Feest voor jonge fijnproevers, want gisteren gingen de digitale lijnen van Jong Keukengeweld open. Vanaf 9 uur kon iedereen proberen te reserveren bij één van de deelnemende restaurants, in West-Vlaanderen zijn dat er 24. En zoals elk jaar ging het ook nu weer hard, heel hard. En dan vooral weer in onze provincie: vier van de zes zaken die volledig uitverkocht zijn, bevinden zich op ons grondgebied. Het gaat over Haut* (Oostende), De Drie Ridders (Alveringem), Carcasse (Knokke-Heist) en LOS (Torhout). Maar ook wie bij andere topchefs wil tafelen wacht best niet te lang…
Meer dan 25.000 jongeren zaten gisteren stipt om 9 uur klaar om een plekje bij hun restaurant naar keuze te kunnen bemachtigen. In tegenstelling tot de vorige edities verliep het reserveren deze keer relatief vlot, al moest je wel wat geduld uitoefenen voor je aan de beurt was. Wie nu nog voor 69 euro culinair wil genieten van een driegangenmenu mét drank in Haut, De Drie Ridders, Carcasse en LOS, is eraan voor de moeite. Deze gastronomische restaurants waren in een mum van tijd volzet nadat het startschot werd gegeven voor Jong Keukengeweld. Maar ook in de 20 andere deelnemende (sterren)zaken in onze provincie stromen de reservaties binnen.
“Het is nu al de beste editie, de reservaties stroomden echt binnen”
Zo zijn er bij chef Dean Masschelein van NAST in Izegem nog maar twee tafels beschikbaar. Ook bij Locàle by Kok au Vin (Brugge), Dunas (Knokke-Heist), Vividu (Harelbeke) en Lin’eau (Wielsbeke) zijn dat er nog minder dan 20. De weekends zijn – logischerwijs – het populairst. Wie bij gelijk welk restaurant nog de voetjes onder tafel wil schuiven heeft de beste kans om dat tijdens de week, en dan vooral over de middag, nog te kunnen doen.
Dankbaar
Chef Laurent Law van restaurant Rock-Fort in Brugge keek gisteren met grote ogen naar zijn mailbox. “Het is de derde keer dat we meedoen, en ik weet nu al dat dit de beste editie tot nu toe wordt”, klinkt het tevreden. “Op een bepaald moment was het echt intens. We hebben dan ook een extra effort gedaan om extra plaatsen vrij te maken. Normaal gezien zijn we gesloten op zaterdag- en zondagmiddag, maar voor Jong Keukengeweld openen we wél onze deuren op die momenten.” De avondshiften zitten bij Rock-Fort voorlopig vol, maar mogelijks wordt daar nog een mouw aan gepast.
“We bekijken momenteel of we extra personeel kunnen regelen en zo toch nog enkele tafeltjes kunnen aanbieden. We zijn namelijk heel dankbaar voor deze kans én het enthousiasme van de jeugd, dankzij dit project verwelkomen wij nu echt onze klanten van de toekomst.”
Belangrijk om te weten is dat niet elk restaurant een even grote capaciteit heeft, en de chefs ook zelf kunnen beslissen hoeveel tafels en op welke dagen ze tafels vrijgeven voor Jong Keukengeweld. Deze keuze beïnvloedt natuurlijk ook hoe snel een bepaald restaurant volzet zit.
The post Jong Keukengeweld weer een groot succes: al 4 West-Vlaamse restaurants hopeloos uitverkocht is provided by KW.be.