Nick Bril legt de lat hoger dan ooit in The Jane, maar over heropening hangt ook een onvermijdelijke schaduw

Topchef Nick Bril (41) neemt een nieuwe start met The Jane. Zondag opent hij zijn nieuwe zaak in een nieuwbouw op het Eilandje. Met menuprijzen die kunnen oplopen tot 370 euro per persoon, legt de Nederlander de lat hoger dan ooit. Maar tegelijk hangt er onvermijdelijk ook een schaduw over de opening, met de chef die zich later nog voor de rechtbank zal moeten verantwoorden voor het ongeval met hulpkok Joe Claridge. 

Meer krantenkoppen in België

Detentiehuis Kortrijk voert actie tegen gevangenisoverbevolking: “Matrassen op de grond is justitie onwaardig”

Op donderdag 2 oktober voerde het Detentiehuis Kortrijk een symbolische actie om de problematiek van de overbevolking in de Belgische gevangenissen extra onder de aandacht te brengen. Tussen 13.30 en 14.30 uur sloot de directie zich aan bij de gezamenlijke oproep van de directies van de reguliere gevangenissen.
The post Detentiehuis Kortrijk voert actie tegen gevangenisoverbevolking: “Matrassen op de

Lees meer »

Tyfoon Bualoi treft Vietnam: één dode, twaalf vissers vermist

Tyfoon Bualoi heeft maandagochtend vroeg het centrale noorden van Vietnam getroffen, met verwoestende gevolgen. De storm veroorzaakte overstromingen, rukwinden en golven tot acht meter hoog. In Hue kwam één persoon om het leven door het snel stijgende water, terwijl twaalf vissers vermist zijn nadat vier boten kapseisden voor de kust van Quang Tri.

Lees meer »

Els De Schepper stelt voor het eerst kunstwerken tentoon in Bredene: “Mensen kunnen het interpreteren zoals ze het willen”

Voor het eerst zal Els De Schepper haar werken tentoonstellen in een expo en dat doet ze in Bredene. De actrice en theatermaakster is sinds corona bezig met kunst, maar toonde die nooit in een expo aan het grote publiek. “Déesse wordt geen klassieke expo, maar een meeslepende beleving die je laat stilstaan, voelen en verbinden”, zegt De Schepper.

Lees meer »

Ophaling GFT en restafval dreigt puinhoop te worden: “16 verschillende tarieven, dat is gewoon absurd”

De manier waarop afval in de toekomst zal opgehaald worden, zorgt in heel wat gemeenten voor heibel. Vanaf 2026 moet groente-, fruit- en tuinafval (gft) en restafval afzonderlijk worden opgehaald, maar niet iedereen zal daar evenveel voor moeten betalen. “Een goedbedoeld systeem, maar een wirwar aan regels”, klaagt de West-Vlaamse afdeling van Vooruit.
The post Ophaling GFT en restafval

Lees meer »

Staking bij aardappelverwerker Clarebout Potatoes: “De werknemers willen een premie nu het bedrijf verkocht is”

Het personeel bij aardappelbedrijf Clarebout Potatoes heeft donderdag het werk neergelegd. De werknemers willen een premie nu het West-Vlaamse bedrijf voor miljarden is verkocht. Dat is vernomen van de vakbonden.
The post Staking bij aardappelverwerker Clarebout Potatoes: “De werknemers willen een premie nu het bedrijf verkocht is” appeared first on KW.be.

Lees meer »