Op 8 september lanceerde Gault&Millau in Brussel de nieuwe gids ‘Finest Chocolatiers in Belgium & Luxembourg 2026’. Voor de tiende keer selecteerde het team van de culinaire gids de meesters van de Belgische en Luxemburgse chocoladekunst. Kortrijk is opnieuw vertegenwoordigd dankzij Beugnies Les Chocolats en V-Chocolatier by Sweertvaegher.
Dit jaar werden 143 chocolatiers en hun 216 winkeladressen beoordeeld via onafhankelijke, anonieme degustaties, waarbij visuele kwaliteit en smaak centraal stonden. Beugnies Les Chocolats in Marke en V-Chocolatier by Sweertvaegher in het centrum van de stad behoren opnieuw tot de sterkhouders van de regio.
Beugnies Les Chocolats
Over Beugnies Les Chocolats schrijft Gault&Millau in de gids: “Nicolas Beugnies en zijn team maken een zeer breed gamma aan pralines waarvan een twintigtal suikervrije referenties. De basis is steeds chocolade die afkomstig is van cacao geoogst op duurzaam werkende plantages. In zijn atelier wordt geen gebruik gemaakt van geharde plantaardige vetten noch kunstmatige kleur- en smaakstoffen of bewaarmiddelen. Tal van zijn pralines zijn met passende garnituurdetails afgewerkt die iets meer vertellen over het smaakpatroon. Zo is de Coco Brûlée op basis van praliné met gekaramelliseerde kokos in die zin ook handmatig gedecoreerd, wat het ambachtelijk cachet nog verhoogd.”
V-Chocolatier by Sweertvaegher
De gids beschrijft V-Chocolatier als volgt: “Een chocolatier die al meer dan negentig jaar actief is, kan mooie adelbrieven voorleggen. Als derde generatie blijft Valérie Verougstraete samen met haar partner Frederick Debacker niet op die lauweren rusten. Samen maken ze dit ambachtelijk werkende familiebedrijf verder toekomstbestendig door oog te blijven hebben voor wat het verleden bood en succesvol maakte. Zo koesteren ze hun signatuurproduct het ‘Galetje’ dat sinds 1933 mee voor eigenheid zorgt. De lekkernij bestaat uit twee schijfjes melkchocolade of pure chocolade met daartussen een vulling van boterroom en melkchocolade.”
Valérie Verougstraete reageert trots: “Het kersje op onze chocoladetaart tochwel! Superfier dat we samen met ons team opnieuw deel uitmaken van de Gault&Millau Finest Chocolatiers! En natuurlijk een grote dankjewel aan al onze klanten.”
De volledige selectie vind je op chocolatier.gaultmillau.be.
The post Kortrijkse chocolatiers opnieuw in Gault&Millau’s Finest Chocolatiers 2026 is provided by KW.be.