Brasserie-restaurant Pûr in de Kerkstraat heropende onlangs de deuren na een grondige restyling: Pûr 2.0 oogt fris en uitnodigend. Kris De Pauw en Kathy De Ruyter verwelkomen je met open armen in hun vernieuwde topzaak. “We doen dit met liefde en dat straalt af op de klant”, klinkt het.
Uitgebreid lunchen of een snelle hap, lekker dineren: bij Kris en Kathy geniet je het jaar rond van een eerlijke keuken. “Pûr staat voor puur: alles wordt hier vers in huis bereid”, zegt Kris. De pauwen op het behang zijn een subtiele knipoog naar zijn achternaam. “En een leuke eyecatcher voor onze vernieuwde zaak. Na negen jaar was dat ook wel eens nodig om weer mee te zijn met de trends. Het nieuwe interieur oogt een stuk lichter”, aldus Kathy. Zij staat in de keuken, Kris doet de zaal. Hij heeft al een lange voorgeschiedenis met Wenduine. “Ik heb hier vroeger nog De Strandjutter uitgebaat op de Zeedijk. We zijn dan in een nieuw horeca-avontuur gestapt in Oostende, om uiteindelijk toch weer voor Wenduine te kiezen. Van de koningin der badsteden terug naar de prinses der badsteden”, aldus Kris.
Geen nummer
Pûr evolueerde intussen naar brasserie-restaurant. “We hebben het bewust over een iets andere boeg gegooid. Kathy en ik runnen de zaak nu met ons tweetjes, en we geven ook maar één servies meer ’s middags en één servies ‘s avonds. We vinden het belangrijk dat de mensen zich hier geen nummer voelen”, zegt Kris. Die sfeer is volgens Kris en Kathy eigen aan de badplaats. “Acht op de tien inwoners zijn tweedeverblijvers, maar door het familiale karakter van Wenduine is het hier wel iets makkelijker om een band op te bouwen met je klanten. Wij doen ons vak met veel liefde, en dat vertaalt zich naar de klant”, klinkt het bij het ijverige paar. Janna, de 16-jarige dochter van Kris en Kathy, springt ondertussen ook af en toe bij aan de bar.
Wisselende suggesties
Naast een vaste kaart met een ruime keuze vlees- en visgerechten, kan je bij brasserie-restaurant Pûr terecht voor wisselende suggesties. Straks staat er weer volop wild op het menu. Specialiteiten van het huis zijn de gamba’s en de bouillabaisse, met de rouille opgediend aan tafel. “Aanrader bij onze suggesties is het stoofpotje, en ook voor onze chili con carne zijn we goed gekend”, aldus Kris. Er is ook aan de allerkleinsten gedacht: achterin de zaak is een verzorgd speel- en leeshoekje. “Zo hebben de kleintjes voor en na het eten een prima afleiding terwijl onze klanten genieten van de rust. Ook de viervoeter is hier trouwens welkom.” (WK)
Brasserie-restaurant Pûr is gelegen in de Kerkstraat 50, Wenduine. Sluitingsdagen zijn woensdag en donderdag. Info: 050 41 73 02.
The post Kris en Kathy heten je van harte welkom in Pûr 2.0 is provided by KW.be.