega’s op om het event, waarbij atleten met doping wedijveren, te verhinderen. “Hoe kan dit ethisch en moreel verantwoordelijk zijn?”

Lees meer »

Mathieu Terryn openhartig over moeilijke periode voor start ‘De expeditie’, die meteen loodzwaar begint: “Moest mezelf opnieuw graag leren zien”

De acht deelnemers van ‘De expeditie: Patagonië’ zijn aan hun tocht begonnen, en de start is er meteen één om u tegen te zeggen. Een loodzware rugzak, een ijskoude rivieroversteek en de eerste deelnemers krijgen het moeilijk. Voor Bazart-frontman Mathieu Terryn krijgt de expeditie een dubbele laag: “Ik wil eigenlijk gewoon tonen dat het nu allemaal anders is.”

Lees meer »

“Dieptepunt in dramatisch schouwspel”: raken politici in Brussel ooit nog uit het moeras van de regeringsvorming?

Hoe moet het verder met de regeringsvorming in Brussel, nu formateur David Leisterh (MR) zich heeft teruggetrokken uit de regionale en nationale politiek? Een aantal partijen geven aan het zelf ook niet te weten, maar MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez, die de rol van formateur heeft overgenomen, denkt dat hij na het weekend de gesprekken weer vlot krijgt. Dan moet de PS

Lees meer »