Stukgereden geklasseerd hekwerk rond Sint-Eligiuskerk al 12 jaar onaangeroerd: “We gaan de mening van Erfgoed Viersprong vragen”

Zeveneken zit in de hoek waar de klappen vallen. Niet alleen de eiken, maar ook het geklasseerd hekwerk vlakbij en rond de Sint-Eligiuskerk staat er troosteloos bij. Een paar meter ervan is al twaalf jaar stukgereden door een vrachtwagen, een vaas op een hekstijl ontbreekt. Overleg met Erfgoed Viersprong zou nu het restauratiedossier moeten heropstarten. 

Meer krantenkoppen in België

PROMOJAGERS SUPERTIP. Auchan pakt weer uit met tentverkoop op de parking: “Coca-Cola Zero kost maar 0,50 euro voor een blikje”

De Franse warenhuisketen Auchan pakt opnieuw uit met een tentverkoop op de parking van zijn vestiging in Roncq, vlak over de grens bij Kortrijk. “De producten daar zijn extra goedkoop en zeker voor (fris)drank is het weer een aanrader”, zegt Gunther Devisch van Promojagers België. Hij maakt er zijn wekelijkse supertip van voor de lezers van HLN.

Lees meer »

Oplichter pur sang krijgt 37 maanden cel nadat hij als parasiet meer dan 20 feiten pleegt: “Liefst 2.556 euro aan hapjes besteld”

Een 45-jarige West-Vlaming die nu in Gent woont heeft 37 maanden effectieve celstraf gekregen en 8.000 euro boete. De man pleegde een waslijst aan feiten, met 20 gevallen van oplichting. Zo bestelde B.W. op 1 januari in een Waals restaurant voor liefst 2.596 euro aan hapjes maar betaalde niet. Of hij deed zich voor als VIP om voor 9.770 euro

Lees meer »

Belevingswinkel en koffiebar Schol viert eerste verjaardag: “Bruisende plek waar inclusie centraal staat”

Exact een jaar geleden opende Ithaka vzw de deuren van Schol, een belevingswinkel en koffiebar in Oostende die niet alleen koffie serveert, maar vooral verhalen brouwt en ontmoetingen mogelijk maakt. Schol groeide in twaalf maanden uit tot een bruisende plek waar inclusie centraal staat. “Het begon allemaal als een spannend avontuur. We wisten niet hoe mensen zouden reageren, maar al

Lees meer »

Dip van witte bonen en zoete aardappel, met pikante kruidentopping

Wat krijg je als je de zoete, romige smaak van een bonendip combineert met een pikante topping van kruiden en citroen? Een geslaagd huwelijk van tegengestelden, lekker op elke cracker of op een stuk platbrood. Maar ook afzonderlijk blijven dip en saus overeind: de topping drapeer je later nog heerlijk over een gegrilde vis.

Lees meer »