Het lekkerste collectief van Vlaanderen is weer uit de startblokken geschoten. De chefs die deelnemen aan Jong Keukengeweld zijn bekendgemaakt, en vanaf maandag 15 september kan elke jongere tussen 18 en 35 jaar proberen een plekje te reserveren in één (of meerdere) van de gastronomische restaurants. In West-Vlaanderen heb je alvast de meeste keuze, er doen namelijk liefst 24 (sterren)chefs mee…
West-Vlaanderen maakt haar reputatie van bourgondische provincie weer waar, want bij nemen nemen er maar liefst 24 restaurants deel vaan Jong Keukengeweld, het initiatief van Horeca Vlaanderen waarbij de jeugd aan een voordelig tarief kan genieten van een driegangenmenu op hoog niveau. Nooit eerder waren dat er zoveel, en ook in geen enkele andere provincie is er zoveel culinaire keuze.
Net zoals vorig jaar zet ook chef Dimitri Proost de deuren van Haut in Oostende wagenwijd open voor de jonge foodies, maar dit jaar doen hij dat een Michelinster aan zijn gevel. Ook sterrenzaak Bar Bulot in Zedelgem is weer van de partij. Samen met het Limburgse Alter zijn Haut en Bar Bulot de enige sterrenrestaurants in het collectief.
Dit jaar telt West-Vlaanderen vijf nieuwe gezichten:
- Marina (Oostende): chef Sam Filippusson
- Marck (Diksmuide): chef Cédric Vennekens
- De Drie Ridders (Alveringem): chef
- La Rivée (Tielt): chef Bart Van Renterghem
- Hostellerie Kemmelberg (Heuvelland): chef Maikel Rogie
De overige 19 zijn oude bekenden:
- LESS Eatery (Brugge): chef Ruige Vermeire
- Locále by kok au vin (Brugge): chef Hendrik Dequeker
- Rock-Fort (Brugge): chef Laurent Law
- Bar Bulot Zedelgem (Zedelgem): chef Destin Cannaert
- Carcasse (Knokke): chef Toma Vanwambeke
- Dunas (Knokke Heist): chef Fran Mertens
- Haut* (Oostende): chef Dimitri Proost
- Paroles Paroles (Oostende): chef Terence McGarrity
- Pauline (Kortrijk): chef Marie Pieters
- Vividu (Harelbeke): chef Laurent Messine
- Barisdam bistro (Kortemark): chef Pieter Puype
- Julien (Nieuwpoort): chef Colin Maddelein
- Lin’eau (Wielsbeke): chef Baptiste Tieberghien
- Le Nord (Roeselare): chef Luigi Lefevre
- Bassud (Torhout): chef Jan Devos
- LOS (Torhout): chef Floor Vandenbussche
- Nast (Izegem): chef Dean Masschelein
- Vonk Gastrobar (Izegem): chef Bart Hoornaert
- Hostellerie Kemmelberg (Heuvelland): chef Maikel Rogie
Inschrijven voor de eerste actieperiode kan vanaf maandag 15 september om 9 uur, voor al wie ouder dan 18 en jonger dan 35 jaar is. Als je een plekje weet te bemachtigen, mag je tussen 1 oktober en 10 november de voetjes onder tafel schuiven en genieten van een gastronomisch driegangenmenu inclusief aangepaste dranken voor 69 euro.
The post Bij deze 24 (!) gastronomische restaurants kan de jeugd straks voordelig dineren met Jong Keukengeweld is provided by KW.be.