Restaurant Marina opent ‘Osteria di Marina’: “Gemoedelijke, eenvoudige herberg naast de Marina”

Begin 2026 opent Osteria di Marina in het bekende restaurant Marina op de Hendrik Baelskaai. “Een aparte zaak waar het proeven van regionale gerechten, drinken en samenzijn centraal staan. Hier zal je ook gewoon een spaghetti carbonara kunnen eten”, zeggen Vida en Nick. In de osteria zal reserveren niet nodig zijn.

Restaurant Marina is al decennia een begrip in de badstad. Vader Domenico Acquaro bouwde het op de Albert I-Promenade uit en was in 2003 de eerste Oostendenaar die voor zijn zaak het label ‘Ristorante Italiano’ kreeg van de Italiaanse overheid. Zijn passie en warme aanpak gaf hij door aan dochter Vida. De Marina verhuisde in 2018 als eerste naar de Oosteroever. Tot op vandaag behoort Restaurant Marina tot de toprestaurants in de badstad met een mooie 14/20 in de restaurantgids Gault & Millau.

“Bijna zeven jaar geleden was de verhuizing wel een ding. Maar we openden onze deur en het is nooit gestopt. De klanten begrepen waarom we verhuisden naar de Hendrik Baelskaai. Ze zijn gevolgd of hebben ons ontdekt”, zegt Vida Acquaro (43) die met haar echtgenoot Nick Vanhaecke (44) het restaurant runt. Nick duidt : “Ik was aan de slag bij mijn broer Tom in Le Bassin. Zes jaar geleden koos ik voor Vida en twee jaar geleden ging ik hier ook aan de slag, als meewerkende echtgenoot en in de keuken. Het bevalt me erg en met veel passie sta ik mee in de keuken.” Het team van Marina bestaat uit zeven mensen. “We verwachten dat de uitbreiding met de osteria zal zorgen voor extra jobs.”

Osteria di Marina

“Een osteria is een eenvoudige, maar gezellige herberg, waar drank en eenvoudige hapjes geserveerd worden. De O in onze Osteria di Marina verwijst naar de Oosteroever. We zullen hier prosecco per glas, Italiaanse cocktails en wijnen, sterke drank en Italiaanse hapjes serveren. Maar ook kazen, foccacia, een bordje fijne vleeswaren en authentieke pastagerechten, zoals een spaghetti carbonara zullen op de kaart staan. Net als mijn favoriet, de parmigiana. En dat alles in een lossere, maar wel stijlvolle sfeer. Klanten moeten hier ook niet reserveren”, zegt Vida.

Daarvoor wordt het zaaltje voor groepen omgebouwd : er komt een toog, aparte ingang, nieuwe indeling, sanitair en nieuwe inrichting. In de osteria zullen er 30 zitplaatsen zijn; in het grote restaurant blijven er 40 plaatsen. “Weldra start de verbouwing en we openen eind januari. Ondertussen blijft het restaurant open.”

Voordelen

De geboren horecamensen zien het helemaal zitten. Nick: “Er zijn hier op de Oosteroever fijne collega’s en verschillende andere prima zaken, maar een osteria was er nog niet. Ook voor het restaurant biedt het voordelen. Er zal een minder zware rush zijn dan in het restaurant en het zal er gemoedelijk aan toe gaan. Klanten zullen ook vooraf voor de apero of nadien in de osteria terecht kunnen om hun verblijf in het restaurant te verlengen. Tweedeverblijvers kunnen op vrijdag komen eten in het restaurant en op zondagavond voor terugreis nog iets eten in de osteria.”

Vida vult aan: “We voelen dat er vraag naar is en we creëren daarmee ook een ruimte voor groepen met een wat lager budget.” Vida en Nick delen hun passie graag met de kinderen : “We zijn niet bezig met opvolging, maar het is ontzettend fijne dat onze kinderen af en toe komen helpen in de keuken en zaal. We voelen interesse en ze leven mee. Het zal in de genen zitten.”

