Chef Diego De Baets (44) gooit het roer om in zijn restaurant Atelier D The Bistro. Diego kookt voortaan tussen zijn gasten in de zaal en gebruikt daarvoor een fraai AGA-fornuis uit de jaren ‘60. “Ik doe alles volledig alleen. Dat de klanten het hele kookproces kunnen volgen, is een extra beleving”, zegt Diego.
Diego De Baets is er niet vies van om een nieuwe uitdaging aan te gaan en om het roer eens drastisch om te gooien. Dat toonde hij al eerder in zijn rijkgevulde en diverse loopbaan als kok, met ervaring in onder meer Pure C en Bartholomeus, maar ook als privékok. Nu kiest hij ervoor om met een geheel nieuw concept te werken bij Atelier D The Bistro, het restaurant in de Hoogstraat waarmee hij in januari 2024 van start ging. “Voortaan doe ik alles volledig alleen in mijn restaurant”, verrast Diego. “Hoe ik daarbij gekomen ben? Wel, ik stelde samen met mijn boekhouder vast dat ik een heel hoge personeelskost had. En eigenlijk droom ik er al heel lang van om alleen te werken tussen mijn klanten. In de goed vijftien jaar dat ik nog moet werken, wil ik zoveel mogelijk mijn zin doen en zo weinig mogelijk stress hebben door bijkomstigheden. Koken is wat ik wil doen en dat kan ik ook zonder personeel.”
“Ik heb een AGA-fornuis uit de jaren ‘60 op de kop kunnen tikken”
Diego koos voor een concept met één menu dat bestaat uit drie bites en drie gangen – met een optie voor een vierde gang – aan 96 euro per persoon. Op vrijdag, zaterdag en maandag is er wel nog een lunchmenu aan 39 euro.
Extra beleving
“Ik heb een fraai AGA-fornuis uit de jaren 60, dat wel wat opgefrist werd, op de kop kunnen tikken en die staat centraal in de zaal opgesteld”, verduidelijkt Diego. “Dat is een speciale bron van koken met één warmtebron, maar wel meerdere ovenkasten die elk hun eigen temperatuur hebben die constant blijft en bovenop ook drie kookplaten met elk een verschillende functie. Mijn gewone keuken achteraan gebruik ik wel nog voor bepaalde voorbereidingen, maar vanaf het moment dat de klanten binnenkomen – waarbij ik wel vraag dat ze dat in een tijdvenster van een half uur doen om praktisch te kunnen werken – ben ik constant bij hen. Ik doe dus alles volledig alleen, ook de bediening. Dat de klanten het hele kookproces live kunnen volgen, is een extra beleving.”
The post Chef Diego (44) van Atelier D The Bistro kiest voor nieuw concept: “Klanten kunnen voortaan het hele kookproces volgen, dat is een extra beleving” is provided by KW.be.