De familie achter feestzaal Ten Dauwe uit Aalter, net over de grens met Beernem, start met een nieuw initiatief. Dagschotelservice.be levert kant-en-klare maaltijden in de ruime regio en richt zich vooral op ouderen en zorgbehoevenden.
De familie De Groote is al sinds 2000 uitbater en eigenaar van feestzaal Ten Dauwe langs de vaart in Aalter. Zowel de ouders als dochter Stefanie wonen in Beernem. Voor de familie de feestzaal in Aalter startte, had het gezin een traiteurbedrijf in Damme. “Onze ervaring met catering en traiteur gaat dus al een tijdje mee”, vertelt Peter De Groote. “We combineren traiteuractiviteiten al lang met de feestzaal.”
Tijdens de coronapandemie werd de feestzaal noodgedwongen gesloten, waardoor de familie op zoek ging naar alternatieven. “Toen kwamen we in contact met mensen van de zorggroep Curando. Zij hadden dringend hulp nodig om in eten te voorzien in een van hun centra, door verbouwingswerken die door corona niet konden worden verder afgewerkt. Op die manier rolden we in de zorgsector. We waren dagelijks verantwoordelijk voor het eten van 240 bewoners en zagen toen al dat het cliënteel voor maaltijden aan huis erg groot kan zijn”, gaat De Groote verder. “Daarna hebben we een aanbesteding gewonnen voor de toelevering van onze maaltijden aan twee andere zorgcentra in de Brugse regio, die tot op heden nog steeds elke week actief worden beleverd.”
Meteen groot succes
Na de coronapandemie hervatten de feesten bij Ten Dauwe. “Recent stelde onze dochter Stefanie en haar man voor om die werking onafhankelijk van de feestzaal verder te zetten. Hun drive om daar iets van te maken, is enorm. We zijn nog maar net gestart en de eerste productie was al een groot succes”, vertelt De Groote.
“Bestellen kan zowel online, telefonisch als via een formulier”
In de eerste week van de lancering produceerde dagschotelservice.be 600 maaltijden. “Er is duidelijk een grote vraag naar en dagschotelservice.be is daar een duidelijk en gemakkelijk antwoord op. Die klanten zijn voornamelijk ouderen. Vaak worden ze besteld door de kinderen die er zeker van willen zijn dat hun ouders een goede maaltijd krijgen. Van hen hoorden we verschillende verhalen over ouderen die niet meer in staat zijn om echt te koken en dagenlang brood of soep eten. Ouderen zelf kunnen ook eenvoudig bestellen via de website, via een papieren formulier of telefonisch. Bovendien maken we geregeld gerechten die ouderen nog kennen van hun jongere jaren. Denk maar aan koeientong met maderasaus, witloof met kaas en hesp of kalkoen met archiducsaus. Maar we hebben bij onze klanten ook ouders die maaltijden bestellen voor hun kinderen die op kot zitten, of gezinnen die zeer weinig tijd hebben om te koken.”
Tot tien dagen vers
Elke week kunnen de klanten kiezen uit tien verschillende gerechten waarvan er een minimum aantal van vijf dienen te worden besteld, er is geen maximum. Op donderdag wordt alles vers geproduceerd in de keuken van feestzaal Ten Dauwe. “Donderdag is onze opstartdag voor de feesten in het weekend”, legt De Groote uit. “Die dag hebben we ook capaciteit om die maaltijden te produceren. Bovendien investeerde dagschotelservice.be in een speciale verpakkingsmachine die de gerechten op een speciale wijze afdekt waardoor ze tot tien dagen vers blijven of veilig kunnen worden ingevroren. Op die manier kunnen klanten elke week zoveel gerechten bestellen als ze willen. Op vrijdag- en zaterdagvoormiddag wordt alles geleverd. Aangezien op vrijdag- en zaterdagvoormiddag alle bestellingen de deur uitgaan, is onze keuken weer volledig vrij voor de feesten tijdens het weekend. Een mooie samenwerking dus”, besluit De Groote.
Meer info: www.dagschotelservice.be
The post “Kant-en-klare maaltijden, wekelijks aan huis geleverd”: Beernemse familie achter Feestzaal Ten Dauwe start dagschotelservice.be is provided by KW.be.