Loenhout zet achterstand om in overwinning

Loenhout had het moeilijk in de wedstrijd tegen Nijlen. Het team stond na de eerste helft met 2-1 achter. De uitploeg keerde het tij echter in de tweede helft en won het duel alsnog met 3-4. 

Meer krantenkoppen in België

21ste editie van Streekproductenfestival Da’Smakt komt eraan: “Meer dan dertig standhouders tonen hier hun lekkernijen en ambachtelijke producten”

Op zondag 5 oktober verzamelen meer dan dertig standhouders in de Zustertuin en de Burgstraat in Damme voor de 21ste editie van het streekproductenfestival Da’Smakt. Naast heel wat lekkers uit eigen streek kunnen bezoekers ook genieten van een streepte livemuziek en kinderanimatie.
The post 21ste editie van Streekproductenfestival Da’Smakt komt eraan: “Meer dan dertig standhouders tonen hier hun lekkernijen

Lees meer »

Brussels parket opent onderzoek na 9 doden in rusthuizen door STEC-besmettingen: rauw rundsgehakt “meest waarschijnlijke bron”

Het Brusselse parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend naar aanleiding van de STEC-besmettingen in de Belgische woonzorgcentra in augustus. Dat bevestigt het Brusselse parket aan VTM NIEUWS. Eerder vandaag meldde het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) in een gezamenlijk persbericht met regionale gezondheidsautoriteiten Departement Zorg, Aviq en Vivalis dat rauw gehakt rundvlees waarschijnlijk aan de bron

Lees meer »

Krachtigste storm van 2025 stevent af op Oost-Azië. Wat is een tyfoon? Hoe verschilt die van een orkaan? En komt zoiets voor in Europa?

Het oosten van Azië zet zich schrap voor de krachtigste storm (tot nu toe) van het jaar: de supertyfoon Ragasa. Er wordt gewaarschuwd voor “levensbedreigende omstandigheden”. Miljoenen zullen de impact van deze storm voelen, duizenden zijn al op de vlucht geslagen. Maar wat is een tyfoon? En is er een verschil met een orkaan? Onze wetenschapsjournalist Martijn Peters beantwoordt vijf

Lees meer »

Chef Diego (44) van Atelier D The Bistro kiest voor nieuw concept: “Klanten kunnen voortaan het hele kookproces volgen, dat is een extra beleving”

Chef Diego De Baets (44) gooit het roer om in zijn restaurant Atelier D The Bistro. Diego kookt voortaan tussen zijn gasten in de zaal en gebruikt daarvoor een fraai AGA-fornuis uit de jaren ‘60. “Ik doe alles volledig alleen. Dat de klanten het hele kookproces kunnen volgen, is een extra beleving”, zegt Diego.
The post Chef Diego (44)

Lees meer »

23 mijnwerkers gered na instorting van goudmijn in Colombia

In het noordwesten van Colombia zijn woensdag 23 mijnwerkers levend bovengehaald uit een ingestorte goudmijn, na twee dagen van intense reddingsoperaties. De mijn La Reliquia, gelegen op vier uur van Medellín, stortte maandagavond gedeeltelijk in, waardoor de arbeiders op 80 meter diepte vast kwamen te zitten.

Lees meer »

Verhaal Speciaal brengt voorleesmomenten voor kinderen

In de ontmoetingscentra en de bib is Verhaal Speciaal gestart, een reeks voorleesmomenten voor kinderen van vier tot zeven jaar. Dit initiatief sluit aan bij eerdere stedelijke voorleesprojecten zoals Luistervinken.
The post Verhaal Speciaal brengt voorleesmomenten voor kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »