Op Eurobeef, de vakwedstrijd voor Belgische slagers en traiteurs, viel de slagerij van Jeroen Decock (35) en Lieselotte Labeeuw (39) uit Veldegem bij Zedelgem met vier trofeeën in de prijzen. Liefst 22 soorten zuiver ambachtelijke charcuterie eindigden in de top drie. “Een overwinning is te danken aan ons hele team én de dagelijkse waardering van alle klanten.”
In de slagerij van Jeroen en Lieselotte Decock is er nauwelijks plaats voor de vier bekers en de diploma’s voor twaalf met goud, zes met zilver en vier met brons bekroonde vleeswaren op Eurobeef 2025 in Kortrijk.
Tapasschotel
Die vier hoofdprijzen ontvingen ze voor hun tapasschotel en ambachtelijke gezouten vleeswaren. De vakjury deed er nog eens twee bovenop voor meest gouden punten en hoogste score voor één vleesproduct. “We hadden ons ingeschreven met één tapasschotel en 21 volledig ambachtelijk bereide vleesproducten, waaronder gezouten buikspek, jachtworst en hertenpaté. We bereidden ons al maanden lang rustig voor. Door eerdere beoordelingen op slagersbeurzen verbeterden we onze producten op vlak van geur, smaak, structuur, kwaliteit en creativiteit. Die verfijning kon de anonieme vakjury waarderen”, vertelt Jeroen.
Alle 22 op Eurobeef bekroonde fijne vleeswaren somde Jeroen op zijn Facebook-pagina op. De naambordjes ervan in zijn slagerij markeerde hij voor de klanten. Slagerij Traiteur Decock zet de korte keten op nummer één, waarbij vanaf het zuiver vlees met jarenlange ervaring heel diverse charcuterie wordt bereid. “Niet te mager of te vochtig, afgewogen zouten of kruiden, de tijd nemen om te bakken en te koken, houden we in eer. Dankzij de waardevolle mening van onze klanten kunnen we onze kwaliteit verbeteren.”
Topteam
De klinkende overwinning op Eurobeef draagt patron Jeroen ook op aan zijn echtgenote Lieselotte Labeeuw, het zorgend brein van de zaak en zijn gezin. Ook zijn gedreven rechterhanden Leo Vanzieleghem en Jonas Jonckheere zijn voor de zaak onmisbaar, weet Jeroen.
“Dankzij ons topteam én onze talrijke klanten kunnen we trots zijn op het ouderwetse slagersambacht. Alle winnende topproducten zijn een erkenning voor het hele Team Decock!” (HV)
The post Ambachtelijke Slagerij Traiteur Decock valt in de prijzen op Eurobeef: “Met dank aan ons hele team én de waardering van alle klanten” is provided by KW.be.