Gregory (37) en Bram (32) combineren met Frites à l’Heure het beste van de frituur en bistro: “Er komt zelfs een kelner tot aan je tafel”

In de Onze-Lieve-Vrouwestraat in Kortrijk zit sinds begin 2022 een bijzonder adresje dat intussen niet meer weg te denken is: Frites à l’Heure. Uitbaters Gregory Six (37) en Bram Wylin (32) wilden geen doorsnee frituur, maar een plek waar frieten en bistronomie elkaar ontmoeten. “Naast de klassieke frituursnacks ontdek je hier verse bereidingen en eigen smaken.”

Het idee voor Frites à l’Heure ontstond tijdens de coronaperiode. Tijdens een wandeling met Mopsie, de mopshond van Bram, passeerde Gregory een pand met een briefje ‘uit de hand te koop’. “Ik kende het gebouw enkel als een kattencafé, maar was er nooit binnen geweest. Een dag later gingen we kijken en het gevoel was meteen juist: hier konden we samen iets nieuws neerzetten.”

Beiden hebben horecaervaring. Gregory studeerde aan de hotelschool in Kortrijk, werkte in het Kennedy Hotel en belandde daarna in het kasteelpark van Zonnebeke, waar hij acht jaar aan de slag was bij Koklikoo. In 2017 nam hij de zaak over, die concessie loopt nog tot 2026.

Bram werkte jarenlang in interieuradvies, van kleur- tot technische begeleiding. Maar in het weekend stond hij vaak achter de frietketel in Bistro A Point in Poelkapelle. “Ik begon als jobstudent en groeide mee in het verhaal als flexi. Elf jaar heb ik dat gedaan.”

Twee werelden

Frites à l’Heure combineert twee werelden: de laagdrempelige friet en de uitgebreide bistrokaart. “Op vrijdag en zondag zie je meer de klassieke frituurkant, terwijl zaterdag vaak bistroniveau haalt. Maar evengoed kan je hier gewoon frietjes bestellen en aan tafel bediend worden”, legt Gregory uit.

Die tafelbediening is één van hun troeven. “Geen glazen frigo waar je zelf moet kiezen, maar comfort en service met een kelner die tot aan jouw tafel komt.”

“We bieden comfort en service met een kelner die tot aan jouw tafel komt”

De kaart is opvallend breed: van steak, hamburgers en salades tot typische frituursnacks. Grote gezelschappen vinden hier hun gading. “Het gebeurt vaak dat een tafel van zestien personen een mengelmoes aan gerechten bestelt: een julientje, côte à l’os om te delen, romige scampi, veggiegerechten… net dat maakt het voor iedereen toegankelijk.”

Frites à l’Heure profileert zich ook bewust als een plek waar vegetariërs en veganisten welkom zijn. “Niet gewoon een kaaskroket op de kaart, maar in elke categorie minstens één optie”, zegt Bram. Zo konden ze onlangs een trouwfeest boven in hun zaaltje volledig voorzien van hapjes, ook vegan.

Steeds eerste keus

Wat maakt Frites à l’Heure geliefd bij Kortrijkzanen en daarbuiten? “Klantvriendelijkheid en kwaliteit”, klinkt het. “We besparen niet op producten of vet. Alles moet eerste keus zijn: een hamburgerschijf van de beenhouwer, niet de diepvriesversie. Al onze bereidingen, zoals de vol-au-vent of balletjes in tomatensaus, zijn huisgemaakt”, vertelt Bram. “En onze vispotjes komen trouwens met treffelijke stukken vis, niet gewoon wat flakes. We kopen onze vis bij Lobster Fish en werken telkens met vijf verschillende soorten, afhankelijk van het aanbod”, legt Gregory uit. Ook hygiëne staat hoog op de agenda. Dagelijks wordt de zaak volledig opgekuist, door het hele team. “We doen het samen, van voor naar achter en weer terug. Dat maakt het ook leuker om de volgende shift te starten.”

Kerstdecoratie

Frites à l’Heure wil meer zijn dan een plek om te eten. Events en sfeer zijn een belangrijk deel van hun succes. “We zijn intussen bekend voor onze kerstdecoratie: vorig jaar 23.000 lichtjes, 20 kerstbomen en duizenden ornamenten. Vanaf november toveren we de zaak om tot een kerstparadijs. Ideaal voor teambuildings en feestjes.” Ook met Valentijn doen ze iets extra: een romantisch menu met livezanger. En wie houdt van spanning, kan terecht op hun moorddiners. “We zetten graag in op beleving.”

Goudgele toekomst

Wat de toekomst brengt, houden Gregory en Bram bewust open. “Kleurrijk en goudgeel, zoals onze frietjes”, glimlacht Gregory. Nieuwe ambities zijn er zeker, maar nog niet concreet uitgesproken. Eén ding staat vast: Frites à l’Heure blijft inzetten op versheid, kwaliteit en een warme sfeer.

The post Gregory (37) en Bram (32) combineren met Frites à l’Heure het beste van de frituur en bistro: “Er komt zelfs een kelner tot aan je tafel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

ONS TRANSFERRAPPORT. “Standard haalde ruim tien miljoen euro binnen, maar dat geld werd grotendeels gebruikt voor inkomende transfers”

In de Europese topcompetities is de zomermercato al even afgelopen, maar nu is ook in België de transfermarkt genadeloos dicht – tot deze winter althans. Maar hoe bracht uw favoriete club het er deze zomer vanaf? Onze clubwatcher fileert de mercato van Standard in drie vragen: “Het beëindigde de transferperiode in de groene cijfers, op zich al een prestatie voor

Lees meer »

Londense metro ligt vier dagen plat door staking

Een paar miljoen Londenaars raken maandag niet op werk of school door een staking van het metropersoneel. Op de elf lijnen van de Tube is er van maandag tot en met donderdag door een vakbondsactie geen of zo goed als geen verkeer, had uitbater Transport for London (TfL) op voorhand al gewaarschuwd.

Lees meer »

SK Beveren-aanwinst Dante Rigo is klaar om zich opnieuw te tonen in België: “Het voelt als een nieuwe start”

Twee dagen na het sluiten van de transfermarkt toverde SK Beveren met Dante Rigo (26) nog een aangename verrassing uit de hoed. De voormalig jeugdinternational tekende transfervrij een contract voor twee seizoenen in het Waasland nadat zijn contract bij het Franse Grenoble niet werd verlengd. Nu hoopt het gewezen toptalent zich opnieuw te tonen aan voetbalminnend Vlaanderen. “Bij Beveren wil

Lees meer »

Stelling waait om door stormwind

Donderdag omstreeks 16 uur zorgde de stormwind ervoor dat een stelling bij de gevel van een woning in de Kerkstraat in Sint-Lodewijk, Deerlijk omwaaide. De stelling werd door de hulpdiensten met een kraan rechtgezet en vastgehouden. Om alle risico’s te voorkomen wordt de stelling afgebroken.
The post Stelling waait om door stormwind appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cedric Cherain wint voor de tweede keer op rij Omloop van Vlaanderen

Dat regerend Belgisch kampioen Cédric Cherain de Omloop van Vlaanderen zou winnen stond in de sterren geschreven. De Ardennees kent niet alleen de typische West-Vlaamse proeven goed, hij houdt er ook erg veel van. Met zijn Porsche 992 Rally GT had hij de ideale bondgenoot voor het supersnelle parkoers.
The post Cedric Cherain wint voor de tweede keer op

Lees meer »