Hotelschool Ter Duinen verwelkomt drie nieuwe ‘Ambassadeurs’: “Passie met de paplepel ingegeven”

In 2015 voerde Hotelschool Ter Duinen een nieuwe traditie in: oud-leerlingen (Coxydiens) die nadat ze afstudeerden zich lieten opmerken door het culinaire parcours dat ze intussen hebben afgelegd, krijgen een plaatsje aan de Wall of Fame in de school met de eretitel ‘Ambassadeur’. Ook dit jaar komen er drie nieuwe ambassadeurs met een indrukwekkend palmares bij. Dat zijn Ferry Damen, Paul-Henri Cuvelier en Glenn Verhassselt.

Directeur Peter Verbeke verwelkomt de drie Coxydiens die al een uitzonderlijk parcours hebben afgelegd op hun jonge leeftijd. “Er is wel eenzelfde rode draad bij deze drie ambassadeurs: hun passie voor de horeca werd hen met de paplepel ingegeven”, benadrukt de directeur.

Michelin

Glenn Verhasselt werd wel eens bestempeld als ‘een culinaire tornado met passie en geduld’. “Hij is de belichaming van talent, doorzettingsvermogen en geduld”, aldus de directeur. “Hij startte in 2005 in onze school, maar wist al veel langer dat zijn toekomst in de keuken lag. Hij liep stages bij toprestaurants zoals Comme Chez Soi, ABaC en Moo in Barcelona. Na zijn afstuderen in 2009 nam zijn carrière een vogelvlucht. In 2014 werd hij chef van Sir Kwinten in Lennik, het restaurant van gastheer en sommelier Yanick Dehandschutter. Als duo zetten ze het restaurant op de gastronomische kaart en dat beloonden de Michelin-inspecteurs uiteindelijk met een eerste Michelinster in 2020 … en een tweede in 2024. Dat werd een absoluut topjaar, want Glenn werd op 33-jarige leeftijd door Gault&Millau uitgeroepen tot allerjongste ‘Chef van het Jaar’. Sinds 1 januari 2025 is Glenn lid van The Young Masters, onder de vlag van de Masterchefs van België. Ondanks deze indrukwekkende prestaties straalt Glenn een opmerkelijke kalmte uit. Zijn levensmotto: ‘geen paniek, rustig blijven’, is kenmerkend voor zijn professionele, bescheiden en vriendelijke houding.”

Wijn

De schoolcarrière van Paul-Henri Cuvelier – de tweede ambassadeur – begon in 1998 in de Koksijdse Hotelschool. Hij specialiseerde zich in hotelbeheer en liep in gerenommeerde restaurants zoals De Vierschaar en Château de la Chèvre d’Or. Verrassend genoeg zette hij na zijn afstuderen de stap naar de IT-wereld, waar hij zich bekwaamde in Computer Software Engineering. In 2011 keerde hij terug naar zijn roots en opende samen met chef Fabian Bail restaurant Paul de Pierre in Maarkedal. Dat groeide al snel uit tot een culinaire hotspot met een score van 13,5 bij Gault&Millau. Maar de naam Paul-Henri Cuvelier is onlosmakelijk verbonden met wijn. Hij behaalde de prestigieuze WSET level 3-kwalificatie en noemt zijn passie voor wijn een ‘uit de hand gelopen hobby’. Op de wijnkaart prijken dan ook 2.000 verschillende wijnen en herbergt de wijnkelder zo’n 10.000 flessen. Zijn toewijding en passie resulteerde in een indrukwekkende lijst (inter)nationale prijzen zoals Maïtre d’Hotel van België in 2018, Copa Jerez, samen met zijn chef in 2021, Sommelier van het jaar in 2022 en prijs voor beste wijnkaart van België in 2023. Paul-Henri vat zijn missie samen: “Of het nu via gesprekken, technologie, wijn of onderwijs is — mijn missie is altijd dezelfde: het menselijk potentieel ontsluiten.”

Plopsahotel

De derde ambassadeur, Ferry Damen, is een geboren hotelier en is geboren in Den Bosch in Nederland. Het contact met mensen, de drang om gasten tevreden te stellen en de dankbaarheid die dat teweegbrengt, zijn waarden die hem sinds zijn jeugd bijgebleven zijn. Zijn liefde voor de horeca kreeg hij mee via de verscheidene horecazaken van zijn grootouders en ouders. In 2004 spoelde Ferry aan als student in Ter Duinen. Hij studeerde af als laureaat in het zesde jaar, volgde een specialisatiejaar hotelbeheer en liep stages in gerenommeerde zaken zoals Le Manoir Aux Quat’ Saisons in Oxford en Hotel Cosmopolite in Nieuwpoort. Sinds zijn studietijd heeft Ferry alle facetten van de horeca doorlopen: van afwas en keuken tot receptie en hotelmanagement. Zijn professionele carrière begon in 2008 op de salesafdeling van Hotel Cosmopolite, waar hij opklom tot salesmanager en eindigde als hotelmanager. In 2020 begon hij aan een nieuwe uitdaging als hotelmanager van het Plopsahotel in De Panne. Hij bouwde het uit tot een beleveniswereld en een gevestigde naam aan de kust. In maart 2024 startte Ferry als general manager van Hotel Burlington in Oostende en Brasserie Oport. Inmiddels, sinds januari 2025, is hij benoemd tot COO van de C-Hotels group, waar hij de leiding heeft over 12 hotels langs de Belgische kust en in Roeselare. Ferry’s motto is: ‘Geef nooit op om je doel te bereiken’. Ferry’s passie voor de sector en zijn connectie met Hotelschool Ter Duinen zijn nooit verdwenen. Sommige van zijn leraren zijn nu goede vrienden. Als Ambassadeur van Hotelschool Ter Duinen wil Ferry deze passie graag doorgeven aan de volgende generatie.