Chef Sam

Sinds twee jaar is Sam Filippusson chef in het restaurant. Nick : “Hij is pas 27 en daarom is Marina ook één van 24 West-Vlaamse restaurants van Jong Keuken Geweld, een actie van Horeca Vlaanderen om jonge chefs in de kijker te zetten en om jongeren te laten kennismaken met de gastronomie. Dat betekent dat we voor jongeren een driegangenmenu met twee glazen wijn serveren voor 69 euro. De actie slaat aan, want veel jongeren ontdekken ons restaurant. Restaurant Marina is vijf dagen op zeven open; op woensdag, donderdag en zondagavond gesloten. “Osteria di Marina willen we van april tot oktober zes dagen op zeven openen”, zegt Vida.

The post Restaurant Marina opent ‘Osteria di Marina’: “Gemoedelijke, eenvoudige herberg naast de Marina” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nog tien minuten: wie kan het laken nog naar zich toe trekken?

Met het duel tussen Cercle Brugge en Zulte Waregem staat er een West-Vlaamse confrontatie op het programma in de Jupiler Pro League. De Vereniging moet dringend nog eens winnen – de laatste zege dateert al van eind augustus – terwijl Zulte Waregem door een 13 op 15 naar de top-zes is opgerukt.

Lees meer »

Macron ziet voorzichtige vooruitgang in EU-Mercosur handelsakkoord

De Franse president Emmanuel Macron heeft na afloop van de EU-top in Brussel verklaard dat er positieve stappen worden gezet richting een handelsakkoord tussen de Europese Unie en het Zuid-Amerikaanse Mercosur-blok. Hoewel Frankrijk nog geen definitief standpunt inneemt, toonde Macron zich voorzichtig optimistisch over de recente ontwikkelingen.

Lees meer »

En plots is het Witte Huis gehalveerd: hoe Trump als ‘hoofdaannemer van Amerika’ zijn land shockeert

Verbijstering in de VS nu ‘Sloop- en Bouwwerken Trump’ veel verder gaat dan beloofd. In zijn droom om er met een nieuwe balzaal het Amerikaanse Versailles van te maken, heeft Donald Trump het Witte Huis plots letterlijk gehalveerd en verminkt. Tot ontsteltenis van heel wat Amerikanen, die de presidentiële ambtswoning als historisch erfgoed beschouwen. Hoe groot is de schade? Hoe

Lees meer »

Frituur Frittie pakt opnieuw uit met Halloween: “We willen een frituur zijn waar mensen graag zijn”

In Nijlen weten ze het intussen: zodra Halloween in aantocht is, krijgt Frituur Frittie aan de Bevelsesteenweg een nieuw gezicht. Uitbaters Steven Janssens (46) en Nathalie Lens (39) steken elk jaar opnieuw tijd en energie in een griezelige metamorfose van hun frituur. Ook dit jaar is het weer zover: skeletten aan de muur, knipperende lichtjes en poppen die plots tot

Lees meer »

Bouchez en zijn Virginie

Georges-Louis Bouchez. Beenhard soms. Grof. Bot. Maar zie daar. Et voilà. Son côté sensible. “Ik heb in het middelbaar een meisje echt gekwetst. Ze heette Viriginie’”, vertelde hij in een interview.

Lees meer »

“Burgers nemen het heft in eigen handen om verkaveling te stoppen”: Vzw De Weij maakt op een gratis buurtfeest

Vzw De Weij, die samen met de coöperatie Dhage in Reningelst een weide van twee hectare aankoopt om verkaveling te voorkomen, staat op de shortlist van de Matexi Awards 2025. De prestigieuze prijs beloont inspirerende buurtprojecten met een totale prijzenpot van 26.000 euro. Vanaf 24 oktober kan er gestemd worden.
The post “Burgers nemen het heft in eigen handen

Lees meer »