IJssalon Friola in Menen wordt nu ook een snackbar: “Maar het ijs blijft wel”

Menen heeft er een nieuw en lekker adresje bij, of toch gedeeltelijk. Friola heropende de deuren met een vernieuwd concept, recht uit de keuken. IJsjes zijn er nog steeds te krijgen, al werd de kaart omgevormd tot die van een kwalitatieve snackbar. “Een winter zonder hutsepot? Dat kan toch niet?”

IJssalon Friola was al enige tijd een publiekslieveling op de Grote Markt. Valerie Vanrumbeke experimenteerde er, samen met haar partner David De Roose, volop met nieuwe en vooral aparte ijssmaken. “Maar met de winter voor de deur, moest er over het concept worden nagedacht”, klinkt het bij het koppel. “Vroeger was Friola een seizoenswinkel. Het was enkel open tijdens de zomermaanden en bleef de rest van de tijd dicht. Toen we de zaak overnamen, was het voor ons een duidelijke zaak: dit moest een permanent iets gaan worden.”

Huisbereid

Dat permanente kwam er in de vorm van kwalitatieve snacks. “Het ijs blijft, laat dat duidelijk zijn. Alleen gaan we het aantal verschillende smaken tijdens de winter reduceren. We maken alles nog zelf in ons eigen atelier, en dat zou in combinatie met de keuken gewoon niet werkbaar zijn. Samen met onze vaste klanten hebben we een eerste, vaste kaart opgesteld. Daarop staan zaken zoals een chili of andere huisbereide gerechten. De Grote Markt is er de ideale plaats voor, en we kiezen erg bewust voor zaken die bij onze collega’s niet worden aangeboden. We hebben voor het opstellen van de kaart ook geluisterd naar de feedback van onze klanten. Alles wordt dan wel met dagverse producten gemaakt, de klanten moeten het ook nog lekker vinden. Gaandeweg zullen we nieuwe gerechten aan de kaart toevoegen, zoals een slaatje met geitenkaas of scampi’s diabolique. En van zodra de winter er definitief is, zullen ook verse hutsepot of witloof met hesp en kaassaus hun opwachting maken. En wees eens eerlijk: een winter zonder hutsepot kan toch helemaal niet?”

Interieur

Om de nieuwe stijl van het voormalige ijssalon compleet te maken, werd ook gekozen voor een een compleet nieuw interieur. “We klopten aan bij Jean-François Feys, een lokale schilder en decorateur. Hij wist precies het juiste kleurenpallet te kiezen, met meteen ook de passende meubels.”

The post IJssalon Friola in Menen wordt nu ook een snackbar: “Maar het ijs blijft wel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kinderarmoede in Wervik onder West-Vlaamse gemiddelde: “De daling is het gevolg van duidelijke beleidskeuzes”

De dalende tendens van de kinderarmoede in Wervik zet zich ook in 2024 voort. Uit het recent vernieuwde rapport van het Agentschap Opgroeien blijkt dat Wervik ook in 2024 vooruitgang boekt: het aantal kinderen dat opgroeit in kansarmoede daalt ten opzichte van 2023 van 13,2 procent naar 12,3 procent en ligt nu onder het West-Vlaamse gemiddelde van 12,9 procent.

Lees meer »

Na avontuur bij Anderlecht wil Kasper Dolberg opnieuw kampioen worden met Ajax: “Toen ik de kans kreeg om terug te komen, heb ik niet getwijfeld”

Kasper Dolberg heeft zich na de interlandperiode met Denemarken bij Ajax gemeld. “Ik ben hier gekomen om te winnen. Om landskampioen te worden met Ajax”, laat hij via de club uit Amsterdam weten. “Dat is het belangrijkste. Ik wil zelf gewoon weer genieten, lol hebben. En natuurlijk wil ik veel doelpunten maken.”

Lees meer »

Nog geen definitief akkoord over nieuwe brandweerkazerne voor luchthaven Kortrijk-Wevelgem

Het blijft wachten op een definitief akkoord voor een nieuwe brandweerkazerne voor de Internationale Luchthaven Kortrijk-Wevelgem. Dat vernam provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) van gedeputeerde Jean de Bethune. De aanpassingswerken voor de loods waar de brandweervoertuigen gestald worden, zijn wel afgerond.
The post Nog geen definitief akkoord over nieuwe brandweerkazerne voor luchthaven Kortrijk-Wevelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brussels Airport licht impact grootschalig toekomstproject Hub 3.0 toe: “Vooral op het vlak van mobiliteit verwachten we vooruitgang”

Brussels Airport staat voor de grootste transformatie in decennia. Tegen 2032 moet de luchthaven beschikken over een gloednieuwe intermodale hub met tramhalte, een uitgebreide vertrek- en aankomsthal, een hotel en kantoorgebouw én een groene boulevard met park. Tijdens een digitale infosessie voor omwonenden en geïnteresseerden gaf Brussels Airport Company meer uitleg bij de eerste fase van het project met een

Lees meer »

Bioboer Lieven (37) van Het Polderveld in Knokke-Heist maakt kans op titel ‘beste bioboer van Europa’: “Alleen mogelijk dankzij team”

?Lieven Devreese (37) uit Knokke-Heist maakt kans om de beste bioboer van Europa te worden. Hij is de bezieler van Het Polderveld, de bioboerderij in Westkapelle die onder andere seizoensgebonden biologische groenten levert voor het nabijgelegen ziekenhuis AZ Zeno. “Dit is het werk van een volledig team van boeren die het een succesverhaal maken”, glundert Lieven.
The post Bioboer

Lees meer »