‘Cuvée Patrick’, dat is de naam van een nieuwe, parelende champagne die de 65-jarige Patrick Vandewattijne uit Maarkedal dinsdagavond feestelijk voorstelde in Salons Mantovani. De voormalige artiestenmanager, die 30 jaar in het vak zat, Laura Lynn ontdekte en mee aan de wieg stond van het Vlaamse succes van Frans Bauer, is al jaren een champagnekenner.
In aanwezigheid van Romeo’s Chris Van Tongelen en Gunther Levi, Wim Soutaer en Vincent Goeminne (Soulbrothers), Johan Veugelers, Dylan Van Holme & Amber Verleyen, en Garry Hagger werden de eerste flessen van de ‘Cuvée Patrick’ feestelijk ontkurkt. “Op advies van mijn toenmalige dokter ben ik destijds overgeschakeld van bier op champagne en drink ik dagelijks mijn glaasje. Na meerdere, uitgebreide jaarlijkse bezoeken aan de champagnestreek en bij de champagneboeren, durf ik bescheiden zeggen dat ik een kenner ben geworden”, zegt Patrick enthousiast. Na drie decennia zocht en vond Patrick Vandewattijne de juiste champagneboer in Frankrijk met wie hij zijn eigen ‘Cuvée Patrick’ kon lanceren: “Hij bestaat uit 45% Chardonnay en 55% Pinot Noir, aangevuld met enkele specifieke ingrediënten die zorgen voor een zachte smaak, waardoor je lang kan genieten van dit glaasje bubbels.”

Met bijhorende hapjes werd er met veel enthousiasme geproefd van de ‘Cuvée Patrick’. “Ik hou wel van een brute smaak. Champagne mag voor mij niet te zoet zijn, waardoor ik deze echt lekker vind”, zei Romeo Gunther Levi. “Ik vind champagne veel feestelijker dan mijn koffie”, vulde zanger-accordeonist Johan Veugelers met een kwinkslag aan. “Ik vind hem lekker licht en hij drinkt zo vlot weg dat ik niet vertrek voor de fles leeg is (lacht).” Ook Garry Hagger, die af en toe wel eens een glaasje champagne lust, was enthousiast: “Hij heeft inderdaad een heel speciale, typische smaak. Ik ben een ongelofelijke Chardonnay-liefhebber, waardoor hij voor mij meteen goed valt. In combinatie met de Pinot Noir-druif zorgt dat voor een heel aparte smaak die ik bijzonder kan waarderen en aanbevelen.” (PADI)
De ‘Cuvée Patrick’ kost 35 euro per fles, is voorzien van een eigen kurk en verpakking, en wordt in beperkte oplage verkocht via enkele lokale verdeelpunten (Delhaize Brakel, Nederename, Maarkedal, Patisserie Gijselinck (Oudenaarde) en Keurslager Glorieus (Horebeke)) of via de website www.gijselinckoudenaarde.be.
The post Artiestenmanager Patrick Vandewattijne lanceert zijn eigen champagne ‘Cuvée Patrick’: Ontdekker van Laura Lynn én man die Frans Bauer populair maakte in Vlaanderen is provided by KW.be.