The post Hotelschool Ter Duinen verwelkomt drie nieuwe ‘Ambassadeurs’: “Passie met de paplepel ingegeven” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

FBI deelt foto’s van vermoedelijke dader van moord op Charlie Kirk (31)

De FBI heeft twee foto’s gedeeld van de verdachte die de conservatieve influencer en podcaster Charlie Kirk (31) mogelijk heeft doodgeschoten. Op basis van die beelden proberen agenten de vermoedelijke dader te identificeren. De verdachte zou de leeftijd van een universiteitsstudent hebben. “De persoon viel niet op in de menigte”, klinkt het. Mogelijk is ook het moordwapen gevonden.

Lees meer »

Al bijna 700 digitale handtekeningen voor petitie voor bankautomaat in Eksel

De gemeente Hechtel-Eksel heeft al bijna 700 digitale handtekeningen verzameld voor een bankautomaat in deelgemeente Eksel. En ook op papier stromen de handtekeningen vlot binnen. De gemeente heeft bij Batopin al verschillende keren gevraagd om een bankautomaat, maar zonder succes. "Dat is onbegrijpelijk", vindt burgemeester Jan Dalemans (HE Lijst Burgemeestr).

Lees meer »

Tiende ‘Winterrevue’ in Theater Elckerlyc wordt meteen de laatste in de rij en krijgt thema ‘Jubilee’ mee met o.a. de feestmakers De Romeo’s

De tiende én allerlaatste ‘Winterrevue’ in Theater Elckerlyc in Antwerpen wordt een feestelijke en emotionele apotheose. De hoofdcast is een waar sterrenteam: De Romeo’s, Ianthe Tavernier, Helle Vanderheyden, Dirk Van Vooren, Patrick Onzia en Gio Kemper. Een schitterend ensemble met Kato Aerts, Rebecca De Kempe, Marit Dollevoet en Samantha Lernout maakt het plaatje compleet. De regie is in de ervaren

Lees meer »

Fedasil Poelkapelle helpt asielzoekers: “De vooroordelen over het opvangcentrum zijn weggeëbd”

Elke week richten we hier de schijnwerpers op warme projecten voor kanszoekende kinderen en jongeren. Initiatieven die een hart hebben voor West-Vlaanderen en die aandacht verdienen. Maak vandaag kennis met Fedasil Poelkapelle.
The post Fedasil Poelkapelle helpt asielzoekers: “De vooroordelen over het opvangcentrum zijn weggeëbd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nizar Trabelsi: Raad voor Vreemdelingenbetwistingen schorst nieuw bevel om grondgebied te verlaten

De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen (RVV) heeft vandaag een arrest geveld waarin ze het nieuwe bevel om het grondgebied te verlaten schorst dat de Dienst Vreemdelingenzaken tegen Nizar Trabelsi had uitgevaardigd. Dat melden de advocaten van de man. Diezelfde Raad had in een eerder arrest, van 22 augustus, al een eerste dergelijk bevel ingetrokken, maar de DVZ had enkele dagen later,

Lees meer »

Eén ding kom je in deel twee van de Clément-documentaire niet te weten

Het is prins Laurent (61) zélf geweest, die bij Clément Vandenkerckhove (25) heeft aangestuurd op DNA-onderzoek, toen die in 2020 contact met hem nam. Ze zijn daarvoor samen naar het ziekenhuis geweest, en hebben sindsdien een goed contact. Clément: “Ik belde aan, hij deed open, en dan sta je daar. Je denkt: wat moet ik nu doen? Een hand geven?

Lees meer »

“leerrijk én gezellig uitje voor het hele gezin”: Plantencentrum Het Wilgenbroek plant klimaatroute

Plantencentrum Het Wilgenbroek nodigt je uit voor een klimaatroute: een inspirerende tocht langs zeven thematische haltes vol weetjes, praktische tips en leuke doe-opdrachten. Van 2 tot 5 oktober wordt het terrein omgetoverd tot een belevingstuin waar natuur en klimaat centraal staan.
The post “leerrijk én gezellig uitje voor het hele gezin”: Plantencentrum Het Wilgenbroek plant klimaatroute appeared first on

Lees meer »