Van 20 tot en met 26 oktober viert Roeselare opnieuw de Week van de Smaak. Dit jaar staat de campagne in Vlaanderen en Brussel helemaal in het teken van (H)eerlijk van bij ons. In dat kader organiseert Stad Roeselare opnieuw de kookwedstrijd Smaakmaker #VANRSL, waarbij hobbykoks uit regio Roeselare de kans krijgen om te tonen wat ze in hun mars hebben.
De uitdaging: maak een verrassend gerecht rond het thema ‘groenten van bij ons’, met Roeselaarse producten in de hoofdrol. Een jury van kenners selecteert de finalisten, die het tegen elkaar opnemen tijdens de finale op zaterdag 25 oktober in de Keuken van Roeselare. Het publiek kan die dag live mee proeven en supporteren.
(H)eerlijk koken
De wedstrijd krijgt dit jaar een inspirerende ambassadrice en juryvoorzitter: Charlotte Deceuninck, de voormalig chef-kok van De Huiskamer en Zaag & Zeef en nu bezielster van Groeiplek in Roeselare. Samen met een vijftal gelijkgezinden startte de Roeselaarse kok dit sociale project rond het telen van biologische groenten. Groeiplek wil uitgroeien tot een inspirerende plaats waar leefgroepen en scholen op educatieve uitstap komen, waar kookworkshops plaatsvinden en waar in de toekomst misschien zelfs een kleine buurtwinkel opent.
“Voor mij draait Smaakmaker helemaal rond (h)eerlijk koken met wat van dichtbij komt. Met Groeiplek zetten we biologische groenten letterlijk in de grond van Roeselare. Ik kijk ernaar uit om samen met de jury te ontdekken welke Roeselaarse hobbykok het beste van onze lokale producten naar boven haalt”, aldus Charlotte Deceuninck.
Waarom meedoen?
– Je kookt met eerlijke, lokale ingrediënten.
– Je zet je talent in de kijker voor een breed publiek.
– Je maakt kans op de titel Smaakmaker #VANRSL 2025 en een mooie prijs t.w.v. 500 euro
Hoe inschrijven?
Stel je kandidaat vóór 12 oktober via www.visitroeselare.be Vermeld kort wie je bent, waarom je graag kookt en wat jouw favoriete gerecht met lokale groenten is. Je vindt er ook alle wedstrijdvoorwaarden. De finalisten worden persoonlijk verwittigd. De finale vindt plaats op zaterdag 25 oktober.
“Roeselare profileert zich al jaren als voedingsstad. Met initiatieven zoals Smaakmaker #VANRSL zetten we niet enkel onze rijke culinaire traditie in de verf, maar geven we ook nieuwe culinaire talenten een podium. Het is een unieke kans voor hobbykoks om hun kookpassie te delen met de hele stad. We zorgen er ook voor dat het winnende recept te proeven zal vallen in de hele stad, in horecazaken of op evenementen, zoals de nieuwjaarsreceptie”, aldus burgemeester Kris Declercq over het belang van de wedstrijd.
The post Roeselare gaat op zoek naar Smaakmaker die het lekkerste gerecht met lokale groentjes kan maken is provided by KW.be.