Op 31 december knoopt Kursaal Oostende opnieuw aan met de traditie van een grote oudejaarsavondfuif. Ze gaan in zee met Samir Ben Tahar die verschillende formules aanbiedt. Er worden 2.000 feestvierders verwacht.
Het Kursaal heeft een rijke traditie van oudejaarsavondvieringen: in lang vervlogen tijden was dat in verschillende zalen, de laatste jaren waren er feesten in de Lounge en de erehal. “Sinds 2004 hadden we hier elk jaar een party. Vorig jaar was er geen feest omdat we net met de opbouw zaten van onze Casino Foyer”, zegt directeur Gwen Nys van Kursaal Oostende. Dit jaar is het omgekeerd: in 2026 gaan de werken een volgende fase in en zijn er geen optredens meer in de erehal. “We blikken erg tevreden terug op onze Casino Foyer. We mikten op een 40-tal optredens, maar er waren uiteindelijk honderd shows op 140 eventdagen. We ontvingen 100.000 bezoekers in onze tijdelijke concertzaal.”
“Het ideale moment om de voorbije periode in het Kursaal en het jaar af te sluiten met een groot feest op oudejaarsavond”, zeggen ook toerismeschepen Niko Geldhof en Rob Jonckheere (voorzitter Toerisme Oostende). Er wordt samengewerkt met Samir Ben Tahar, uitbater van Cargo Summer Bar en verschillende reca-zaken. “De New Year Party start om 22 uur met vier dj’s: DJ Crufka, DJ Dimaro, Mister V en Marcus Toast.” Toegang tot enkel de party bedraagt 20 euro.
Eten
Voor feestvierders die iets extra willen, zijn er twee extra formules. Er is in de Delvauxzaal een diner met zes gangen, champagne, tafelservice, inbegrepen dranken en een partyticket voor 119 euro per persoon. Dezelfde formule aan een viptafel met aparte bar in een vipzone kost 159 euro per persoon. “Ook in Brassi in het casino is er een feest. Daar kost het 260 euro”, vult Gwen Nys aan.
Tickets voor de drie feesten zijn beschikbaar via www.kursaaloostende.be, Gate 5 (Stene) of bij tapasbar La Vie (Vissersplein).
The post Kursaal Oostende viert opnieuw oudejaarsavond: “Vorig jaar was er geen feest omdat we net met de opbouw zaten van onze Casino Foyer” is provided by KW.be.