Ambachtelijke Slagerij Traiteur Decock valt in de prijzen op Eurobeef: “Met dank aan ons hele team én de waardering van alle klanten”

Op Eurobeef, de vakwedstrijd voor Belgische slagers en traiteurs, viel de slagerij van Jeroen Decock (35) en Lieselotte Labeeuw (39) uit Veldegem bij Zedelgem met vier trofeeën in de prijzen. Liefst 22 soorten zuiver ambachtelijke charcuterie eindigden in de top drie. “Een overwinning is te danken aan ons hele team én de dagelijkse waardering van alle klanten.”

In de slagerij van Jeroen en Lieselotte Decock is er nauwelijks plaats voor de vier bekers en de diploma’s voor twaalf met goud, zes met zilver en vier met brons bekroonde vleeswaren op Eurobeef 2025 in Kortrijk.

Tapasschotel

Die vier hoofdprijzen ontvingen ze voor hun tapasschotel en ambachtelijke gezouten vleeswaren. De vakjury deed er nog eens twee bovenop voor meest gouden punten en hoogste score voor één vleesproduct. “We hadden ons ingeschreven met één tapasschotel en 21 volledig ambachtelijk bereide vleesproducten, waaronder gezouten buikspek, jachtworst en hertenpaté. We bereidden ons al maanden lang rustig voor. Door eerdere beoordelingen op slagersbeurzen verbeterden we onze producten op vlak van geur, smaak, structuur, kwaliteit en creativiteit. Die verfijning kon de anonieme vakjury waarderen”, vertelt Jeroen.

Alle 22 op Eurobeef bekroonde fijne vleeswaren somde Jeroen op zijn Facebook-pagina op. De naambordjes ervan in zijn slagerij markeerde hij voor de klanten. Slagerij Traiteur Decock zet de korte keten op nummer één, waarbij vanaf het zuiver vlees met jarenlange ervaring heel diverse charcuterie wordt bereid. “Niet te mager of te vochtig, afgewogen zouten of kruiden, de tijd nemen om te bakken en te koken, houden we in eer. Dankzij de waardevolle mening van onze klanten kunnen we onze kwaliteit verbeteren.”

Topteam

De klinkende overwinning op Eurobeef draagt patron Jeroen ook op aan zijn echtgenote Lieselotte Labeeuw, het zorgend brein van de zaak en zijn gezin. Ook zijn gedreven rechterhanden Leo Vanzieleghem en Jonas Jonckheere zijn voor de zaak onmisbaar, weet Jeroen.

“Dankzij ons topteam én onze talrijke klanten kunnen we trots zijn op het ouderwetse slagersambacht. Alle winnende topproducten zijn een erkenning voor het hele Team Decock!” (HV)

The post Ambachtelijke Slagerij Traiteur Decock valt in de prijzen op Eurobeef: “Met dank aan ons hele team én de waardering van alle klanten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Locomotief keert na twintig jaar terug naar huis”: erfgoedstuk steenbakkerijverleden krijgt vaste plek in dorpskern Sint-Lenaarts

De historische locomotief die ooit dienst deed in de Brechtse steenbakkerijen, krijgt opnieuw een prominente plek in Sint-Lenaarts. De gemeenteraad keurde donderdagavond unaniem de huurovereenkomst goed tussen de gemeente en Van Roey, die de dorpskern vernieuwt. In een overdekte ruimte aan de straatzijde van het nieuwe gebouw zal de gerestaureerde locomotief te bewonderen zijn.

Lees meer »

“Trots op Europese kampioen”: stadsbestuur huldigt Houtlands Harmonieorkest

Het Houtlands Harmonieorkest heeft in april het muziekconcours Flicorno d’Oro gewonnen in de hoogste categorie. Dat gebeurde in het Italiaanse plaatsje Riva del Garda. Voor die unieke prestatie heeft het stadsbestuur de harmonie zopas gehuldigd.
The post “Trots op Europese kampioen”: stadsbestuur huldigt Houtlands Harmonieorkest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Herfst: boekentijd!

De laatste stuiptrekkingen van de zomer trakteren ons nog op wat zonnestralen. Het is herfst en tijd om te genieten van huismusserij. We maken het gezellig binnen als de weergoden het te bont maken. Uitgestelde klusjes in de tuin, een likje verf of ramen tochtvrij maken, worden in extremis afgewerkt. Tijdens winderige herfstdagen gaan we
The post Herfst: boekentijd!

Lees meer »

“De balans tussen geduld en humor blijkt een gouden recept”: Noël (94) en Marie Louise (90) vieren liefst 70 jaar huwelijk

Op zondag 7 september vierden Noël Moreel (94) en Marie Louise Verhamme (90) hun platina huwelijksverjaardag in Kuurne. Naast familie en vrienden kwam ook een delegatie van het gemeentebestuur en de Orde van de Ezel het paar feliciteren.
The post “De balans tussen geduld en humor blijkt een gouden recept”: Noël (94) en Marie Louise (90) vieren liefst 70

Lees meer »

Hoe België beter tegen bosbranden wapenen? Nieuwe opleiding aan PXL Hasselt stoomt brandweerlui en natuurbeheerders klaar

Hoe wapenen we België tegen natuurbranden, en wat doen we als ze toch voorkomen? Dat leren 15 studenten in een nieuwe opleiding aan PXL Hogeschool Hasselt. In het postgraduaat Adviseur Natuurbrandbeheersing vinden natuurbeheerders en brandbestrijders elkaar. Dat is nodig, want het risico op natuurbranden stijgt, ook in ons land. "Nergens is er een zone waarvan je kan zeggen: hier is

Lees meer »