Van inleggen tot fermenteren: zo sla je groenten in voor de winter

Wie een moestuin heeft, kent vast het licht benauwende gevoel aan het einde van de zomer: waar moet ik met al die groenten en dat fruit naartoe? We lijsten de bekendste bewaartechnieken nog eens op, en zetten u op weg met tien recepten. 

Meer krantenkoppen in België

Brouns: “Hobbydieren en vee beschermen tegen wolven is proriteit”

Hobbydieren en vee tegen wolven beschermen staat voorop. Dat heeft Vlaams minister van Leefmilieu Jo Brouns (CD&V) gezegd in de bevoegde commissie. Na een reeks wolvenaanvallen in augustus – ook op pony’s – laait het wolvendebat opnieuw op. Toch is het voorlopig onduidelijk of de huidige wolfwerende maatregelen moeten bijgestuurd worden.

Lees meer »

Werk van jong gestorven graffitikunstenaar Henri B Defauw op bank in Kortrijk wordt gerestaureerd: “Nalatenschap in leven houden”

Stad Kortrijk laat een werk van de vroeg overleden kunstenaar Henri B Defauw (1993-2022) restaureren. Het gaat om zijn bekende tag “Lactose”, aangebracht op een zitbank in de Diksmuidelaan. Het werk krijgt een nieuw leven dankzij kunstenares Lisa Gold, die de restauratie uitvoert.
The post Werk van jong gestorven graffitikunstenaar Henri B Defauw op bank in Kortrijk wordt gerestaureerd:

Lees meer »

“Genk worstelt met zichzelf”: Marc Degryse vindt dat lang niet alle zorgen weg zijn bij Limburgers ondanks zeges in cruciale week

Racing Genk en Thorsten Fink kunnen weer ademhalen nadat ze ook de Limburgse derby wonnen, maar voor onze analist Marc Degryse zijn daarmee lang niet alle zorgen van de baan. “Heel wat spelers worstelen met een vertrouwensdip.” Een gevoel dat hij ook heeft bij Anderlecht. Twee andere, verrassende clubs konden Degryse afgelopen weekend wél bekoren. “Zij zouden straks een habitué

Lees meer »

IN BEELD. Bekroond vegan restaurant van dochter van Kaat Tilley nu ook in Antwerpen: “We gaan voor verwondering aan tafel”

Na het succes van Epiphany’s Kitchen in Gent opent Epiphany Vanderhaeghen (36) een tweede vestiging, deze keer in Antwerpen. De 36-jarige is de dochter van modeontwerpster Kaat Tilley en vond met het iconische gebouw van De Groote Witte Arend de perfecte plek voor wat ze zelf plant-forward cuisine noemt. De Gentse vestiging won eerder een prijs voor ‘beste vegan restaurant

Lees meer »