Binnenkort komt Mijn Restaurant terug, en het VTM-programma kreeg een make-over met onder meer Wim Opbrouck als presentator. Met de terugkeer van een van de populairste VTM-programma’s is het hoog tijd voor een terugblik.
In het voorjaar van 2008 maakte VTM een eigen versie van het Australische programma ‘My Restaurant Rules’. Het eerste seizoen was meteen een schot in de roos. Na vier seizoenen werd de stekker er uit getrokken, maar in 2014 pakte de zender uit met de afgeleide ‘Mijn Pop-up Restaurant’, met als belangrijkste verschil dat het pand waar ze in werkten tijdelijk was. Het nieuwe seizoen, met Wim Opbrouck als presentator, geldt als het vijfde seizoen.

Deze West-Vlaamse restaurants maakten de reeks memorabel:
Red Pepper in Oostende

In het allereerste seizoen namen Pieter Leys en Ghislaine van Son (toen 26 en 19 jaar) uit De Haan deel onder de vlag van Red Pepper in Oostende. Alleen was er veel gebakkelei tussen de twee, moesten ze hun chef-kok ontslaan nadat die de mist inging en eindigden ze uiteindelijk op de vierde plek. Ghislaine moest veel kritiek verdragen van de kijker. De twee gingen daarna nog verder met een zaak, maar twee jaar later ging de zaak overkop. Een paar jaar later ging het koppel uit elkaar. Pieter werkt bij een horecaleverancier, Ghislaine heeft een administratieve job.
Dell’Anno in Kortrijk

Het tweede seizoen werd een voltreffer, met dank aan opnieuw enkele opvallende West-Vlamingen. Claudio Dell’Anno en Gaëlle Six (toen 24 en 20 jaar) uit Knokke waren zonder twijfel een van de meest veelbesproken koppels uit de reeks. Claudio liet vaak zijn Italiaans temperament zien en bleek een kort lontje te hebben. Zo fouilleerde hij ongevraagd een van zijn medewerkers die hij betichtte van diefstal. Nadat ze de reeks wonnen, keerde hij terug naar zijn restaurant Ciccio, maar tien jaar geleden sloot hij de deuren. In tussentijd was zijn relatie afgesprongen en was hij een paar keer in aanraking gekomen met het gerecht voor onder meer verduistering en het inhouden van achterstallig loon. Een aantal jaar later trok hij naar de VS waar hij verdween in de anonimiteit. Gaëlle is intussen getrouwd en mama van twee kindjes en werkt voor een cosmeticamerk.
La Muse in Nieuwpoort

Silke Quathem uit Knokke, toen 20, nam met Kristof De Kroon (28) uit Turnhout deel aan het derde seizoen in 2010. Het koppel werkte al samen in La Sapinière in Knokke. Als visrestaurant vielen ze in de smaak, maar de Limburgse touch deed hen naar eigen zeggen de das om. In 2012 openden ze Burg 9 in Brugge, maar na 3,5 jaar moesten ze de deuren sluiten nadat hun relatie op de klippen liep.
Seaven in Blankenberge

Eef D’haene (27) en Michael De Ridder (28) uit Wevelgem namen deel onder de vlag Seaven in Blankenberge. Ze werden omschreven als vriendelijk, maar nooit hartelijk, waardoor ze net niet populair genoeg waren bij het grote publiek. Ze werden uiteindelijk tweede. Een jaar na hun deelname openden ze hun eigen brasserie in Wevelgem, ‘t Verloren Schaap. Nog eens een jaar later kondigden ze aan dat ze zouden trouwen. Ook hun relatie overleefde het evenwel niet. Vandaag runt Michael nog steeds zijn restaurant met zijn vrouw Valentine.
The post Mijn Restaurant keert terug: kent u deze kandidaten nog? is provided by KW.be.