Tijdens Surplatse in Wevelgem zal het exact een jaar zijn dat Katrien Leroux Kip&Co overnam. Een opvallende carrièreswitch, maar ze is meer dan overtuigd dat het de juiste stap was. Op Surplatse stelt ze voor het eerst haar eigen burgers voor. “Maanden gewerkt aan de perfecte smaak.”
Wanneer de deur geopend wordt, komt het heerlijke aroma van een vers gebraden kippetje je tegemoet. Mag ook wel, in een zaak die Kip&Co heet. Het tweede welkom is er dan weer een van Katrien Leroux (51). Een hartelijke goeiedag is het. Het is duidelijk dat Katrien haar stek gevonden heeft in de winkel en traiteurzaak langs de Kortrijkstraat.
Opvallende switch
Al zal het bij veel mensen wel vraagtekens hebben opgeroepen. Katrien werkte namelijk twintig jaar in de bank- en verzekeringssector wanneer ze vorig jaar besliste om haar professionele leven over een andere boeg te gooien. Toen Kip&Co te koop kwam te staan, besloot ze er vol voor te gaan.
Toch is de opvallende carrièreswitch geen volkomen verrassing. “Koken is altijd al een passie geweest. Al van mijn twaalf jaar ging ik al mee met traiteurs en naar markten. Elke vakantie en de weekends, ik deed dat gewoon graag”, lacht Katrien, die onder meer bij Superkip uit Oostrozebeke en Grillmobiel uit Wortegem-Petegem werkte.
“Koken is altijd al een passie geweest, ik doe het gewoon graag”
Die culinaire passie kan ze nu volledig kwijt in haar eigen zaak. Een overname wel, wat het niet altijd makkelijk maakt. Er zijn nu eenmaal vaste klanten die hun lievelingskost niet willen verliezen. “Sommige gerechten heb ik wel wat aangepast en ik heb het traiteurgedeelte uitgebreid. Aan de paëlla bijvoorbeeld heb ik ferm gesleuteld en ik bied ook seizoensgebonden gerechten aan – de coq-au-vin is perfect bij herfstig weer.”
30 proefkonijnen
Het zijn niet de enige gerechten waar ze met hart en ziel aan werkte. Haar nieuwste bereiding is haar Kip&Co-burger. “Zacht en mals billenvlees, Wevelgemse eitjes, drie soorten kazen, zongedroogde tomaten en een geheime kruidenmix. Dat tussen een broodje met een eigen sausje”, legt ze uit. “Ik heb er maanden aan gewerkt, zeker 30 proefkonijnen hebben hem getest.”
Foodtruck op Surplatse
Op 21 september stelt Katrien de burger voor op Surplatse. Ze staat met haar foodtruck vlakbij de Sint-Hilariuskerk, recht tegenover het kantoor van Habitat. Een klein levenswerk is het. Heel symbolisch voor Katrien. “Het is iets waar ik echt wil mee uitpakken. Het is iets waar ik van hoop dat mensen ervoor stoppen en dit eten in plaats van een belegd broodje. Voor mij betekent het eigenlijk de echte start van mijn zaak. De burger moest dan ook perfect zijn.”
The post Jaar na opvallende carrièreswitch stelt Katrien (51) haar eigen kippenburger voor: “Maanden gewerkt aan perfecte smaak” is provided by KW.be.