De Brugse vrienden Thomas Maenhout (41), Tyrone Verstraete (39) en Tim (39) en Sam Debevere (35) lanceerden hun eigen ‘hot honey’-saus: Little b’s Hot Honey. “Deze saus, op basis van honing met chilli in verwerkt, is in de Verenigde Staten enorm populair maar in Europa nog nauwelijks bekend”, zegt Tim Debevere.
Hot honey-saus, Amerikanen zijn er blijkbaar gek op en doen die op hun pizza, ribbetjes of zelfs roomijs. In onze contreien is het product nauwelijks bekend. Maar daar willen de broers Tim en Sam Debevere en hun vrienden Thomas Maenhout en Tyrone Verstraete verandering in brengen. Tim en Sam zijn beiden video-editor en werken bij acTVty in Jabbeke, terwijl Thomas chef-kok is in de keuken van AZ Zeno in Knokke-Heist en Tyrone als manager voor IT-projecten bij Fluvius werkt. “Wij kennen elkaar al van in de jeugdbeweging en spelen al twintig jaar samen voetbal. Het was mijn broer Sam die iets gezien had over het gebruik van hot honey-saus in Amerika in en op bepaalde gerechten”, vertelt Tim. “Hij ging er zich wat meer over informeren en we stelden vast dat het in Amerika wel enorm populair is, maar in onze contreien nauwelijks bekend.”
Ingrediënten
“De basisingrediënten zijn honing, appelazijn en chili. Een groot geheim is dat niet want je kunt het gewoon aflezen op de flesjes. Het wordt gebruikt bij barbecuegerechten, op kip, tussen een hamburger, op geroosterde groenten of zelfs bij desserts”, gaat Tim verder. “Onder aanvoering van Thomas, de chef-kok, hebben we nodige ingrediënten samengebracht om dan gedurende enkele maanden testen uit te voeren. Het is de verhouding van de ingrediënten die bepalend is voor de smaak. De kwalitatieve acaciahoning die aan de Europese regelgeving voldoet, verschilt overigens aanzienlijk van de Amerikaanse, wat zorgt voor een uniek toets. Als ons recept op punt stond zijn we naar een grote producent van honing, in Kortrijk, getrokken om het te laten produceren.”
Intussen is Little b’s Hot Honey-saus van de Brugse vrienden al te verkrijgen bij heel wat Delhaizevestigingen verspreid over de provincie en er is ook een contract met Carrefour in de maak. “We hebben overigens ook een deal beet met de keten Manhattan’s Burger. Op 24 september wordt daar de Hot Honey burger gelanceerd”, vertelt Tim. “Het gaat dus plots wel behoorlijk hard.”
Meer informatie op www.littlebs.be
The post Brugse vrienden lanceren hot honey-saus in België: “Het gaat plots behoorlijk hard” is provided by KW.be.