Wallonië viert haar culinaire erfgoed tijdens de 37e editie van de Open Monumentendagen

Dit weekend, op 13 en 14 september, viert Wallonië de 37e editie van de Journées du Patrimoine met een smakelijk thema: het “patrimoine gourmand”, oftewel het culinaire erfgoed. Meer dan 300 activiteiten verspreid over de vijf provincies zetten de rijke gastronomische tradities van de regio in de kijker, van abdijkeukens tot artisanale brouwerijen. 

Meer krantenkoppen in België

Vlaming geeft een 7,2 op 10 aan het leven

De Vlaming heeft zichzelf dit voorjaar een 7,2 op 10 gegeven voor levenstevredenheid. Het cijfer is min of meer stabiel tegenover de vorige bevraging bij meerderjarige inwoners van het Vlaams Gewest. Dat meldt Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

Restauratie Plaatsmolen stapje dichterbij: “Denken aan de zomer van 2026”

Tijdens de gemeenteraad in Pittem van maandagavond 8 september stonden de omgevingswerken van de Plaatsmolen en de plannen voor de realisatie van de picknickplek op de agenda. Ook de recente realisaties binnen het gemeentelijk mobiliteitsplan haalden de raad.
The post Restauratie Plaatsmolen stapje dichterbij: “Denken aan de zomer van 2026” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Herstelde Lisa Foucart en Kortrijk Spurs beginnen aan seizoen met derby in Waregem: “Er zit muziek in onze vernieuwde ploeg”

Het nieuwe seizoen in Top Division Women start meteen met de West-Vlaamse derby tussen Waregem en Kortrijk. De bezoeksters zagen met Brecelj Spela, Vanda Kristlova en Emma Bell drie belangrijke speelsters vertrekken, maar hopen toch hun zesde plaats van vorig seizoen te herhalen. De korte trip naar Waregem wordt zondag een goede test en waardemeter.

Lees meer »

In Zeebrugge, Sint-Pieters en Sint-Gillis zetten bewoners zich drie jaar in voor een aangename buurt : “Vergroenen, verfraaien, renoveren en materialen hergebruiken”

In Zeebrugge, Sint-Pieters en Sint-Gillis gaan bewoners dire jaar lang op zoek naar hun talenten én manieren om die in te zetten voor een leefbare, hechte en aangename buurt. Buurtbewoners vergroenen, verfraaien, renoveren en hergebruiken materialen. “Samen leren en elkaar inspireren: dát is de kracht van het project ’t Werkt”, zeggen Margot De Clercq en Saar Vande Kerckhove, de coördinatoren

Lees meer »

Na zes jaar neemt Danny (64) afscheid van bekende brasserie Clarenhof: “Het vele pendelen was te belastend”

Na zes jaar de drijvende kracht te zijn geweest achter Brasserie Clarenhof in Nieuwpoort, hangt chef-kok en uitbater Danny Neirinck (64) zijn keukenschort aan de haak. De geliefde brasserie, gevestigd in het voormalige Clarissenklooster, is op zoek naar een nieuwe uitbater om het succesverhaal verder te schrijven.
The post Na zes jaar neemt Danny (64) afscheid van bekende brasserie

Lees meer »