Nigeria probeert met gigantische schotel jollofrijst het wereldrecord te breken, maar poging heeft bizar einde

In Nigeria is een recordpoging gehouden voor het bereiden van de grootste schotel jollofrijst ooit. Of het gelukt is, is niet helemaal duidelijk, omdat de weging is mislukt. Het blijft dus bij een officieus record, maar de Nigerianen hebben van de bereiding zelf toch een klein volksfeest gemaakt. 

Meer krantenkoppen in België

Residentie Gust geeft Duffelse rotonde opvallend nieuw gezicht

Voor wie vanuit Lier, via de Mechelsesteenweg, Duffel binnenrijdt, zal de gemeente er straks iets anders uitzien. Aan de bekende rotonde op de hoek van de Gustaaf Van der Lindenlaan en de Leopoldstraat realiseert projectontwikkelaar Danneels ‘Residentie Gust’, een woonproject met 21 appartementen en twee commerciële ruimtes op het gelijkvloers.

Lees meer »

Overleden kinderen uit Gaza en klimaatslachtoffers op ramen van BNP Paribas in Hasselt: “BNP mee verantwoordelijk voor al die doden”

Met krijt hebben actievoerders van Extinction Rebellion (XR) woensdagmiddag de namen van Palestijnse kinderen en klimaatslachtoffers op de ramen van het BNP Paribas Fortis-kantoor in Hasselt geschreven. "Bovenaan staat een kind van 0 jaar, dat nog geen leven heeft mogen meemaken", zegt Tine, een van de betogers. Met de actie wil XR de rol van de bank in de financiering

Lees meer »

“Zonder team ben je niks”: Kempense cateraars pakken prijzen op Gault&Millau Awards

De Kempen is de grote winnaar van de Gault&Millau Catering Awards 2025, die maandagavond in Brussel werden uitgereikt. Jeroen Van Den Heuvel van Hendrickx Feesten in Kasterlee werd gekroond tot ‘Catering Chef of the Year’. Ook Zjaar Catering uit Kasterlee en Vandersmissen Feestservice uit Hoogstraten vielen in de prijzen, en tonen zo dat onze regio toonaangevend is in de wereld

Lees meer »

Stad Brussel klist sluikstorters aan Fontainasplein

Tijdens de dagelijkse ochtendschoonmaak van de voetgangerszone hebben de straatvegers van de Stad Brussel vandaag een enorme hoeveelheid sluikstort aangetroffen op het Fontainasplein. “Wie onze openbare ruimte vervuilt, betaalt daarvoor de rekening.”

Lees meer »

Proeven van de middeleeuwen? Brouwerij De Poes lanceert ‘Steinbier’: “De smaak wordt als zurig, pikant en licht rokerig omschreven”

Brouwen met vuurverhitte stenen lijkt op het eerste gezicht een curieus experiment, maar het was eeuwenlang een gangbare techniek in de bierproductie. Brouwerij De Poes uit Tielt blaast die bijna vergeten methode nu nieuw leven in met de lancering van Steinbier, dat bovendien gebaseerd is op een historisch recept uit 1624. Daarmee brengt brouwer Stijn David zijn passie voor bier

Lees meer »