Bpost levert voortaan uitstootvrij in Brussel

Bpost levert vanaf woensdag zijn pakjes en post in de negentien Brusselse gemeenten volledig uitstootvrij. De Belgische hoofdstad is daarmee de eerste Europese metropool waar postbodes hun dagelijkse rondes volledig uitstootvrij afleggen, zegt bpost in een mededeling. 

Meer krantenkoppen in België

Sloveense ambassadeur plant roos in Arboretum: “Start van nieuwe rozentuin als eerbetoon aan oprichtster Jelena De Belder”

De Sloveense ambassadeur Barbara Sušnik plantte een nieuwe roos in het Arboretum van Kalmthout. “Hiermee brengen we een eerbetoon aan Jelena De Belder–Kova?i? (1925-2003) die dit jaar haar 100ste verjaardag zou vieren. Die eerste roos is de start van een nieuwe rozentuin die we in de lente van 2026 openen”, vertelt Bram Rammeloo, conservator-directeur van Arboretum Kalmthout.

Lees meer »

Brand in Zuid-Koreaans datacenter legt overheidsdiensten tijdelijk lam

Een brand in het nationale datacenter van Zuid-Korea heeft vrijdagavond geleid tot een grootschalige uitval van online overheidsdiensten. Het incident vond plaats in de stad Daejeon, zo’n 140 kilometer ten zuiden van Seoul, en trof onder meer ministeriële websites, het mobiele identificatiesysteem, de postdienst en de juridische databank van de overheid.

Lees meer »

Simpele kimchi

Koreaans is het nieuwe Italiaans: zowat iedereen is er dol op. Een van de sterkhouders uit de populaire Aziatische keuken is kimchi, een traditioneel bijgerecht van gefermenteerde kool. Wat maakt kimchi zo scherp, fris en tegelijk pittig, en is het nu echt zo verraderlijk moeilijk om zelf te maken?

Lees meer »

Na 9 doden in rusthuizen door STEC-besmettingen: rauw rundsgehakt “meest waarschijnlijke bron”

De STEC-besmettingen die eind augustus in elf Belgische woonzorgcentra voor in totaal meer dan 70 zieken hebben gezorgd, zijn wellicht afkomstig uit rauw gehakt rundvlees. Dat blijkt uit onderzoek van experts van verschillende overheidsdiensten. Negen rusthuisbewoners lieten het leven door de uitbraak. Dat bevestigen gezondheidsautoriteiten in een gezamenlijk persbericht.

Lees meer »

Ingemaakte augurken met dille

‘De pekel is aan de zure kant’, schrijft onze huischef Johanna Goyvaerts. ‘Als u augurken liever zoetzuur heeft: doe er gerust wat meer suiker bij. Dille en azijn zijn een tweetal dat goed combineert, maar spelen met andere kruiden kan zeker. Ook lekker: een teentje knoflook of een rood pepertje voor wie van pittig houdt.

Lees meer »