Restaurant Koevert in Kerkhove viert dit jaar zijn twintigste verjaardag en dat mag geweten zijn. Zaakvoerder Wim Loontjens (51) blikt terug: “20 jaar geleden koos ik voor Koevert na bijna 10 jaar het Vossenhol gehuurd te hebben. Een tijdje deed ik beide zaken, maar de logische keuze was toch Koevert. Vandaag zijn we een grillrestaurant dat graag inspeelt op de seizoenen en het marktaanbod. Ondertussen zijn we een vaste waarde geworden in de regio.”
Voor de feestweek trakteert Wim zijn klanten op iets bijzonders: een fles Tieberg van 75cl, een bier dat hij zelf brouwde samen met twee kameraden. “Het leek ons leuk om iets heel persoonlijks te delen met onze gasten”, vertelt hij met trots. En daar stopt het niet: wie tijdens de jubileumdagen langskomt, mag zijn ticket in een grote vaas werpen. Na twintig dagen haalt dochter Clara, de onschuldige kinderhand van dienst, er twintig winnaars uit. De prijzen mogen gezien worden: van een gezellig etentje of een boottocht tot een helikoptervlucht en zelfs een verblijf in Spanje.
Passie en hard werken
Koevert groeide in twee decennia van een gedurfde stap naar een vertrouwd adres in de Vlaamse Ardennen. Met zijn open keuken, gegrilde specialiteiten en seizoensgebonden suggesties wist het restaurant zich stevig te verankeren. Wim straalt dankbaarheid uit: “We hopen er nog een aantal jaren bij te doen en bedanken iedereen voor het trouwe bezoek.” Met een eigen gebrouwen bier, ludieke wedstrijd en grootse prijzen bewijst Koevert dat twintig jaar passie en hard werk niet alleen gevierd worden met een feest, maar ook met een warme ‘dank u’ aan de klanten die dit verhaal mee mogelijk maakten.
The post Restaurant Koevert viert 20ste verjaardag met eigen bier en prijzen: “Iets heel persoonlijks delen met onze gasten” is provided by KW.be.