Deze zomer opende het Libanese restaurant Ksara in Knokke. Het restaurant had al een vestiging in Waals-Brabant en wil nu ook de Knokkenaar Libanees eten leren kennen.
“Ik hou heel erg van Knokke, ik wilde er al 15 jaar geleden een restaurant openen”, zegt eigenaar Gabriel Ateh (49). Hij begon zijn eerste restaurant Hamme-Mille in Waals-Brabant. Na Knokke staat er binnenkort ook al een vestiging gepland in Namen.
“In elk van onze restaurants vind je dezelfde kwaliteit. Het is de eerste keer dat we in Vlaanderen openen. We zijn er tevreden over. De mensen in Knokke zijn vriendelijk en ze staan open voor ander culturen. Het hoeft voor hen niet altijd de Franse keuken te zijn, ook onze Libanese is er bijvoorbeeld welkom”, merkt hij. “Er is hier heel veel cultuur en diversiteit, maar er was nog geen Libanees restaurant in Knokke of in de omgeving. Onze ligging op de Zeedijk speelt daar ook op in. Ik koos deze plek zelf omdat het zo levendig is. Er is heel wat volk en het is een echte mengeling van culturen.”
Terugkerende klanten
Gabriël presenteert de Libanese keuken: “We hebben een van de vijf beste keukens ter wereld. Het is erg rijk en vers eten. En er is voor ieder wat wils. Heel wat van onze mezzes, vergelijkbaar met tapas, zijn vegetarisch of veganistisch, maar we hebben ook heel lekkere vleesgerechten. Onze hoofdgerechten zijn gegrild, met specerijen. Eigenlijk moet je dat gewoon ervaren.”
“De beginperiode ging heel vlot. Een restaurant opstarten vergt tijd, maar we hebben nu al terugkerende klanten. Dat terwijl het eigenlijk een wat kalmere zomer was, met minder toeristen”, klinkt hij tevreden. “We mikken vooral op mensen die in Knokke of de omgeving wonen. Dat moet negentig procent van ons klantenbestand zijn. Maar het is natuurlijk ook leuk als toeristen die de Libanese keuken kennen bij ons eten.” (JH)
The post Gabriel (49) opent met Ksara Libanees restaurant in Knokke: “Inwoners zijn vriendelijk en staan open voor andere culturen” is provided by KW.be.