Na 19 jaar geven Stefaan Behaeghe (50) en Annick Vereecke (50) de fakkel door van hun broodjeszaak-eethuis Het Smulhuis in Gullegem. Tot de geschikte opvolgers gevonden zijn, blijft het koppel met evenveel passie verder draaien. “We willen dat Het Smulhuis blijft voortbestaan zoals het is”, klinkt het alvast bij Annick en Stefaan.
Toen Stefaan en Annick in 2005 het pand in Gullegem in handen namen, waren hun plannen eigenlijk anders. “We wilden oorspronkelijk een frituur starten, maar dat mocht niet in dit gebouw omwille van brandgevaar”, vertelt Stefaan. “Dus werd het een broodjeszaak, en dat bleek een schot in de roos. We hebben alles vanaf nul geleerd en stap voor stap uitgebouwd.” Annick knikt.
Vaste waarde
“Het Smulhuis is altijd ons kindje geweest. Met veel liefde opgebouwd, verbouwd en vernieuwd. De eerste jaren was het spannend. Zouden de mensen ons vinden? Maar al snel groeide het uit van een bescheiden broodjes- en koffiehuis tot een vaste waarde in de regio.”
In mei dit jaar gingen Annick en Stefaan een nieuwe uitdaging uitdaging aan in Dadizele. Daar runt het koppel sinds enkele maanden, samen met een goede vriend en collega, Frituur De Pompeschitter op de markt. “Het kriebelde al jaren om een frituur te openen”, vertelt Stefaan. “Ik heb vroeger nog een café gehad in Lauwe, en we wilden weer iets nieuws proberen. De frituur liep vanaf dag één enorm goed. Maar beide zaken combineren is niet haalbaar. Daarom zoeken we iemand die Het Smulhuis met liefde wil verderzetten.”
Gepassioneerde overnemers
Doorheen de jaren werd Het Smulhuis meer dan een broodjeszaak. Tevens liet het koppel hun zaak tot twee keer toe verbouwen. “We leveren ook broodjes aan scholen en bedrijven”, vertelt Stefaan. “Zoveel toevallige passanten zijn intussen vaste klanten geworden. Het Smulhuis heeft ons leven gevormd. Het is echt met pijn in het hart dat we afscheid nemen van onze broodjeszaak.”
“Het Smulhuis heeft ons leven gevormd. Het is met pijn in het hart dat we afscheid nemen”
Stefaan en Annick zijn duidelijk. Ze laten Het Smulhuis niet zomaar los. “We willen dat de broodjeszaak blijft wat het is, namelijk een warme plek waar mensen graag komen. Daarom zoeken we gepassioneerde nieuwe uitbaters”, zegt Stefaan. “Wie de stap zet, hoeft zich geen zorgen te maken. Wij leiden de nieuwe uitbaters graag op en blijven meedraaien tot zij er helemaal klaar voor zijn. We laten hen niet aan hun lot over.”
Dankbaar en hoopvol
Na bijna twee decennia kijken ze dankbaar terug. “Negentien jaar… dat zijn duizenden broodjes, koffies en fijne babbels”, zegt Annick. “Het is moeilijk om dat uit handen te geven. Maar Het Smulhuis verdient een toekomst, en wij hopen dat iemand met dezelfde passie die verder schrijft.”
“Het Smulhuis sluit niet. Integendeel. Wij doen verder tot er iemand gevonden is die deze zaak met evenveel liefde wil dragen”, besluit Stefaan. “Zo blijft Het Smulhuis een vaste waarde in Gullegem.” (Zana Bulteel)
Ben jij de ideale nieuwe uitbater? Neem gerust contact op met Stefaan en Annick via 0485/08.48.34.
The post Na 19 jaar zoeken Stefaan (50) en Annick (50) opvolging voor Het Smulhuis: “We doen verder tot we de juiste overnemers hebben gevonden” is provided by KW.be.