Na zes jaar de drijvende kracht te zijn geweest achter Brasserie Clarenhof in Nieuwpoort, hangt chef-kok en uitbater Danny Neirinck (64) zijn keukenschort aan de haak. De geliefde brasserie, gevestigd in het voormalige Clarissenklooster, is op zoek naar een nieuwe uitbater om het succesverhaal verder te schrijven.
Het verhaal van Brasserie Clarenhof begon in 2019, bij de opening van residentie Clarenhof. Deze assistentiewoningen maken deel uit van Senior Homes, een familiebedrijf uit Deinze dat actief is in heel Oost- en West-Vlaanderen. Vanaf het begin werd er een brasserie aan het project gekoppeld. Danny, die al een rijkgevulde horecacarrière achter de rug had, stapte meteen mee aan boord. “Ik had toen al 45 jaar ervaring in de horeca en baatte naast Clarenhof ook Brasserie Rialto in Oostende en Le Bridon in Waregem uit”, vertelt hij. “De zaakvoerder van het Clarenhof is een goede vriend. Zo ben ik erin gerold.”
“Het is tijd om het wat rustiger aan te doen, al zal ik me zeker niet vervelen”
De brasserie groeide uit tot een vaste waarde in Nieuwpoort. Met klassieke gerechten zoals verse soep, varkenshaasje en het bekende Nieuwpoorts vispotje, maar ook met wafels, pannenkoeken en ijscoupes wist de zaak een breed publiek te bekoren. “Ons kernpubliek zijn de 85 bewoners van Clarenhof, die hier zes dagen per week terechtkunnen voor een verse lunch, geserveerd met een glimlach”, zegt Danny. “Maar we ontvangen ook heel wat klanten van buitenaf. De gezellige setting en de binnentuin spelen daar zeker een rol in. We verzorgen ook regelmatig rouwmaaltijden, verjaardagen en jubilea.”
Toch kiest Danny er nu voor om een stap terug te zetten. “Ik woon in Tielt en werk daarnaast nog in Oostende en Waregem. Dat constante pendelen werd op den duur te belastend”, vertelt hij. “En ik ben intussen officieel met pensioen. Het is tijd om het wat rustiger aan te doen, al zal ik me zeker niet vervelen, dat zit niet in mijn natuur.”
Nieuwe ideeën
Om de toekomst van Brasserie Clarenhof te verzekeren, is hij nu op zoek naar een geschikte opvolger. “Idealiter een koppel of een kleine familie met horeca-ervaring en feeling met de streek. Je hoeft niet rijk te zijn, maar je moet wel stevig in je schoenen staan en goed kunnen omgaan met een ouder publiek. Tegelijk is er voldoende ruimte om zelf accenten te leggen en nieuwe ideeën uit te werken.”
Hoewel hij de keuken achter zich laat, wil Danny zijn opvolgers niet aan hun lot overlaten. “Ik blijf beschikbaar voor ondersteuning en advies. Het is belangrijk dat zij hun eigen accenten kunnen leggen, maar er zijn natuurlijk ook tradities die moeten blijven, zoals onze dagschotels.” (Zana Bulteel)
Brasserie Clarenhof bevindt zich in de Recollettenstraat 9 in Nieuwpoort. De zaak is open van dinsdag tot en met donderdag van 11 tot 18 uur, op vrijdag en zaterdag van 11 tot 22 uur, en op zondag van 11 tot 18 uur. Meer informatie vind je opwww.clarenhofbrasserie.be
The post Na zes jaar neemt Danny (64) afscheid van bekende brasserie Clarenhof: “Het vele pendelen was te belastend” is provided by KW.be.